site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

21 Yıllık UNESCO rüyasında mutlu sona doğru

21 Yıllık UNESCO rüyasında mutlu sona doğru
01.07.2015
A+
A-

YENİ-KAPAK-SELCUK

Efes’in UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesine sayılı günler kaldı.

UNESCO 39. Dünya Miras Komitesi Toplantısı UNESCO’nun dönem sözcüsü olan Almanya’nın Bonn kentinde başladı. Efes Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi’ne dahil edileceği toplantıya katılmak üzere Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Efes alan yönetimi başkanı Cengiz Topal ve Arkeolog Yusuf Yavaş ile birlikte gitti.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesi için bu yıl Türkiye’den Efes ile Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı olmak üzere iki aday yer alıyor.

Efes listede yerini alacak

Almanya’nın Bonn kentinde başlayan komite toplantısı 8 Temmuz tarihlerinde sona erecek. Türkiye’den iki adayın yer aldığı ve toplamda 31 adayın bulunduğu liste, Dünya Miras Komitesi’nin 39’uncu dönem toplantısında karara bağlanacak. Dünya Miras Listesine dahil edilecek yeni doğal ve kültürel varlıklar arasında daha önce Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi ICOMOS’un olumlu görüş sunduğu Efes’in asıl listede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Şimdi gözler Almanya’nın Bonn kentinde…

UNESCO süreci için tüm hazırlıklarını tamamlayan Selçuk ekibi bu sabah Türkiye Saatiyle 07:25’de Almanya’ya uçtu. İlk olarak Selçuk’un kardeş kenti olan ve Almanya’nın Bonn kentine yaklaşık 20 dakika mesafede bulunan Siegburg kentini ziyaret edecek. 4 Temmuz Cumartesi günü Bonn WCCB Kongre Merkezi’nde Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılacak resepsiyondan sonra 6 Temmuz Pazartesi günü Efes’in adaylığının görüşülmesi bekleniyor.

“Mutlu Sona Sayılı Günler Kaldı”

1994 yılında UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer alan Efes için tarihi sürecin mutlu sonla noktalanmasına artık sayılı günlerin kaldığını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Almanya’ya giderken yaptığı konuşmada “ Hep dile getirdiğimiz bir şey vardı : ”Efes olmadan UNESCO bir eksiktir” diyorduk. Bu eksiğin giderilmesine sayılı günler kaldı. Çok büyük bir aksilik olmazsa Sayın Valimizin başkanlığındaki ekibimizle inanıyorum ki “tarihi karara” tanıklık edeceğiz. Başta Kültür ve Turizm ile Dışişleri bakanlığımız olmak üzere emeği geçen her kese canı gönülden teşekkür ediyorum. Selçuk ve dolayısıyla İzmir fazla değil yaklaşık bir hafta sonra her şeyiyle çok daha üst düzeye çıkacak bir süreci birlikte yaşamaya başlayacaktır. Çıkacak sonucun şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

21 Yıllık UNESCO rüyasında mutlu sona doğru (2)

21 Yıllık UNESCO rüyasında mutlu sona doğru (1)

YORUMLAR
  1. nüktedan dedi ki:

    Girince selçuğun otopark sorunu çözülecek mi 🙂

  2. aaaa dedi ki:

    oh be selçukda artık işsizlik sorunu çözüldü desenize hayırlı olsun biz yiyemedik siz yeyin

  3. Anonim dedi ki:

    iyi tatilller başkanım.
    uzunca bir süre kalın oralarda.
    biraz kafanızı dinleyin buraları hiç merak etmeyin.

  4. Ali söyleyici dedi ki:

    Güzelce Gezin dönüşte Selçuklulara anlatırsınız

  5. Ali söyleyici dedi ki:

    Iyi gezin dönüşte Selçuğa anlatırsınız

  6. Onuncu Köyden... dedi ki:

    Hani Belediye Başkan yardımcısı görevden alınacaktı? Daha bir hareket yok. Akp Selçuk’ta gerçekten battı. Çok üzücü. Zeynel efendi gelecek seçimlerden sonra hangi yüzle gelip buralarda gezecek çok merak ediyorum.