Selçuk Haber

14 Mayıs Mahallesi Sular Altında

14 Mayıs Mahallesi Sular Altında-kaldi (6)

Selçuk’ta iki gündür devam eden yağmur halkı zor durumda bıraktı. Kış aylarının başlarında aniden değişim gösteren hava şartları, vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

Selçuk’ta bulunan bazı cadde ve sokaklar kanalizasyon taşkınları nedeniyle kullanılmaz hale gelirken, ilçe merkezinde ve mahallelerde su ve elektrik kesintileri meydana geldi. İlçenin atık sularının tahliyesini yapan rögarların bazılarının tıkalı olması sebebiyle arıtma tesislerine giden kanalların ve taşıyıcı giderlerin de tıkalı olması, suların rögar kapaklarına yaptığı basınç ile taşkına sebep oldu. 14 Mayıs mahallesinde bazı caddeler trafiğe kapanırken, özellikle Kobuletti caddesi üzerindeki bir çok evi de su bastı.

Apartman koridorlarına sızan su sebebiyle zemin katta oturan vatandaşların paniğe kapılmasına sebep olurken, daha öncesinde alınan bazı önlemlerin işe yaramadığı görüldü. Mevsimsel olarak beklenmeyen hava şartları bir çok kişiyi mağdur etti.

Ayrıca, İZSU’ya ait şehir su şebekesinin patlaması sebebiyle taşkın yaşayan mahalle sakinleri ikinci kez mağdur oldu. Patlayan su şebekesi sebebiyle, mahalle sakinleri zor durumda kalırken, İZSU yetkililerine müracaatta bulunan vatandaşlar  mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

HABER: SEDA KONUK www.selcukhaber.com

Exit mobile version