site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ve Başkan Ülgür Konuştu: Memuru Darp Etti Mi

Ve Başkan Ülgür Konuştu: Memuru Darp Etti Mi
01.03.2013
A+
A-

vergi dairesi (3)Selçuk’ta soğuk hava depolarında vergi memurlarının denetimi sırasında yaşanan tatsız olay ve Belediye Başkanı Ülgür’ün denetmenlerden birini darp ettiği iddiası gündemdeki yerini koruyor. Başkan Ülgür çarpıcı açıklamalarda bulundu, iddiaları yalanlarken yetkililere 5 kritik soru sordu.

Selçuk Belediyesi eski hal binaları soğuk hava depolarındaki ticari işletmelerini denetime giden Selçuk Vergi Dairesi’nde görevli 2 vergi denetmeninden birini darp ettiği iddia edilen Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, kent gündeminde bomba etkisi yaratan olay hakkında ilk kez konuştu.

Konuyla ilgili olarak basında yer alan haberlerin tamamen asılsız olduğunu açıklayan Başkan Ülgür, ilgili kurum yöneticileri tarafından yeterinde araştırma yapılmadan kendisi aleyhinde açıklamalar yapılmasını da eleştirdi.

BENDEN BİLGİ BİLE İSTENMEDİ!
Başkan Ülgür, “İzmir gibi Türkiye’nin büyük illerinden birinin Vergi Dairesi Müdürü ve Defterdar yardımcısı noktasında görev yapan arkadaşımızın 700 – 800 yıllık geleneği olan Vergi Dairesi kurumunun yöneticisi sorumluluğunda davranmadan basına açıklama yapması bizi üzmüştür. Bu sebeple Selçuk Vergi Dairesi Müdürünün beni ziyaret edip bilgi alması
gerekirken dün olay cereyan ettiği andan beri kendisine ulaşamıyorum. Dün bu konuda Sayın Kaymakamımıza bilgi verdim. Bu gün de meclis üyelerimle kurumu ziyaret ederek Vergi Dairesi Müdürümüz ile görüşmek istedik. Ancak müdür yardımcısı ile görüşebildik. Bu konu benimle bir denetim memuru arasında yaşanan şahsi bir olaymış gibi lanse ediliyor. Kamuoyuna iki kurum arasında yaşanmış bir sorun olarak yansımış olmasına rağmen Vergi Dairesi Müdürlüğümüz tarafından benden hiçbir şekilde bilgi istenmedi” diye konuştu.Kendisinin 33 yıllık vergi mükellefi ve 3 dönemlik belediye Başkanlığı, 5 yıllık il genel meclisi üyeliği ile yaklaşık 20 yıllık bir kamu görevlisi geçmişi olduğunun altını çizen Başkan

5 SORU!
Ülgür, “Ben öncelikle bu kurumun yetkililerini kamuoyuna doğru bilgi vermek adına basına açıklama yaparken ciddiyete davet ediyorum” dedi.

Ülgür açıklamasında tepkisini dile getirme adına yetkililere 5 soru sordu:
1-Oraya gelen vergi denetmenin belediyenin iş ve işlemlerini denetleme yetkisi var mıdır? Kendi görev tanımın dışındaki konulara girmiş midir girmemiş midir? Bu konuda bir araştırmaları var mıdır?
2-Kimlik bildirim kanunu çerçevesinde orda çalışanların kimliklerini alıkoyma yetkisi var mıdır?
3-İhbarcı kimdir? İhbar yazılı mıdır? Ve neden denetim öğle saatlerinde gerçekleştirilmiştir? İhbarın gereği usullere uygun yapılmış mıdır?
4-Alanda istenen bütün evraklar sağlandığı halde, polisin varlığına rağmen ilgili memur neden tutanağına alanda yeterli denetim yapma olanağının olmadığı notunu düşmüştür?
5-Bu inceleme ve bu ihbar AKP’li bir meclis üyesi tarafından mı yapılmıştır? Bizi daha çok üzen ve düşündürense bu meclis üyesinin muhasebe mesleğini icra eden bir meclis üyesi olmasıdır.

Ülgür sorulara yanıt alamaması durumunda bir süre sonra Selçuk esnafı, Selçuk ticaret erbabı vergi dairesi müdürlüğü elemanlarının ve yöneticilerinin talimatları AKP’li üyeler ve yöneticilerden aldığı izleniminin doğacağını ifade etti.

