site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

2 Eylül’e Kadar Adaylık İçin Başvurmayan Hakkını Kaybeder

2 Eylül’e Kadar Adaylık İçin Başvurmayan Hakkını Kaybeder
02.09.2013
A+
A-

GOKHAN-GUNAYDIN

CHP, yerel seçim öncesi aday belirlemede sıkıntı yaşamamak için aday adaylarından 2 Eylül’e kadar göreve talİp olmalarını istedi. Buna göre CHP üyesi olan herkes, büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, il, ilçe ve belde yöneticileri de dahil yerel seçimde nereye aday adayı olduklarını 2 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar üyesi oldukları ilçe başkanlığına bildirecekler.

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, DHA’ya yaptığı açıklamada, 2 Eylül genelgesi hakkında kesin ve net konuştu. CHP’den adaylık düşünen parti üyesi olan herkes için son başvuru tarihinin 2 Eylül olduğunu vurgulayan Günaydın, şunları söyledi:

“Bu süre kesinlikle uzatılmayacak. Genelge, görevdeki belediye başkanları, il, ilçe ve belde yöneticileri, daha doğrusu parti üyesi olan herkesi kapsıyor. Aday olmak isteyen 2 Eylül’e kadar başvurusunu yapacak. Herkes üyesi olduğu ilçe başkanlığına başvuracak. Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için İl Başkanlığı’na başvuru olabilir. Genel Merkez’e başvuru yolu, istisnai durumlar için açık tutuluyor o da şu; örneğin Kasım ayında bir anket yaptırıyoruz ‘X’ isim açık ara farkla önde çıkıyor. Ancak adaylık başvurusu yapmamış. Ancak onunla seçimi kazanabileceğimizi gördük. Bu gibi transferler ve özel durumlar için Genel Merkez’e başvuru yolunu açık tutuyoruz. Aday olmak isteyen devlet memurları ise seçim takvimine göre Aralık ayında başvuru yapabilir. Bunun dışında CHP üyesi olup da 2 Eylül’e kadar başvurusunu yapmayan, ‘süreyi kaçırdım’ diyenlerin başvurusu kesinlikle kabul edilmeyecek. Parti uygulaması bu yönde olacaktır. Uyanlar kendi yararlarına bir iş yapmış olurlar. Ayrıca bir kişi, birden fazla makama aday adayı olabilir. Örneğin ilçe belediye başkanı hem kendi görevine, hem de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvuruda bulunabilir.”

YORUMLAR
  1. Hasan DURUCAN dedi ki:

    Beyler, hem İzmir’e hem diğer belediyelere acilen zıpkın gibi yeni yüzleri aday yapamazsanız gitgide kapanan farktan ve elinizdekileri kaybetmekten sakın ola ki halkı sorumlu tutmayın ! Şimdi bu söylediklerimi acilen yapın sonra halktan birşeyler isteyin !