site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

12 Yaşında ki Defne Selçuk’un Picasso’su

12 Yaşında ki Defne Selçuk’un Picasso’su
22.08.2012
A+
A-

12 Yaşında ki Defne Çetiner yağlı boya resim dalında Aydın İl Birincisi oldu. Aydında bir kolejde okuyan Defne 4 Yılda ödüle doymadı.

Defne, Selçuk’ta iki çocuklu bir ailenin ilk evladı. Birde kendinden 5 yaş küçük oğlan kardeşi var. Babası hediyelik deri eşyası imalatçısı.

Anne Ev hanımı, Anne Figen hanım, emekli olan, Aydında bir kolejde resim öğretmenliğine devam eden Saime hanımın ev hanımları için açtığı resim kurslarına devam ediyor. Sıkça karma resim sergileri açıyorlar.

Defne 4 yıl önce Aydındaki koleje kaydolur. Resim öğretmeni Saime Hanım, Defne’nin yeteneğini keşfeder. Defne öğretmeninin desteği ile yağlı boya tablolarına hayat vermeye başlar. Aydında ilk ödülünü Okullar arası resim yarışmasında il birincisi olarak alır. Bunun ardından, Aydın devlet su işlerinin açtığı, su konulu resim dalında ikincilik ödülünü alır.

Defne resimin yanı sıra tiyatro tutkunudur. Yine okulda sahnelenen, ‘‘LÜKS HAYAT” Adlı oyunda başrolü oynar. Burada büyük bir başarıya imza atar. Ödül alır. Defne bu uğraşların yanında İngilizce de sınıfının ve okulunun en başarılı öğrencisidir. Üçüncü dil olarak da Almanca öğrenmek için harıl harıl çalışmaktadır. Onda zirveye koşmaktadır. Defne Aydın da koleje başladığı yıllarda Selçuk’taki bir özel jimnastik okulunda, Yüzme dalında kurslara başlamıştır. Okulun ve okuldaki faaliyetlerin yanında Yüzmeden kopmayarak, Kelebek, kurbağalama, Sırt üstü dallarında lisanslı yüzücüdür. 6 madalyası, diğer dallarda da 8 belgesi vardır.

DİĞER DALLARDA DA BİR PLAKET

Bu da yetmezmiş gibi Aydındaki okulunun basketbol takımında oynamaktadır.

Defneni annesi Figen (Çetiner) hanım resimde yeteneklidir. Kısacası Figen henüz 12 yaşında 4 yılda bir koltukta 9 karpuz taşımaktadır.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK-ÖZEL HABER

YORUMLAR
  1. selçuklu dedi ki:

    tebrik ediyoruz….

  2. Anonim dedi ki:

    tebrikler bravo

  3. Ahmet Çipli dedi ki:

    Seni ve aileni, değerli hocanı yürekten kutluyorum Defneciğim

  4. Belgin dedi ki:

    Defne yetenekli ve donanımlı bir genç başarılarından dolayı ailesni ve hocalarını tebrik derim. Defneciğim ilerde başarılarınla Türkiyenin gururu olursun.