site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

38. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali Pamucak’ta Yapıldı

38. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali Pamucak’ta Yapıldı
19.01.2020
A+
A-

38. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali Pamucak Güreş Arenası’nda Yapıldı.

38. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’ne Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yusuf Ağaç, ve çok sayıda güreş sever katıldı.

Deve güreşlerinin Kırkpınar’ı olarak kabul edilen Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’nde 130 deve güreşti. Cazgırlar Halil Coşkun ve Murat Arabacı bu yıl da manileri ve sunumlarıyla güreşe renk kattı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen güreş severlerin doldurduğu alanda Aydın, İzmir, Balıkesir, Denizli, Çanakkale’den gelen develer güreşti.

38. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’nde açılış konuşmasını yapan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel şunları söyledi; “3. Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumumuz’u dün bitirdik. Bu sempozyumun amacı deve güreşlerimizin adını UNESCO Somut Olmayan Dünya Mirası Listesi’ne yazdırmaktır. Ben 38. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’ne katkılarından dolayı Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı başkanı Mahmut Kapıcıbaşı ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra güreşlerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, 38. Selçuk Efes Deve Güreşleri festivalimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Daha sonrasında konuşan Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci güreş alanında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Selçuk 8600 yıllık tarihiyle Kralların yaşamayı tercih ettiği bir yer. İlçemiz Efes’iyle, Meryemana’sıyla, Şirince’siyle, dünyada eşi benzeri olmayan çok bereketli toprakların olduğu
böyle güzel bir yerde böyle, güzel havanın da olduğu güzel insanların bir araya geldiği harika bir atmosferde bu güreşlerimizi birlik ve beraberlik ruhu içerisinde gerçekleştiriyoruz.

Deve güreşleri bu yörenin yıllardır süren bir geleneğidir. Bizler bu geleneği gelecek nesillere iletmekle mükellefiz, bu mübarek hayvanın nesli tükenmek üzereyken, yörük geleneği olan güreşler sayesinde nesli hala devam etmektedir. Deve güreşlerinin Kırkpınar’ı olarak bilinen Selçuk deve güreşlerinin bu yıl 38. sini düzenliyoruz, güreşlerin uzun yıllar devamını Allah’tan diliyorum. İyi Seyirler diliyorum” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra güreş duası yapılmasıyla Pamucak’ta güreş heyecanı başladı. Gün boyu coşkuyla süren etkinlik de güreş severler piknik yaparak; davul zurna eşliğinde keyifli vakit geçirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.