“Aksi takdirde biz Selçuk Vergi Dairesini AKP’nin tahsilat bürosu olarak görürüz” diyen Selçuk Belediye Başkanı, “Bu da en doğal hakkımızdır. Devletin kurumları makamları ve mevkileri ne olursa olsun tüm vatandaşlarına eşit davranmalıdır. Biz Selçuk Belediyesi kurumu ve şahsım olarak hiçbir denetimden kaçmıyoruz. Ama burada hangi usullerle bu işin yapılacağı, kimlerin nasıl davranacağı kanunlarla belirtilmiştir. Herkesi mevzuat çerçevesinde hareket etmeye çağırıyoruz” dedi.

DARP İDDİALARI ASILSIZ!
Darp iddialarının, eksik bulamayınca usulsüz hareket ederek kendini aklamak için oradaki insanların kimliklerine el koymak isteyen memura, vatandaşların karşı koyması ile işin dozunun artması ve ortalık gerilmesi sonucu ortaya çıktığını ifade eden Başkan Ülgür, “Sonra olay bize intikal etmiştir. Ben belediye başkanıyım. Belediyenin bir kurumunda bu işlerin yapılması beni ilgilendirir. Bu herhangi bir işyerinde değil belediyenin işletmesinde olmuş bir olaydır. Benim orada bu işe müdahale etmemden daha doğru bir şey olamaz. Ama darp iddialı tamamen asılsızdır. Her şey mevzuat çerçevesinde yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Bu olayın örtülmesine izin vermeyeceklerini, sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyleyen Başkan Ülgür, “Çünkü bu işin yok sayılması ileride daha kötü sonuçlar doğuracaktır. Yani vergi dairesi ve Selçuk Belediyesinin bu işin üzerine giderek sonuç alması gerekiyor. Yoksa kurumlar bir birini karalayarak, bir şey olmamış gibi davranarak bu sorun üstü örtülemez. Tüm kurumların görevini yapmasını istiyoruz. Kimseden iltimas istemiyoruz” dedi.

Son iki üç ay içinde başka esnafların da bu tür sıkıntılar yaşadığını bildiklerini söyleyen Başkan Ülgür “Esnafımız sahipsiz değildir. Biz bu konuda esnafımızın sesi oluruz. Hiçbir esnafımız bu konuda yalnız değildir. Esnafımızla birlikte bu sorunun üstesinden geliriz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
  1. vatandaş dedi ki:

    Selçuk Chp İlçe Başkanlığına büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor önümüzde yaklaşan seçimlerde yeni başkan adayının belirlemede biz partililer ve esnaf olarak yanlarındayız artık yenilenme süreci başlamak zorunda yoksa CHP Partimiz için zor günler bizi bekliyor…

  2. selçuklu dedi ki:

    partimi ziçin (CHP) kan değişimi şart ilçe başkanlığına ve yönetimine büyük sorumluluklar düşüyor…

  3. Doğrucu davut dedi ki:

    Selçuk tarım yönünden zengin bir ilçedir. Belediye bu bağlamda ilçesini desteklemekte ve hal binaları sayesinde tarım sektöründe çalışmak isteyenlere de istihdam yaratmıştır. Hükümetin çözmesi gereken sorunları yerel belediyeler imkanları doğrultusunda çözmeye çalışmaktadır. Kendini bilmez birkaç kişide bunu engellemeye çalışmakta ve sürekli sorun ortaya çıkarmaktadır. Meyve veren ağaç taşlanır düşüncesindeyim. Ama bu kadarı da fazla. Başkanımız elinden gelen çabayı sarf etmekte ve her şeyi kanununa göre yapmakta. İlçenin kalkınmasına yardımcı olacağı yerde önüne taş koyan bu şahısları kınıyorum.

  4. selçuk.s dedi ki:

    tvde izledim selçuk için kötü oldu memur döven başkan imajı iyi olmadı

  5. Misafir. dedi ki:

    Biliyorsunuz “aç tavuk kendisini darı ambarında sanırmış”o beklentileriniz boşa çıkacaktır.

  6. Anonim dedi ki:

    Artık Selçuk halkının uyanması şart. Sadece belli değerlere sarılarak, eleştirilere kulakları kapatarak bir ilçe yönetilmez. Eğer görevli devlet memur yasa dışı bir şey yaptıysa, o zaman yasal yollardan hakkını ararsın,o kişiyi darp etmeye çalışmazsın.

  7. misafir dedi ki:

    Benim haberden anladığım kadarıyla vergi dairesi memurları art niyetli hareket etmiş. zamanlamaları ve yaptıklarına bakılırsa amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

  8. misafir dedi ki:

    belediyeyi kendi çiftliği zanneden ve bu şekilde yönetenlerin vergi dairesi akp nin tahsilat bürosudur mantığını kurmalarına şaşırmamak lazım ..

