site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Uğur Mumcu Selçuk’ta Anıldı

Uğur Mumcu Selçuk’ta Anıldı
25.01.2014
A+
A-

selcuk-ugur-mumcu (2)

21 yıl önce katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, Selçuk’ta düzenlenen törenle anıldı.

Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün yıl dönümü dolayısıyla İstasyon Meydanında toplanan vatandaşlar,  kent merkezinden Uğur Mumcu Anıtı’na kadar yürüdüler. Yürüyüşe Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, CHP Selçuk İlçe Başkanı Özge Yıldırım, Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şube Başkanı Tuncay Kireç, Selçuk Belediyesi CHP’li meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, meslek odaları temsilcileri ile  çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak İstasyon Meydanı’nda bir araya gelen katılımcılar ellerinde Türk bayraklarıyla “Uğurlar Olsun, Ankara’nın Taşına Bak” şarkılarını söyleyerek Uğur Mumcu Anıtı’na kadar yürüdüler. Konuşmasına Uğur Mumcu’nun sözleri ile başlayan Selçuk CHP Yönetim Kurulu üyesi Caner Adıgüzel “Kalemler vardır, sömürünün, vurgunun zırhıdır. Kalemler vardır, özgürlüğün ve barışın silahıdır. Kalemler vardır, gençlerin idam kementlerinden kırılır atılırlar. Kalemler vardır, yılmadan usanmadan, eğilmeden, bükülmeden yazar… O kalem bugünlere ışık tutan tarikat siyaset ticaret üçgenini de yazmıştı eğilmeden bükülmeden. Hem de 88 yılında. Ayrıca “hukuk biter yerini şiddet alır” dedi. Daha dün TBMM’de milletvekilimize saldırdılar. Sebebi ise  Bilal Erdoğan’a çıkartılan özel yasalara karşı durmak. Devletin omurgasını gözümüzün önünde eğdiler, büktüler. Artık faşizan anlayışa özgürlük düşmanlarına “dur” demenin zamanı geldi. Ve bunun için önümüzde çok büyük bir fırsat var. Zaman küskünlükleri bir kenara bırakıp birlik olma zamanı, zaman hesap sorma zamanı” dedi.

Uğur Mumcu anıtı önünde toplanan katılımcılar Uğur Mumcu tüm demokrasi şehitleri için “Yiğidim Aslanım” ve “Güneş Topla Benim İçin” şarkılarını söyledi.

Katılımcılar daha sonra ellerindeki karanfilleri Uğur Mumcu Anıtı’na bıraktı.

HABERİN VİDEOSU AŞAĞIDADIR…

selcuk-ugur-mumcu (1)

selcuk-ugur-mumcu (3)

selcuk-ugur-mumcu (4)

[poll id=”4″]

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Katılım çok güzel fotoğraf muhteşem…

  2. Cumhuriyet dedi ki:

    CHP artık zor ama yinede başarılar. Benim oyum İşçi Partisine. Bu seçimde İşçi Partisi çok oy alır bence. Selçuk’ta siyasi durum malum.

  3. Hodrii dedi ki:

    İyi hoş güzel herşey de 🙂 Hak Ve Eşitlik Partisi Selçuk İlçe Başkanı Sayın Ali Adıgüzel’in konuşmasını göremedik ..