site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Toyota ve Nissan, 6,5 milyon aracı geri çağırdı

Toyota ve Nissan, 6,5 milyon aracı geri çağırdı
13.05.2015
A+
A-

Toyota ve Nissan, 6,5 milyon aracı geri çağırdı

Japon otomotiv üreticileri Toyota ve Nissan, kusurlu hava yastıkları (airbag) nedeniyle toplam 6,5 milyon aracı geri çağırıyor.

Toyota’nın geri çağırdığı araç sayısı 5, Nissan’ın ise 1,56 milyonu buluyor. Toyota sözcüsü, kusurun sürüşü etkilemediğini, hava yastıklarının kaza anında devre dışı kalma ihtimaline yol açtığını söyledi.

Nissan’dan yapılan açıklamada hava yastıklarının patlama ihtimalinin sözkonusu olduğu belirtildi. Her iki şirket de geri çağırma operasyonunun ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan kazalarla ilgisi bulunmadığını bildirdi.

Toyota’daki arıza, 2003 mart ayı ile 2007 kasım ayları arasında üretilen toplam 35 modeli kapsıyor. Bunlar arasında Corolla ve Yaris serisi de bulunuyor. Nissan’da ise 2004 – 2008 yılları arasında üretilen araçlar geri çağırmadan etkilenecek.

‘Takata’nın hava yastıkları patlıyor’

Japon hava yastığı üreticisi Takata, ABD ve Malezya’da ölümle sonuçlanan 5 ayrı kaza nedeniyle suçlanıyordu. Hatalı üretilen hava yastıklarının patlayarak metal şarapnel saçtığı ileri sürülüyor. Geçen yıllarda aralarında Honda ve General Motors’un da bulunduğu birçok otomotiv üreticisi yaklaşık 20 milyon aracı geri çağırmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.