Selçuk Haber

15 Ekim’de Eski İş Bankası Binası Yıkılıyor

Tarihi Bizans Su Kemerlerinin bulunduğu İstasyon Meydanını düzenleme çalışmaları kapsamında Selçuk Belediyesi Eski İş Bankası binası ve Efes Mandırası olarak bilinen binanın yıkımına 15 Ekim’de başlayacak.

Su kemerlerinin bitişiğinde Aksoy Oteli ve Efes Mandırası olarak bilinen binaların belediye tarafından kamulaştırma çalışmalarının yapılmasının ve mülkiyetinin Selçuk Belediyesi’ne geçmesinin ardından Belediye, tarihi alanı kente kazandırmak amacı ile bahsi geçen binaların yıkımına başlamak üzere İzmir 2 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan aldığı olur kararı ve meclis kararı ile binaların yıkımına başlayarak Selçuk’ta yeni bir sosyal alan yaratacak.

Yıkım çalışmalarına başlamadan önce çevrede gerekli önlemler alan belediye ekipleri 10 gün içerisinde Eski İş Bankası binasının yıkımını gerçekleştirecek. Bugüne kadar İmar ve Şehircilik yönünden kentsel yenileme çalışmalarını başarı ile gerçekleştiren Selçuk Belediyesi, kentsel yenileme çalışmaları kapsamında Atatürk Meydanını genişleterek meydan da yer alan tarihi yapıların bir bütünlük içerisinde algılanabilmesini sağlayacak. Ayrıca Hızlı tren projesi gerçekleştirdiğinde İzmir’in güneye giriş kapısı olacak olan Selçuk, bu düzenleme ile daha iyi bir görsel kimlik kazanacak.

Exit mobile version