site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yılmaz: Çanakkale Birliğimizin Sembolüdür

Yılmaz: Çanakkale Birliğimizin Sembolüdür
17.03.2013
A+
A-

yasar-yilmaz

MHP İzmir İl Yöneticisi ve emekli eğitimci Yaşar Yılmaz 18 Mart Çanakkale Zaferinin 98. Yıl dönümü dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı. Yaşar Yılmaz yayınladığı açıklamasında şunları söyledi;

Bin yıldır üzerinde yaşadığımız, bu kutsal toprakları atalarımızdan bize emanet edilmiştir. Bu vatanı savunmak üzerinde yaşayan her vatandaşın görevidir. Biz eğitimcilerin görevi de gelecek nesillere Çanakkale ruhunu(destanını) anlatmaktır. Japonlar gençlerine ABD tarafından Hiroşima ve Nagazaki şehirlerine atom bombasının etkilerini göstermek amacıyla geziler düzenlemektedirler. Japon gençleri bunları gördüğünde daha çok çalışmaya ve yurdunu sevmeye yönelmiştir.

Bende diyorum ki; Çanakkale bize bir kılavuz, bir desten, Çanakkale bir milletin gücü ve savunmasıdır. Çocuklarımıza, gençlerimize Çanakkale’yi tanıtalım, geçmişimizi yerinde anlatalım. Gelecek nesillere diyelim ki emperyalist güçler, Haçlı orduları Çanakkale Boğazından geçip İstanbul’u ve Anadolu’yu işgal etmekti. Ancak Türk Milleti vatanı üzerine oynanan oyunu onların kursaklarında bıraktı. Türk askerinin karşılıksız vatan, bayrak, millet sevgisi bu başarıyı sağlamıştır.

Allah katında en büyük ibadet! Çanakkale zaferinde Türk askerinin inançla, imanla saydığımız bu değerlere sahip çıkmak, bunları korumak, saygı duymak, gazilik ve şehitlik mertebesine ulaşabilmek. İşte Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ve manevi güçtür. Bundan dolayıdır ki Türk askeri, sayı ve silah bakımından kendisinden çok üstün olan düşman askerini çekilmek zorunda bırakmıştır.

Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan toprağını(ırk, din, mezhep, renk) ayırt etmeden savunmaktır. Çünkü Çanakkale-Gelibolu yarımadasındaki şehitliklerde yatan binlerce şehidimiz vatanın doğusundan, batısından, güneyinden ve kuzeyinden gelen annelerinin kınalı kuzularıdır.

Çanakkale Zaferi Türk Milletinin her türlü yokluk ve acılar içinde dolu olan Milli Birliğimizin bir sembolü ve var oluşudur.

18 Mart Çanakkale Zaferinin 98. Yıl dönümünü kutlarken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim. Destanı Mehmet Akif Ersoy’un Dizeleri ile bitirelim.

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!

Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer.

Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor Tevhid’i…

Bedr’in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

YORUMLAR
  1. fahri eren dedi ki:

    hocam kaleminize saglık cok güzel anlatmışsınız

  2. RÜZGAR dedi ki:

    HANGİ BİRLİK HOCAM.. TERÖRİST BAŞI DİZGİNLERİ ELE GEÇİRMİŞ DEVLET BAŞKANI GİBİ BEYANATLAR VERİRKEN, PKK İLE MUHABBET EDİLİRKEN TSK YA MÜEBBET HAPİS VERİLİYOR. KİMİN KILI KIPIRDIYOR.. ÜLKE RESMEN VE FİİLEN BÖLÜNMÜŞ DURUMDA…