  9. misafir dedi ki:

    başkan çok kızmış yorumlara …yasaklasın insanların düşünmeleri yada yorum yapmalarını yada…vergi dairesi çalışanlarınında işlerine son versin

  10. ccc dedi ki:

    al chp yı vur akp ye..tek çare mhp

  11. bizden bişey kaçmaz dedi ki:

    heyyyyyyy ERTAN SERBEST YILLARCA BELEDİYEYE OLAN BORÇLARINLA YAŞADIN. BORÇLARINI ÖDEMEDİN DİYE KAPININ ÖNÜNE KOYDULAR HALDEN. ÇIKTIN BAŞKANIN KARŞISINA AMA. SEN BİR HİÇSİN SADECE BİR HİÇTEN İBARETSİN. İKİ LAFI BİR ARAYA GETİRİP KONUŞMASINI BİLMEZSİN ADAM YOKLUGUNDA MECLİS ÜYESİ OLDUN ŞİMDİ İŞİ GÜCÜ BIRAKTIN. ESNAFLA ÇİFTÇİYLE BELEDİYEYELE UGRAŞIYORSUN. AMA BİZDE SEÇİMLERDE SANDIKTA SENİNLE UGRAŞICAZ SENDE BUNU İYİ BİL ERTAN EFENDİ

  12. Anonim dedi ki:

    Aman eleştirmeyin Başkanı. Başkan ne yapıyorsa,ne yaptıysa doğrudur ve hepsi Selçuk içindir!!!

  13. ATA dedi ki:

    Bu halk artık akepe ve chepe nin kayıkçı kavgasından bıktı yeter sizin bitmez kavgalarınız yüzünden halk sıkıntı yaşıyor.çekin gidin başımızdan artık.

  14. Anonim dedi ki:

    Artik Baskan birakacak CHP egitimli vizyonu olan Selcuka yakiisir bir Baskan cikarmalidir. 15 senede bu ilcede cok sey yapilirdi, butun olumsuzluklara ragmen. Vefa Bey e 4-5 gomlek buyuk geldi. Selcuk halki mutsuz , gencler ve cocuklara sifir yatirim yapildi. Sehir merkezi koyden farksiz. Hemen yeti Baskan CHP ye..

  15. Selçuk'lu gençler dedi ki:

    EĞİTİM ŞART 🙂

  16. selçuklu dedi ki:

    Artik Baskan bırakmalı yeter artık yandaşcılık ve bunca bencillik CHP selçuk a yakışır ve adına yakışır halkçı başkan cıkarmalıdır. 15 senede bu selçukta cok sey yapılabilirdi,Selçuk belediye başkanlığı büyük geldi ama halk için yapmayıp kendi ve yandaşlarına yaptıklarından büyük geldi be güzelim selçuk köy görünümüne büründü. Selçuk halki mutsuz , genclere ve esnafa sifir yatırım yapıldı Sehir merkezi köyden farksız yazık Yanımızdaki Torbalıda chp li ama adam hakçı bencil deyil bir kıyaslasın kendini nerden nereye gelmiş bey efendiler….

  17. Doğrucu davut dedi ki:

    Başkan bırakmalı diyorsunuz da akp gelınce ne olacak. Başkanımız hem esnafını koruyor hem de halkını kıme kötülük yaptı bugüne kadar? Selçuk köy oldu diyorsunuz. şöyle bir etrafınıza bakıyormusunuz bu kadar temiz ve güzel birilçe gördünüz mü ?. Bakanlık bu ilçenin gelirlerini süpürüyor ama bu ilçeye hıcbırsey katmıyor. Beledye ise kısıtlı bütçesiyle ilçeye sahip çıkıyor.. Bu kadar kör olmayalım arkadaşlar..

  18. Anonim dedi ki:

    torbalıyı yere göğe sığdıramayan arkadaş gidip orda yaşayabilir mi acaba!? yada burda o kadar fabrika kurulsa,bu fabrikalar yüzünden hem çevre hem soluduğumuz hava hem içtiğimiz su kirlense bunların yanında birde ilçe dışardan o oranda göç alsa,acaba burda aynı standartlarda yaşamaya devam edebilirmi!!

