site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yüzmeyen Çocuğumuz Kalmasın Kampanyası

Yüzmeyen Çocuğumuz Kalmasın Kampanyası
15.08.2014
A+
A-

muhtar 1

Yeni düzenlemesi ve yeni çalışma kadrosuyla sezonunu açan Selçuk Belediyesi yüzme havuzu yeni bir uygulama başlatıyor. Selçuk Belediye başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başlatılacak yeni uygulamayla ilgili mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Başta köyden mahalleye dönüşen yeni yerleşim alanlarını kapsayacak şekilde ilçemizde havuza hiç girememiş 06–12 yaş aralığındaki tüm çocukların Selçuk Belediyesi yüzme havuzundan ücretsiz olarak yararlanmalarını sağlayacaklarını belirten başkan Bakıcı, “ Yeni mahallelerimizde ikamet eden çocuklarımız başta olmak üzere çeşitli nedenlerle ilçemizde hiç havuza girmemiş onlarca çocuğumuzu, belediyemize ait yüzme havuzumuzdan yararlandırmak istiyoruz. Birçoğu da henüz böyle bir tesisin varlığından haberdar değil. İstedik ki eğitmenlerimiz ve velilerimiz nezaretinde havuza hiç girmemiş tüm çocuklarımızı suyla buluşturalım. Birlikte yüzsün, birlikte eğlensin ve belediyemizin mini ikramlarıyla gönüllerince bir hafta sonu geçirsin” dedi.

Toplantıya başkan yardımcılarıyla birlikte tam kadro katılan Başkan Bakıcı,”İlk hafta yeni mahallelerimizdeki 06–12 yaş aralığındaki tüm çocuklarımızı belediyemize ait araçlarla evlerinden alıp, Selçuk Belediyesi iştiraklerinin sorumluluğundaki yüzme havuzuna getireceğiz. Bu konu da mahalle muhtarlarımızın da bizlere yardımcı olacağını düşündük. Bu amaçla düzenlediğimiz toplantıda Şirince Muhtarımız Levent Apak’ın önerisiyle ilk önce yeni mahallelerimizdeki çocuklarımız, bir sonraki hafta da merkezde suyla tanışmayan çocuklarımızı Belediye havuzunda gönüllerince bir hafta sonu geçirmelerini sağlamaktır” dedi.

16 Ağustos’ta başlatılacak uygulamayla ilgili yapılan açıklamaların yanı sıra işletmesini Selçuk Belediyesi İştirakler Müdürlüğü’nün yürüttüğü diğer işletmeler ile ilgili mali ve istatistikî bilgilerde verildi.

Selçuk Belediyesi Yüzme Havuzu bahçesinde gerçekleştirilen toplantıya katılan mahalle muhtarları da ilk kez başlatılan bu uygulamanın özellikle yeni mahallelerimizdeki çocukların velileriyle birlikte belediye havuzunu tanımalarını sağlayacağını dile getirdiler. Kısıtlı bütçeleri olan birçok ailenin de bu uygulamadan yararlanacak olması da ayrıca mutluluk verici olduğunu belirtilerek, yeni uygulama için teşekkür ettiler. Toplantı bitiminde başkan Bakıcı, başkan yardımcıları ve muhtarlar havuz kenarında hatıra fotoğrafı çektirdiler. Selçuk Belediyesinin yaptığı Carpouza, Gazi ve Ayasuluk kafeleriyle, Havuz Restoran ve yüzme havuzunun işlerliğiyle ilgili de mali ve istatistikî bilgiler verildi.

muhtar 3

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Bütün işler bitti maşallah bütün ahali gençlerin yüzme problemine odaklanmış

    1. Anonim dedi ki:

      yazmak için mi yazıyorsun neresi kötü bu haberin ama alışık deyilsinizki

  2. Ali CAN dedi ki:

    Kimilerinin gozune toz kacmis maalesef hicbirseyi goremiyorlar. Takdir etmesini bilmeyip tenkit etmekte ustalasmis kalemsörler bazen -burada oldugu gibi- komik duruma dusuyorlar.

