site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

300 köylü soyuldu

300 köylü soyuldu
08.02.2016
A+
A-

Son günlerde Torbalı’nın köylerinde yaşanan hırsızlık olayları illallah ettirdi. 5 ayda 300 köylüyü soyan hırsızlar özellikle güvenlik kameralarının olmaması ve ekiplerin devriye gezmemesinden dolayı köylere dadandı.

ÖNCEKİ yıllarda kent merkezlerinde yaşanan hırsızlıklar artık kırsala sıçradı. Güvenlik açısından daha güvenliksiz olan kırsal alanlarda hırsızlar izlerini kolay bir şekilde kaybettiriyor. Özellikle son beş aydan bu yana köylere dadanan hırsızlar yaklaşık 300 kişinin mağdur olmasına neden oldu. Hiçbir şekilde güvenlik kameralarının bulunmadığı, devriyelerin jandarma tarafından gerçekleşmediği köylerde hırsızlar deyim yerindeyse ellerini kollarını sallaya sallaya evlere ve bahçelere girip hırsızlık yapıyor. Hırsızlık olaylarının artmasında en etkili nedenlerin başında bu tür durumlarda caydırıcı özelliği bulunan güvenlik kameralarının bulunmaması gelirken, daha önce Dağkızılca’da bulunan karakolun kapatılması da özellikle o bölgedeki hırsızlık olayların artmasında büyük faktör oluyor.

GÜVENLİK KAMERASI

Torbalı’nın köyleri bir bir soyuluyor. Soyulan ürünlerin başında para ve altın gelirken, son zamanlarda hayvan, zeytin, yağ, tüfek gibi birçok şey hırsızlık ürünü olmaya başladı. Gece saatlerinde ya da köylülerin tarlada olduğu saatlerde, köylere dadanan hırsızlar son beş ayda 300’e yakın köylüyü soydu. Son olarak Karakızlar Mahallesi’nde Erkan Sak isimli vatandaş üç ayrı günde soyuldu. Tüm hayvanlarını hırsızlara kaptıran Sak, güvenlik kameralarından dert yandı. Belediyenin her köyden dükkan ve tarlalar yoluyla aylık binlerce lira geliri olduğunu belirten Sak, bu kiraların sadece bir aylıklarıyla her köyün giriş çıkışına konulacak olan güvenlik kameraları ile hırsızlıkların önüne geçileceğini belirtti. Sak, yaşanan hırsızlıklar nedeniyle hayvancılığı bıraktı.
buyuktorbali.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.