site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

37. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali yapıldı

37. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali yapıldı
20.01.2019
A+
A-

37. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali Pamucak Güreş Arenası’nda gerçekleşti. Yaklaşık 124 devenin katıldığı güreş, binlerce güreş severi Selçuk’ta buluşturdu. Güzel havayı fırsat bilen güreş severler İzmir’in yanı sıra çevre illerden de Selçuk’a akın etti. Binlerce kişiyi buluşturan Pamucak’ta her yaştan vatandaş güreş heyecanını yaşamanın yanı sıra; davul, zurna ve maniler eşliğinde doyasıya eğlendi. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’nden bu yıl da geride renkli görüntüler kaldı.

Binlerce vatandaş güreş heyecanı için Selçuk’ta buluştu

Selçuk Belediyesi’nin desteğiyle Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği tarafından düzenlenen deve güreşleri festivalinde Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden gelen develer Pamucak’ta güreşti.

Deve güreşlerinin Kırkpınarı kabul edilen Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali bir kez daha güreş severleri Pamucak’ta buluşturdu. Sabahın erken saatlerinden itibaren Ege ve Akdeniz Bölgesi’nin çeşitli yerlerinden gelen güreş severler, 37 Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali coşkusunu akşam saatlerine kadar yaşadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cazgır Halil Coşkun eşliğinde edilen dua ile 37. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali başladı.

37. Geleneksel Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’ne Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Protokolü, siyasi parti üyeleri, Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyon Başkanı Aytekin Kaya ve Türkiye’nin birçok ilinden gelen güreş severler ve basın mensupları katıldı.

Güreş coşkusu gün boyu devam etti

Deve Güreşlerinin Kırkpınarında binlerce güreş severi ağırlamaktan duyduğu mutluluğu belirterek konuşmasına başlayan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Bugün çok güzel bir havada, çok güzel bir ortamda 37. Selçuk Efes Deve Güreşleri’ni gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. 100’ün üzerinde deve burada güreşe katılacak. Gerçekten Selçuk’a yakışan bir deve güreşi festivali daha burada gerçekleşecek. Burada güreşen develer Türkiye’nin en prestijli develeri kabul edilmektedir. Devecilik kültürü ve deve güreşleri için Selçuk ayrı bir anlam ifade etmektedir. Bu anlamı daha güçlü kılabilmek için Uluslararası Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu düzenledik. Dün ayrıca 8. Altın Havan En Süslü Deve Yarışması da yapıldı. Bugün de deve güreşleri festivalini gerçekleştiriyoruz. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali bu yönüyle de ayrı bir yere sahip. Bu sempozyuma katılan akademisyenler de aramızda bulunuyor. Ben tüm deve sahiplerine güreşlerimize katıldıkları için teşekkür ediyor ve tüm güreş severlere iyi bir güreş geçirmelerini diliyorum” dedi.

Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci ise yaptığı konuşmada; “ Deve güreşleri bir tek ülkemizde yapılan, Dünya Somut Olmayan Dünya Mirası Listesi’ne girmeyi hak eden bir geleneğimizdir. Bu güreşlerin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkesi ve deve sahiplerini tebrik ederim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Pamucak’ta güreş heyecanı başladı. Çatım listesine göre güreşen develerin mücadelesi renkli görüntüler oluşturdu. Gün boyu coşkuyla süren etkinlik de güreş severler piknik yaparak; davul zurna eşliğinde keyifli vakit geçirdiler. 37. Selçuk Efes Deve Güreşleri akşam saatlerinde son buldu.

[ngg src=”galleries” ids=”153″ display=”basic_thumbnail”]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.