site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

41. Turizm Haftası başladı

41. Turizm Haftası başladı
20.04.2017
A+
A-

1. Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında Selçuk Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde bir açılış programı düzenlendi. Programa katılan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Selçuk turizmine katkı sunmak için hayata geçen ve geçmesi gereken projeler hakkında önemli bilgiler verdi.

41. Turizm Haftası etkinliklerine İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Jandarma Komutanı Mustafa Alptuğ Aydınlı,  Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 41. Turizm Haftası Açılış Etkinliği’nde günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Selçuk İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Falakalı yaptı. Falakalı konuşmasında Selçuk’ta yer alan bakanlık belgeli tesis sayıları ve ören yerleri, ziyaretçi sayıları hakkında detaylı bilgi verdi. Falakalı 41. Turizm Haftası açılış töreninde emeği geçen kurum ve kişilere teşekkür etti.

Açılış programında konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 8500 yıllık bir açık hava müzesi olan Selçuk’un özellikle UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil olduktan sonra hak ettiği ziyaretçi sayısına ulaşması için yapılan ve yapılması gereken çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

Önemli üç unsur

Turizmde alt yapı planlamasının ve yatırımının çok daha güçlü olması, turizmin çeşitliliğinin arttırılması ve tanıtım faaliyetlerinin arttırılması gibi üç unsurun turizmin gelişmesi için önemine değinen Başkan Bakıcı; “ Biz tüm çalışmalarımızı bu üç unsur üzerinde oluşturduk. Bunu gerçekleştirirken de paydaşlarla birlikte harekete etmenin gereğini göz ardı etmedik” dedi.

Selçuk’un bir tarım ve turizm kenti olduğuna vurgu yapan Başkan Bakıcı; Kültür, sanat, spor ve eğitim unsurlarının da Selçuk’un üretim ekonomisi içerisinde önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Turizm çeşitliliği ziyaretçi sayılarını artıracaktır

Koruma amaçlı imar planlarının tamamlanması, Ayasuluk Projesi, Şirince’de sokak sağlıklaştırılması ve cephe giydirilmesi gibi çalışmaların Selçuk’un turizm potansiyeline ivme kazandıracağını belirten Başkan Bakıcı; İZBAN, doğal gaz ve antik kanal, teleferik gibi projelerin de Selçuk’un turizm değerine katkı sunacağını ifade etti. Başkan Bakıcı; “Tüm bunlar gerçekleştiğinde Selçuk 2,5 Milyon olan ziyaretçi sayısını çok daha üst noktalara taşınacaktır” dedi.

Pamucak’ta Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın üç yeri daha ihaleye çıkararak burada yatırımların arttırılmasını hedeflendiği bilgisini de veren Başkan Bakıcı turizmin çeşitlenmesi gerekliliğinin de üzerinde durdu. Başkan Bakıcı; “Tüm alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının yanı sıra bizlere düşen bir görev de turizmin çeşitliliğini sağlamaktır. 12 ay boyunca geçerli kültür turizmi, doğa, inanç, spor, eko turizm gibi çeşitlenmeyi sağladığımız zaman Selçuk’taki yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı 10 milyonun üzerine çıkacaktır” dedi.

Selçuk turizmin yaşandığı bir ilçe

İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış’ta yaptığı konuşmada Selçuk turizm açısından pek çok değere sahip olduğunu belirtti. Barış; “ Selçuk çok sayıda yerli ve yabancı misafir için cazibe merkezi olan özelliklere ve güzelliklere sahip olan hem dinlenmek, hem de kültürel zenginlik açısından turistlerin ilgisini çekecek özelliklere sahip bir ilçe. Binlerce yıllık medeniyetler bu bölgede sergileniyor. Bu sayede Selçuk turizmin dolu dolu yaşandığı bir ilçe olarak yer alıyor. Planlayarak buradan elde edilen verimi arttırmak için Selçuk’un çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. 41. Turizm Haftası kutlu olsun” dedi.

İsabey İlkokulu Folklor Ekibi’nin gösterisi ve yapılan ikramların ardından Selçuk’ta düzenlenen 41. Turizm Haftası kutlamaları sona erdi.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı İzmir’de düzenlenecek Turizm Haftası programları dahilinde, 21 Nisan Cuma günü İzmir’i Sevenler Platformu tarafından düzenlenen “İzmir Kent Turizmi ve Tanıtımı” başlıklı oturumda birde konuşma yapacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.