site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Uçak Firmasından Meslek Lisesine 70 Bin Dolarlık Yardım

Uçak Firmasından Meslek Lisesine 70 Bin Dolarlık Yardım
05.12.2013
A+
A-

uluslararasi-ucak-firmasindan-destek (4)

Uluslararası Boeing Firması Türkiye Temsilciliği İzmir’in Selçuk İlçesinde bulunan Teknik Lise’ye Uçak Gövde Bakım Atölyesi Yapımı için destekte bulundu.

2012 yılında Selçuk Anadolu Teknik Lisesi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Uçak Gövde Bakım Bölümüne atölye yapımında kullanılmak üzere Uluslar arası Uçak Firması olan Boeing Türkiye’den destek geldi. Okulun fiziki yapısının yeterli olmaması nedeniyle ayrı bir atölye ihtiyacı doğması üzerine harekete geçen Okul Müdürü Sedat Yeşilyağcı, bir yılı aşkın süredir Ankara’da bulunan Boeing Firması’nın temsilciliği ile görüşmeler yaptığını ve görüşmeler sonunda Boeing’den olumlu dönüş aldıklarını söyledi.

Okulu ziyaret eden ve atölye yapılacak olan alanı yerinde inceleyen Boeing Company Kuzey Afrika ve Türkiye’den sorumlu Başkanı Bernard J Dunn, ayrıca Okulun tüm sınıf ve atölyeleri ile Türk Hava Kuvvetleri tarafından hibe edilmiş iki uçağı inceledi. Bernard J Dunn, okulun planlı çalışmasından, vizyonu ve hedeflerinden çok etkilendiğini belirtti.

Boeing firması olarak eğitime çok büyük destek verdiklerini, çünkü toplumla içiçe olmak istediklerini ifade eden Boeing Company Kuzey Afrika ve Türkiye’den sorumlu Başkanı Bernard J Dunn, firma olarak sadece eğitim desteği değil, aynı zamanda sanat ve sağlık alanında da faaliyetleri olduklarını söyledi. 13 yıldır yaklaşık 100 okula ve yüzlerce öğrenciye destek verdiklerini, ancak meslek liseleri olarak bu okulla birlikte 8 okula destek verdiklerini kaydeden Boeing Company Türkiye Başkanı Bernard Dunn, bu anlamda Selçuk’ta olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

BOEING FİRMASINDAN MESLEK LİSESİ’NE 70 BİN DOLARLIK YARDIM
Kurulacak atölyenin projesini de inceleyen Boeing Başkanı, Okul Müdürüyle bir protokol imzalayarak atölye yapımında kullanılmak üzere 70 bin dolarlık çeki Okul Müdürü Sedat Yeşilyağcı’ya teslim etti. Protokolün imzalanmasında bulunan Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu Boeing firmasına katkılarından dolayı teşekkür ederek ilçenin sembolü Artemis heykeli hediye etti. Yolcu, “Selçuk, THK Efes Havaalanı uçuş eğitimi merkezi ile THK Üniversitesi gibi kurumlarıyla sivil havacılığın çekim merkezi olma yolunda kararlı adımlarla ilerleyen bir ilçedir. Boeing gibi uluslararası havacılığın en önemli isimlerinden birinin ilçemizde uçak gövde bakımı eğitimi için destekte bulunmasından onur duyuyoruz. Bu okul sektörün nitelikli uçak teknikerler yetiştirecek” dedi.

Okul Müdürü Sedat Yeşilyağcı da “Çocuklarımıza modern şartlarda eğitim vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Boeing Firmasının bu desteğiyle Uçak Gövde Bakım Bölümümüze yeni bir atölye kazandıracağız. Bu bölümdeki öğrenciler geleceğin aranan elemanları olacaklar. Sektörün ve ticaret hayatının temsilcilerinin okulumuzu desteklemesinden çok memnunuz” şeklinde konuştu. Okul Müdürü Yeşilyağcı, ayrıca atölyenin donanımı için de İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir Kalkınma Ajansı’na bir proje hazırladıklarını, projeye Selçuk Kaymakamlığı’nın, THK Üniversitesi’nin ve Selçuk Ticaret Odası’nın da iştirakçi olduğunu söyledi.

Boeing Company Türkiye Başkanı Bernard Dunn, İş Geliştirme Direktörü Ayça Karasu, Okul Yöneticileri ve Ticaret Odası ekibiyle Şirince’yi gezdikten sonra THK Üniversitesi’ni ziyaret etti. Okul Müdürü Murat Ekici ve ekibinden okulun bölümleri ve faaliyetleri hakkında bilgi alan Dunn, atölyenin tamamlanmasından sonra açılış için tekrar geleceğini söyleyerek ilçeden ayrıldı.
HABER: İZMİR (İHA) NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY

uluslararasi-ucak-firmasindan-destek (1)

uluslararasi-ucak-firmasindan-destek (2)

uluslararasi-ucak-firmasindan-destek (3)

uluslararasi-ucak-firmasindan-destek (5)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. selcuklu dedi ki:

    tebrik ederim okul yönetimini .cok iyi bir iş başardınız.başarılarınızın devamını diliyorum .

  2. tugrul ata dedi ki:

    hadi hayırlısı bakalım

  3. yalcin bulut dedi ki:

    tebrik ederim tum ogretmenlerimi..gelecek nesil ogrenciler gercekten ayricalikli bir egitim ile karsilasacak kiskanmadim degil hani .:) basarilarinizin devamini diliyorum..