  3. 9 Eylül Ali dedi ki:

    Çocukların yüzme sorunu da en az trafik kurallarına uyulmaması kadar büyük bir sorundur. Yapılan her işlemin takipçisi olmalı, ama böyle güzel bir hizmeti de görmezden gelmemeliyiz… Tebrikler Zeynel abi…

  4. anonim dedi ki:

    Ali Can senin gibi kent müzesinde görev almak için yağdanlık olmadığım için şanslıyım

  5. ALİ CAN dedi ki:

    Kent belleği’ne uzun zamandan beri yazdığı yazılarda Kent Müzesi dediği için kim olduğu kolayca anlaşılan değerli M…. ağabey; ben okul müdürüyüm. Bir gün yolunuz düşerse sizi okulumda ağırlamaktan şeref duyarım. Belki o zaman herhangi bir yerde görev almak için çabamız olmadığını ve olamayacağını anlarsınız. Kent Belleği meselesine gelince görev almak için bir çabamız yok ama gönüllü olarak destekliyoruz. Bu konuda bizzat belediye başkanımızdan bilgi alabilirsiniz.Bu haber ile ilgili yorumumda gözüne toz kaçmış dediğim kişilerden biri olarak sizi görmek beni şaşırttı. selamlar,saygılar. ZEYNEL BAŞKANA TAM DESTEK HEP DESTEK…Haydi şimdi kenardan…

  6. anonim dedi ki:

    ALİ CAN bende görev almak için dedim işçi veya memur olmak için değil çünkü sen çifte kavrulmuşu seversin başkana destek meselesine gelince o senin bileceğin iş . eski dönemde de bu işler yapılıyordu, hatta eşinde orada çalışıyordu değil mi? ortadan gitme çarpılırsın.

  7. Ali CAN dedi ki:

    Seviye cok dustu arkadasim. Kusura bakma. Once adini yaz.

  8. Doğrucu Davut dedi ki:

    Böyle büyük bir projeyi hayata geçiren değerli büyüklerimize ve muhtarlarımıza sonsuz teşekkürler.Yalnız mahallelerden (şirince-zeytinköy-çamlık-acarlar-havutçulu-gökçealan) gelerek bu kampanyaya katılacak gençlerimizin ceplerinde ulaşım ücretini ödeyecek para olmayabilir.Bu nedenle oralara Belediye bu iş için otobüs seferleri koysun ki kampanyanın bir ayağı eksik kalmasın.Saygılar.

  9. Anonim'e (Muharrem Özer) dedi ki:

    Sayın anonim, Ali CAN bu ilçenin yetişirdiği değerli tarihçilerden biridir. Uzman derecesinde Osmanlıca bilir, kartpostal/fotoğraf,yerel tarih çalışmaları,kitapları,makaleleri,araştırmaları,sunumları,sergileri vardır. Şu anda da Kuyeta Kuşadası yerel tarih araştırmaları dergisi ve çalışma grubunda çalışmaktadır. 1 aya kadar Kuşadasında 3 kitap aynı anda çıkacaktır. Yani Selçuk’un olduğu kadar Çevreninde tarihi üzerine çalışmaları vardır.
    Şirince taş mektep Tanzimattan cumhuriyete eğitim tarihi müzesini-Güzelçamlı Kültür evini kurmuştur. Mütevazi,saygılı değerli bir arkadaşımızdır. Siz neyini kıskandınız diye bir soru sormayacağım. O pek belli.
    Google’a Tarihçi Ali Can yazarsanız gerekli bilgilere ulaşırsınız,bir de siz adınızı bahşedin de Google’a soralım bakalım kimmiş siniz? gerekli bilgilere ulaşamazsanız ben Muharrem. beklerim.

  10. anonim dedi ki:

    Ali can sen gözüne çomak kaçtı diye sallayınca oluyoda biz doğruyu yazınca seviyemi düşüyo.

  11. Demokrat Başkan dedi ki:

    Zeynel Bey’i insana değer verdiği için eleştiriyorlar.Selçuk’ta deniz görmeyen çocuklar,engelliler ve kadınlar var.Efes’e gitmeyen,Şirince’yi görmeyen,İzmir’i hayalinde dahi yaşatamayan hemşehrilerimiz var.Kent Konseyi kurulacak yakında.Yapılacak ilk işin kadın,engelli ve çocuk meclisleri eliyle Selçuk’u,İzmir’i,bölgemizin tüm güzelliklerini kadın,çocuk ve engelli kardeşlerimize tanıtmak olmasını diliyorum.

  12. anonime dedi ki:

    Anonim Muharrem sana güzel bir kapak yapmış. Ali hocayı ezdirmeyiz. Sen dalgana bak.

  13. Anonim dedi ki:

    Belediye yüzme havuzu pislikten dolayı kapanmış. Mantar mikrobu varmış. Çocuklar birkaç kere havuza dışkılarını yapmışlar.