site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

35 Kişi Öldü, 3 Bin İşyeri Yakıldı

35 Kişi Öldü, 3 Bin İşyeri Yakıldı
11.10.2014
A+
A-

kobani-eylemi

IŞİD saldırılarını protesto bahanesiyle PKK maşalarının yurt genelinde başlattığı olaylar sırasında Bingöl’de düzenlenen hain saldırıda şehit olan 2 polisle birlikte 35 kişi hayatını kaybetti. Pazartesi günü başlayan olaylarda şehir merkezlerinde terör esti. 3 bin işyeri, 260 kamu binası, 190 banka, 80 siyasi parti binası, 556 araç ile 30 özel yurt ve dernek yakıldı. Okul ve dershaneler de saldırılardan nasibini aldı.

IŞİD saldırılarını protesto etmek bahanesiyle pazartesi günü başlayan terörist eylemler Türkiye’yi adeta savaş alanına çevirdi. Çatışmaya sahne olan eylemlerin faturası ağır oldu. Bingöl’de düzenlenen hain saldırıda şehit olan 2 polisle birlikte 35 kişi hayatını kaybetti. 130 kişi de yaralandı.

Olaylar sebebiyle sokaklarda terör esti. 3 bin işyeri, 260 kamu binası, 190 banka, 80 siyasi parti binası, 556 araç ile 30 özel yurt ve dernek yakıldı ya da tahrip edildi. Yüzlerce MOBESE sistemleri, trafik lambası, elektrik trafoları ve reklam panoları da şiddetten nasibini aldı. İstihbarat raporlarına göre eylemlerin başta İstanbul olmak üzere Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde daha da artacağı belirtildi. KCK yöneticilerinin özellikle Van, Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak’ta eylemleri artırın talimatı verdikleri iddia edildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI SONA ERDİ
Olaylar üzerine alınan sokağa çıkma yasakları da sona erdi. Salı günü 5 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Siirt ve Van’daki yasak çarşamba, Mardin, Batman ve Diyarbakır’daki de perşembe günü sona erdi. Diyarbakır’ın Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde bulunan av malzemeleri satan iki işyeri, göstericiler tarafından yağmalandı. Saldırganlar 100’e yakın av tüfeğini alıp kaçtı. Gaziantep’te ise sokakları ateşe veren PKK’lılara tepki gösteren vatandaşlar, pompalı silahlar, döner bıçakları, kılıçlar ve sopalarla sokağa indi. Çıkan olaylarda 2 kişi yaralandı. (CHA)

kobani_eylemleri

kobanieylem

kobanieylem2

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Yeni Türkiye miz….alin size acilim

  2. anonim dedi ki:

    açılım olmasaydı ne olacaktı.açıkla bilelim projelerle gelin herşeye muhalif olmaktan daha yapıcı olur…