site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

2023 Mayıs Sosyal Destek ödemeleri ne zaman yatacak? SED ödemeleri ne kadar oldu?

Sosyal ve ekonomik destek ödemeleriyle ilgili yeni gelişme. İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Peki, ödemeler yapıldı mı?

2023 Mayıs Sosyal Destek ödemeleri ne zaman yatacak? SED ödemeleri ne kadar oldu?
30.04.2023
A+
A-

Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri kapsamında yapılan kısaca SED olarak adlandırılan yardımı alan aileler, yapılacak ödemenin tarihini öğrenmek istiyor.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamındaki SED yardımlarının ne kadar olacağı ve ne zaman yapılacağı konusu merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bulunan SED destek ödemeleri hakkında daha önce yaptığı bilgilendirmede “Sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız” açıklamasında bulunmuştu.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik gereği memur maaş katsayısının artışına bağlı olarak verilen artış miktarı ile birlikte ekonomik destek miktarında da artış sağlanacağı belirtilen, geçici ekonomik destek kapsamında verilen SED destek ödemelerinin de tutarı yükseldi. SED yardımı 2023 yılında yapılan zam ile birlikte, ortalama 2.337 TL’den 3.038 TL’ye yükseltildi.

2023 Mayıs ayı SED yardımı ödemelerine ilişkin sorular devam etse de, konu hakkında henüz kesin bir açıklama gelmedi.

SED ödemelerinin yapılabilmesi için ailenin elde ettiği gelir ve ihtiyaç durumları göz önünde bulundurulmaktadır. Aileye daha önce ekonomik destek verilmiş olması yeni bir hak doğurmamaktadır.  Sosyal ve ekonomik destek hizmeti ödemeleri esasen sürekli ödenen bir maaş ödemesi gibi algılanmamalıdır. Ailenin ekonomik koşullarını iyileştirme ve değiştirmeye yönelik çabalarının desteklemesi ve çocuklarının bu zaman zarfında zarar görmeden bakım ve ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanarak geçici süre ile yapılmaktadır.

 SED hizmeti ödemelerinden faydalanabilmek için başvuru esnasında destek ödemesi için gerekli koşulları taşıyıp taşımadığı incelenmektedir. T.C kimlik numarası, destek talebini bildirir dilekçe, gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi istenmektedir. Başvuruda bulunan kişilerden çalışmasına engel özel bir durumu veya sağlık ile ilgili bir engeli  yoksa, öncelikle mesleki personeller tarafından gerekli rehberlik yapılarak İŞKUR ve meslek edindirme kurslarına yönlendirilir.

İŞKUR başvurusu zorunludur ancak; çalışamayacak durumda olanlar için bu durumlarını bildirir belgenin olması halinde, bulunduğu bölgede İş-Kur ve meslek edindirme kursları bulunmayanlarda, tek ebeveynli ailede 13 yaş altında çocuğunun olması ve çocuğa bakacak bir yakını ya da kreş hizmetinden yararlandırılmıyor ise İş-Kur başvurusu istenmez. SED yardımı alabilmek için başvurular İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapılabilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.