site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Vural: Siyaset “gen” değil, bilgi, liyakat ve aşk işidir

Vural: Siyaset “gen” değil, bilgi, liyakat ve aşk işidir
06.01.2015
A+
A-

oktay-vural

AKP’li Süleyman Soylu’nun “Siyaset gen işidir” diyerek Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın milletvekili olabileceğini söylemesiyle başlayan tartışmaya muhalefetten cevap geldi.
Yeni yılın ilk siyasi tartışmasını Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın milletvekili olarak TBMM’ye girebileceğini “Siyaset gen işidir” sözleriyle açıklayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu başlattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bu değerlendirmeleri “Siyaseti babadan oğla geçen çizgiymiş gibi anlatmak ancak kral soytarılarının işidir” sözleriyle eleştirdi. Soylu’nun konumunu garantiye almak için çaba gösterdiğini anlatan Bülent Tezcan, siyasi kariyerini dalkavuklukla koruma peşinde olduğunu ifade etti. Süleyman Soylu’nun Sümeyye Erdoğan’ın değil, ikbalinin peşinde koştuğunu kaydeden Tezcan, şöyle dedi: “Tayyip Sultan’a daha çok dalkavukluk yaparsa, kendi iktidarını garantileyeceği bir düzen kuruluyor. Sultan’ın dalkavukları çoğalmaya başladı. Görünen o ki Süleyman Soylu da bu çizgiden yürüme kararlılığındadır. Amacının Sümeyye Erdoğan’ın siyasi kariyeri değil kendi siyasi kariyeri olduğu, bu dalkavukluk üzerine kurmaya çalıştığı belli.”

Akıl karı değil
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, tartışmaya “Siyaset Sümeyye hanıma babasından geçiyorsa, babasına nereden geçmiş?” sözleriyle katıldı. Soylu’nun Tayyip Erdoğan’a yaranmaya çalıştığını öne süren Vural, siyasetin bilgi, liyakat ve aşk işi olduğunu ifade etti. Sümeyye Erdoğan’ın siyasete girmesinin önünde engel olmadığını kaydeden Vural, Soylu’nun “gen” ve “ırk” vurgusu yapmasına tepki gösterdi. Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde “Hırsızlık babadan oğla geçer” sözlerini anımsatan Vural şöyle konuştu: “Siyaset yapmak Türkiye’de her vatandaşın hakkı. Gen işine indirgemek akıl karı değildir. Bu akıl zaten Süleyman Soylu’ya yakışır. Sayın Erdoğan ” Hırsızlık Babadan oğla geçer, oğuldan babaya geçmez “ demişti. Bunda bir genetik durum var. Anlaşılan o ki bunun siyaset versiyonunu da Süleyman Soylu üstlenmiş.”

YENİÇAĞ GAZETESİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.