site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Vücudunuzda Bulunan Zehri Yok Eden Mükemmel Karışım

Vücudunuzda Bulunan Zehri Yok Eden Mükemmel Karışım
26.10.2015
A+
A-

tahin-pekmez

Vücudunuzda bulunan zehri yok eden tek mükemmel karışım pekmez ve tahin. Evet tek kan yapmakla kalmayıp vücudunuzdaki zehri temizleyen karışım.
Herkezin sofrasında eksik olmayan bu müthiş karışım vücut için çok faydalı bir besin kaynagıdır. En çokda kan yapıcı özelliği olmasıdır. Bir çok insan kansız vücudundaki kan değerini yükseltmek için tükettiği tahinle pekmez, ayrıca E, C ve B vitaminleri bulunmaktadır.

Vücudunuzda bulunan zehri yok eden mükemmel karışım
Tahin (tahan) susamın öğütülerek ve çeşitli işlemlere tabi tutularak akıcı bir yağ haline gelmiş şeklidir.
E, C ve B vitaminleri açısından zengindir. Hücre yapısının bozulmasını önler. Yaraların hızla iyileşmesini sağlar .
Kansere karşı koruyucu bir mucizedir. Damar sertliğini ve tıkanmalarını önler.İdrar söktürücüözelliği bulunmaktadır. Cildi güzelleştirir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.Göz sağlıgında hayati bir öneme sahiptir. Vücuda alınan zehirli bileşikler, ağır metaller, radyasyon ve kimi ilaçların verdiği toksinlere karşı vücudu koruma altına alır. yaşlanmanın sebep oldugu hafıza kayıplarının (Alzheimer) önlenmesinde faydalı olduğu kanıtlanmıştır.
Tahinde fazlaca bulunan E vitamini sayesinde bütün bu faydalarıda vücudumuza kazandırabiliriz. E vitamini aynı zamanda çok güçlü bir antioksidandır. Vücuda enerji verir. İki çorba kaşığı tahin içeriğinde ortalama yarım kilo biftekteki kadar protein mevcuttur. Kendine has özel bir kokusu bulunan tahin, suyla temas etmediği sürece uzun bir müddet bozulmadan saklanabilmektedir. Safra taşlarının düşürülmesinde, nefes darlığı ve bronşite yararlı olduğu bilinmektedir. Anne sütünü çoğaltıcı özelliği mevcuttur. Çocukların beyin ve zeka gelişiminde oldukça faydalıdır. Kemik gelişimine,içeriğinde bulunan kimi maddeler sayesinde oldukça yararlıdır.

Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendirici Etkisi Bulunmaktadır
Tek başına tadı hoş olmasa da, pekmezle karıştırldığı zaman hem daha yararlı olur, hem de lezzetli. Pekmezle karıştırılarak yenildiği zaman yanlızca enerji vermekle kalmaz, hem kan yapar, hem de kış aylarında üşümeyi önler. Kış aylarında vücut direncini çoğaltmak için protein, vitamin, mineral ve antioksidanlar bakımından zengin olan tahini bol tüketmekte yarar vardır. Tahini sade olarak tüketmek mide rahatsızlıklarına oldukça faydalıdır.Tahinin içeriğinde kolestrol bulunmaz. Diğer yandan gıdaların midemizde uzun süre kalmasını sağlayarak acıkmayı geciktirir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.