site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

15 Ekim’de Eski İş Bankası Binası Yıkılıyor

15 Ekim’de Eski İş Bankası Binası Yıkılıyor
12.10.2012
A+
A-

Tarihi Bizans Su Kemerlerinin bulunduğu İstasyon Meydanını düzenleme çalışmaları kapsamında Selçuk Belediyesi Eski İş Bankası binası ve Efes Mandırası olarak bilinen binanın yıkımına 15 Ekim’de başlayacak.

Su kemerlerinin bitişiğinde Aksoy Oteli ve Efes Mandırası olarak bilinen binaların belediye tarafından kamulaştırma çalışmalarının yapılmasının ve mülkiyetinin Selçuk Belediyesi’ne geçmesinin ardından Belediye, tarihi alanı kente kazandırmak amacı ile bahsi geçen binaların yıkımına başlamak üzere İzmir 2 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan aldığı olur kararı ve meclis kararı ile binaların yıkımına başlayarak Selçuk’ta yeni bir sosyal alan yaratacak.

Yıkım çalışmalarına başlamadan önce çevrede gerekli önlemler alan belediye ekipleri 10 gün içerisinde Eski İş Bankası binasının yıkımını gerçekleştirecek. Bugüne kadar İmar ve Şehircilik yönünden kentsel yenileme çalışmalarını başarı ile gerçekleştiren Selçuk Belediyesi, kentsel yenileme çalışmaları kapsamında Atatürk Meydanını genişleterek meydan da yer alan tarihi yapıların bir bütünlük içerisinde algılanabilmesini sağlayacak. Ayrıca Hızlı tren projesi gerçekleştirdiğinde İzmir’in güneye giriş kapısı olacak olan Selçuk, bu düzenleme ile daha iyi bir görsel kimlik kazanacak.

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    yillardan beri ertelenen yikim sonunda gerçeklesecek ve tarihi CARPOUZA yi her tarftan gorebilcegiz…

  2. Anonim dedi ki:

    bu yıkımla birlikte selçuk ilçe merkezi çok daha modern bir görünüme sahip olacak. meydan düzenlemesi ile ilgili proje gerçekten 10 numara bir plan. vefa başkan selçuk için bir kez daha düşünülmeyen ve hiç bir belediye başkanının düşünemediği bir olayı gerçekleştiriyor. bir 5 yıl daha yolun açık olsun başkan

  3. anonim dedi ki:

    Açıkçası bir 5 yıl daha aynı başkanı Selçuk’un başında görmek istemiyorum. Hangi partili olduğu önemli değil ama vizyonu olan ve Selçuk’un çehresini gerçekten değiştiren bir başkanı Selçuk hak ediyor. Ben mevcut yönetimden memnun değilim. Yıllardır Selçuk’ta gözle görülebilen pek değişiklik göremiyorum.

  4. ahmet sorma.... dedi ki:

    vefa bir çok yeri yıkıp yıkıp yerine çim dikmede çok çok başarılı bir başkan.kimsenin düşünemediğini bu konuda mükemmel düşünüyor.neticede ondan sonra gelecek olanda nasılsa yıkacak tekrar.ben hiç bir şey yapmayım ki yıkılmasın mantığı güdüyor sanırım:)) 35 yıllık selçuklu olarak ben son 15 yıldır hiç bir değişim göremedim de.bu vefa başkan’cılar neden bu kadar alkışlıyor,çıkarları nedir anlamamak çok ta zor olmasa gerek.yiyici takımı

  5. XVZ dedi ki:

    Bende başkanımızın karşısına çıkabilecek adam gibi adam göremiyorum..hODRİ MEYDAN.

  6. Namık dedi ki:

    Başkan Vefa Selçukun padişahı gibi davranıyor. Tayyip = Vefa. Hangi esnafa gelip dinlemiş, Çarşıya çıkıp bir esnafla 5 dakika konuştuğunu gören var mı? Sadece kahvede oturduğu 4-5 kişi var etrafında. Aynı kişiler.
    Bu binanın yıkılması Vefaya prim yazılmamalı bence. 15 seneden beri o binaya doknulmamasının günahı yeter bence. Burası kenarda kıyıda kalmış bir ilçe değil. Daha vizyonu geniş, gençleri, çocukları, bebekleri düşünen birisi gelmeli. Selçuk temizmiş. O kadar çöpçü çalışırsa tabi temiz olur. Ortalıkta çöp tenekesi yok. Selçuk halkı Karpuzaya hapsedilmiş. Tek sosyal alan. İnsanlar bilinçsiz. Gençler için sosyal alanlar hiç yok. Kaldırımlar felaket. Yeşil alan hiç yok. Doğrumu SAMET ? Çevrende geçinen insanlar hariç mutlu olan yok bu ilçede. Turizm için ne yaptın. ?? Vefa Bey sadece kendi keyfini düşündü bugüne kadar. Bunu insanlar görsün. Bağımsız güçlü bir aday çıksın ve Selçuk artık iyi bir soluk alsın. Vefa Bey lütfen bırak ve git. Beceremedin bu işi. Kabul et.

  7. Anonim dedi ki:

    namıkçım ozaman sen çık koçum aday olda seni görelim bakalım ne yapabilcen. öyle klavye delikanlılıgı ile bu işler olmaz,

  8. bjk dedi ki:

    BU BİŞEY YAPILMADI DİYEN ARKADAŞLAR HEP AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORLAR NE YAPILMASINI İSTİYORSUNUZ BURAYA YAZIN NE EKSİK GEDİK YAZIN MADEM BİR FİKİR VERİNDE BİZDE BİLELİM YAA….

  9. bjk dedi ki:

    HADİ BEKLİYORUZ YAZSANIZA….

  10. tebrikler bjk dedi ki:

    bjk nıck li arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum. yıllarca eski chp genel başkanı deniz baykal gibi boş teneke misali birtek proje bile koymadan ortaya muhalefet edip duruyorlar. yahu kardeşim madem selçuga bişeylerin yapılmasını istiyorsunuz yapılmıyor derken ne yapılmasını istediğinizi belirtiniz takılmışınız bi vefa ne yaptı ayagına yuvarlanıp gidiyorsunuz.