site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Selçuk’ta saygıyla Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Selçuk’ta saygıyla Anıldı
10.11.2017
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 79.Ölüm yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Selçuk’ta da düzenlenen törenlerle anıldı..

Selçuk Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve diğer protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan buradaki tören Onun manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. Ölüm yıl dönümünde yine büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını vurgulayan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Gerçekten önemli olan Mustafa Kemal Paşayı, Atatürk’ümüzü anlamak ve onun gösterdiği hedefle yürümektir. Bu konuda da ülkemizin çağdaş, Medeniyet seviyesine ulaşmak için üzerimize ne görev düşüyorsa hepimizin yerine getirmek sorumluğu vardır. Bu duygularla Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun Silah Arkadaşlarını şükran ve rahmetle anıyoruz. O hiçbir zaman yüreklerden silinmeyecektir, hafızalardan silinmeyecektir. Öyle bir tohum ekmiştir ki, sadece ülkemizde değil; dünya da her zaman canlı kalacaktır, bu fikirler hiçbir zaman ölmeyecektir” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece Türkiye’ye değil, dünyaya da ışık olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “Ne mutludur ki bu topraklarda Mustafa Kemal Atatürk gibi bir kurtarıcımız, önderimiz olmuştur. Sadece Türkiye değil, dünyaya da ışık olmuştur. Tekrar tekrar rahmet diliyorum tüm şehitlerimizi de minnetle anıyorum” dedi.

Anma programı Selçuk Belediyesi Tiyatro salonunda devam etti. Selçuk Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu tarafından hazırlanan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Anma programında konuşan ve konuşmasında Çanakkale Destanını yazan, Kurtuluş Savaşını milletiyle birlikte kazanan, kazandıran büyük kurtarıcı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79.yılında bütün yurtta ve yurtdışında anıldığını beliren Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, “Büyük Ata’yı sadece onun öldüğüne üzülerek anlatmak çok basit kalır. O büyük insanın eserlerini; ‘Benim en büyük eserim Cumhuriyettir” dediği eserini anlatmak, onun ilke ve prensiplerini Türk toplumuna, Türkiye Cumhuriyeti Devletine anlatırken sadece bir günde değil; onun eserlerini 365 gün anlatmak lazım” diyerek, başta Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm şehitleri saygı, minnet ve Şükranla andı.

Selçuk Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu tarafından hazırlanan programda okullar arası yapılan Atatürk konulu şiir dalında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Öğrencilerin hazırladıkları ve oldukça duygulu anların yaşandığı “Karanlıktan Aydınlığa” adlı sunum büyük beğeni topladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.