site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Uysal: Başterzi Gerçeği Yansıtmayan Açıklamalar Yapmıştır

Uysal: Başterzi Gerçeği Yansıtmayan Açıklamalar Yapmıştır
11.01.2016
A+
A-

Değerli basın mensubları, öncelikle Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, kamuoyunun bilgilendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımızın; partim ve şahsım adına sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim.

2016 yılının ilk meclis toplantısında AKP meclis üyesi sayın Osman Başterzi; yaptığı konuşmada, Selçuk için 2 yıllık görev sürelerince yaptıklarını ve 2016 yılında da yapacakları hizmetler hakkında kamuoyuna gerçegi yansıtmayan bilgiler vermiştir.

Bir meclis üyesinin yerel yönetimle ilgili faaliyetleri konusunda konuşması gerekirken, bugünkü AKP hükümetinin propogandasını yapması kabul edilebilir değildir. Belediye meclis toplantıları hükümetlerin icraatlarının konuşulacağı yer degildir. Bu toplantılarda belediye meclisinin alacağı kararlar ve yapacakları faaliyetler konuşulmalıdır. Belediye başkanında bu konuşmaya destek vermesi ayrıca düşündürücüdür. Oysa ki 5 Aralık 2014 meclis toplantısında kadına seçme seçilme hakkının verilmesi nedeniyle belediye meclis üyemiz Filiz Sengel’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Atatürk ve İsmet İnönü’nün kadın haklarına 1930’lu yılllarda verdiği önemden bahsetmesi bile Sayın Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı tarafından oylamaya tabi tutularak tutanaktan çıkartılmış ve siyasi bulunmuşken; Osman Başterzi’ nin meclis gündemiyle ilgisi bulunmayan ve mevcut iktidarın propogandasını yapan bu konuşmasını desteklenmiştir. Sayın Belediye başkanın bu konuşmaya müdahale etmemesini doğru bulmadığımızı ve kınadığımızı belirtmek isterim.

Ayrıca sayın Osman Başterzi’ nin hükümetin hizmeti olarak ortaya koyduğu İzmir –Selçuk izban hızlı tren projesi hükümetin projesi değil. İzmir Büyükşehir belediyesi ile ulaştırma bakanlığının ortak projesidir. İzmir büyük şehir belediyesinin inşaat proje çalışmaları ile ilgili tabelaları indirilip, Hükümet yapıyormuş gibi kendi tabelalarını koymuşlardır. Bu projeyi halkımıza kendi projeleri gibi göstermek istemektedirler.

Yine konuşmasında Efesin Unesco Dünya kültür miras kenti listesine girmesini bugünkü iktidarın başarısı gibi göstermek istemiştir. Aksine bu başarı 23 yıl önceden başvurusu yapılmış, çalışmaları takip edilmiş ve bugüne kadar gelmiş bir projedir. 23 yıldan bugüne belediye başkanlıgı yapanların ve proje üzerinde çalışanların katkıları büyüktür. Bu daha önce alınması gereken bir karardı. Mevcut hükümet yerelde CHP li bir yönetim olduğu için bu projeye destek vermemiş ve geciktirme yoluna bile gitmiştir.

Sayın Başterzi 2016 yılında doğal gaz yatırımı başlayacaktır İfadesini kullandı. Bu yatırım belediye yatırımları ile ilgisi olmayan bir çalışmadır. Ve zaten Selçuk için olması gereken olağan işlemdir.

Selçuk’ un bütün köylerinin arıtma sistemi ve kanalizasyon şebekesi başlatılacaktır demiştir. Sayın Başterzi bu işlerin yapılması zaten büyük şehir belediyesine aittir. Bu çalışmaları hükümet degil, İzmir büyükşehir belediyesi zaten yapmıştır ve yapmaya devam edecektir.Türkiye’deki toplam arıtma sistemi tesislerinin %25’i izmir ve çevresinde bulunmaktadır.Bu da CHP Büyükşehir belediyesinin çevreye ne kadar duyarlı olduğunu göstermektedir.

Ayrıca kanal 35 projesinden bahsetmiştir. Bu da 5 yıl önce iktidara gelirken söyledikleri söylemdi. 5 yıl geçmesine rağmen sadece söylemde kalan bir sözdür. Bugünde sayın Başterzi söylemi tekrarlamaktan başka bir şey yapmıyor.