  19. Çok Doğrumussun Davut!!! dedi ki:

    Başkanın esnafı çok güzel koruyor, esnaf kefaletin başkanı olarak esnafın gırtlağına çökmüş, istediğine kredi, istediğine haciz. temiz ve güzel ilçe dediğin Selçuk’un sokakları köstebek yuvası. El insaf artık. Arabaların alt takımları bozuluyor. Bakanlıklar ilçe gelirini sömürüyor demissin bunu ispatlamaya davet ediyorum. Ispatlayamassan namertsin müfterisin!! Belediye kısıtlı dediğin o bütçeyi bu yıl 52 trilyona çıkardı. 36 trilyondan 52 trilyona çıkan bu bütçe neyin nesi ha!!! seçim bütçesi dememek için binbir dümen kurdunuz. Bunu geç yandaş ve yoldaşlarınıza peşkeş üstüne peşkeş çekip, kıyakçılığın daniskasını yaptınız. Bu palavraları bırakın artık. Selçuk büyüyor gençler Selçuka sahip çıkıyor. Ak Parti iktidarı ile herşey değişecek. Saltanat, baskı, korku bitecek. Halkın iktidarı gelecek. belediye belli bir tebanın değil, tüm selçukun seninde belediyen olacak. Korkunun ecele faydası yok. güneş balçıkla sıvanmaz!!!!!!!

  20. AYDIN dedi ki:

    AKP’NİN ÜLKEYİ NASIL YÖNETTİĞİ BELLİ.BU YÖNETİMDEN MENNUN OLANLAR BUYURSUNLAR SELÇUKUDA AKP YE TESLİM ETSİNLER. TABİİ BDP ORTAKLIĞIYLA

  21. Doğrucu davut dedi ki:

    Belediyenin yandaş ve yoldaşların peşkeş üstüne peşkeş çekip, kıyakçılığın daniskasını yaptğını ispatlamazsan asıl sen namertsin münferitsin.. Sizin zihniyetniz belli. Yandaşlık sizde oluyor. Bakanlığın Selçuk’tan trilyonlarca gelir sağladığını herkes biliyor da bir tek sen mi bilmiyorsun. Benim bunu ispatlamama gerek yok çünkü ortada. Efes’in Sn Jean ‘ın gelirlerini kim alıyor diye sokaktaki çocuğa sorsan sana Bakanlık diye cevap verir. Peki bu ilçeye hükümet ne yapıyor da siz akp diyorsunuz.Sokaklar köstebek yuvası gibi diyorsun. Belediye 8 ayda 8 yüzbin metre kare sadece yol yaptı. Yapsa kabahat yapmasa kabahat . Asıl akp yönetimi baskıcı ve insanları korkutmaya çalışıyor. Akp’nin ülkeyi nasıl yönettiği belli. Enflasyon aldı başını gidiyor. Hükümet ne memuru koruyor ne de işçiyi. Başbakan vatanı için şehit olmuş ailelere nasıl olsa maaşları yatıyor diye açıklama yapıyor. Verdikleri üç kuruşluk para ile şehidin acısının dineceğini düşünen yönetimden ne beklersin. Önce insan olmalı politikanız da insan. Akp mi yönetecek bu ilçeyi.. Çok komik.. Görünen köy kılavuz istemez. Bilgi sahibi olmadan Oturduğun yerden sallamakla da bu iş çözülmez. Belediyede akp li meclis üyeleri var hangisi bugüne kadar ilçe için hükümetten bir şey istedi. Hangisi adım attı.Hangisi Projeleri götürdü de destek istedi. Aksine belediye proje yapmak istedikçe önüne engel koyuldu. Bu mudur doğru yönetim? Bu mudur ilçesini seven? Bu mudur ilçesi için çalışan ??

  22. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Selçugumuzun eskisi gibi gelirleri yok artik!!! hukumet chp li belediyelirimize ayni sistemi uygulayip fakir birakmistir. gençler için bi sey yapmadi diyenler! kardesim senin oturdugun tarihi bir ilçe nereye kazma vursan daha 2 metre den tarihi deger bi seyler çikiyor ve hemen akabinde anitlar kurulu olaya el koyup buraya hiç bi sey yapamassiniz deyip çekip gidiyor… bu sartlar altinda belediyemiz nasil gençlerimize is sahasi hazirliyacak bunu tum gençler zaten bilmektedir ki 3 defa olmus ayni baskanini seçiyor selçuk halki. bizden bir sey kaçmaz rumuzu kullanan arkadasimiza aynen katiliyoruz. o zat’in ne oldugunu halkimizda çok iyi bilmektedir!!! polemige hiç gerek yok. baskan gerekeni yapip memurunu isçisini koruyup sahip çikmistir o kadar. BRAVO VEFA BASKAN YOLUNA DEVAM….

  23. gerçek akp li dedi ki:

    akp li meclis üyelerimiz bugün kü belediye meclis toplantısından çıkmışlar. demek oluyorki vefa başkan haklıymış onun söyledikleri doğru ki yüzüne bakacak halleri kalmamış ve yaptıkları iftiraları kabul etmiş durumuna düştüler bizim verdiğimiz oylarla bu şekilde davranamazsınız