Telefirik projesinden bahsederek turizmi uçuracaklarını söylemekte. Ben turizmciyim Bergama’da yabancı özel bir şirkete yaptırdıkları telefrik projesi fiyasko İle sonuçlanmıştır. Şirket zarar etmekte ve bu yabancı şirket yatırımlarını ülkemizden çekme pozisyonuna gelmiştir.Bu proje ile birilerine Meryemana’yı peşkeş mi çekmek istiyorlar.

Sayın Başterzi geçen yıl ilçemizde yapılan ağaç katliamı ile ilgili ne düşünüyor? Budanan ağaçlar kurumaya başlamış.Bugünlerde kuruyanları köklüyolar. Yerlerine yeni fidanlar dikeceklerine yerlerini beton ile kapatıyorlar. Yeşile bu kadar düşman olan bir anlayış görmedim.

Yıllardır Selçuk’ u hastane hikayesi ile oyaladılar. Yılan hikayesine döndü. İlçemizin ihtiyacı olan hastane hala görünürlerde yok. Bu yıl temelini atacaklarını söylüyorlar. İnşallah Selçuk’ un büyük bir ihtiyacını karşılarlar. Hep birlikte mutlu oluruz. Fakat bir sorun var. Temelini atmadan önce hastanenin yapılacağı yer çevre sağlığına ne kadar uygun olduğu ayrıca tartışma konusudur. Hastane yerinin uygunluğunu Selçuk halkına sorsunlar.

Tüm bu söylemlerin yanında Selçuk ilçemizin en büyük sorunu olan otopark sorunundan hiç bahsetmedi. Otopark sorunu Selçuk’un kanayan yarasıdır. En acil çözülmesi gereken konulardan biridir. Sayın yerel yöneticilerin bu konuda bir çalışmaları var mı? Bunu Selçuk halkı ile paylaşsınlar.

Evet değerli Selçuklu hemşerilerim bizler laf üreten degil, İş üreten yerel yöneticiler istiyoruz.Bu AKP yöneticileri yerel seçimden önce söylemlerinde Yerel iktidar ile genel iktidarın el ele olmasını söylediler.Oysa iki yıl gecmesine rağmen bunların yan yana dahi geldiklerini görmedik. Dün olduğu gibi bugün de ilçemize tüm yatırımları CHP li İzmir Büyükşehir belediyesi yapmaktadır.

Arazi yollarının yapımı devam etmekte.İkinci Şirince yolu olarak yapılan kartal çeşme Şirince bağlantı yolu bitmiştir. Barutçu-zeytinköy arazi yolları yapılarak tarımsal alana katkılar sağlanmıştır. Hatta son olarak tarımsal sanayide ve soğuk hava depolarında kullanılmak üzere her nekadar Sayın Bakıcı kendi almış gibi gösterse de Büyükşehir Beklediyesi tarafından drencher makinesi (ürünlerin ilaçlanarak soğuk havaya atılmasını sağlayan) makine alınmış. İlçemiz içerisindeki parke taşları büyük şehir tarafından yapılmakta. Selçuk ilçemize bu yapılan destekler ile İktidar ile Selçuk un el ele olmadığı, tam tersine Selçuk ile İzmir el ele omuz omuzadır. İşte sosyal demokrat belediyecilik anlayışı budur.

İktidar gücünü kullanarak rant peşinde koşanların her zaman Cumhuriyet Halk Partisi olarak karşısında olacağız.Hizmet üreten bir anlayışın da yanında olacağız. Bu anlamda Selçuk için yapılacak iyi, kaliteli, mevzuata ve kamusal faydaya hizmet edecek tüm işlerin arkasında olduğumuzu beyan etmek isteriz. Ancak şu da unutulmamalıdır ki; haybeden edilen lafların, meclis gündemini ilgilendirmeyen siyasi içerikli konuşmaların meclis oturumlarında yapılması ne kanuna ne de usule uygun değildir. Sayın Zeynel Bakıcı bu duruma müdahale etmemesi Meclis Başkanlığı görevini kendi siyasi görüşü dahilinde suistimal etmektedir. Bu anlamda 2 yıllık yönetimlerince tek bir çivi bile çakmayan bu yönetimin her meclisteki can havliyle yapılan sonuçsuz, usulsüz açıklamalarını kabul etmiyoruz.

Saygı ve sevgilerimle.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.