site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Torbalı’nın Kavşak Sorununa Kesin Çözüm

Torbalı’nın Kavşak Sorununa Kesin Çözüm
13.02.2014
A+
A-

Kavşak sorununa kesin çözüm

Kaymakam Aydın Memük’ten iki önemli müjde verdi. Kemalpaşa Kavşağı’na köprülü düzenleme ve Ertuğrul Kavşağı’na ise sinyalizasyon yapılacak. Her iki talep de gerekli bakanlıklara ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne iletildi.
 
Torbalı Kaymakamlığı, iki önemli projenin hayata geçirilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. Bu projelerden ilki; yıllardır ölümlü kazaların meydana geldiği ve ilçenin “can damarı” olarak adlandırılan Ertuğrul Kavşağı. İkincisi ise yüzlerce esnafın ekmek yediği sanayi sitesine ve Torbalı’ya giriş çıkışları sağlayan Kemalpaşa Kavşağı. Kaymakam Aydın Memük, hazırladığı çalışmada Kemalpaşa Kavşağı’na köprülü geçiş yapılması ile Ertuğrul Kavşağı’nında sinyalizasyonlu hale getirilmesini talep etti. Her iki projenin kabul görmesi durumunda ilçenin vizyonu ve misyonu açısından önemli bir yol kat edilmiş olacak. Özellikle Kemalpaşa Kavşağı’nda böyle bir çalışmanın yapılması halindekapatılan giriş ve çıkış yolları da açılacak.

ERTUĞRUL’A SİNYALİZASYON

Kaymakamlığın hazırladığı iki ayrı projede Jandarma, Devlet Hastanesi, Postane veTelekom gibi birçok kuruma ulaşan ve kazaya davetiye çıkaran Ertuğrul Kavşağı’nın sinyalizasyon yapılmasını talep etti. Geçtiğimiz yıl sinyalizasyon yerine “giriş kapama” çalışması gerçekleştirilmiş ve son olarak konu ekim ayında Belediye Meclisi’nde gündeme getirilmişti. 28 yıldır düzenleme bekleyen ve onlarca kişinin hayatına kaybetmesine yol açan Ertuğrul Kavşağı’nda 1 parselin 2 kişi üzerinde tapulu olması belediyeyi çıkmaza soktu. Gerekli bakanlıklara ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yapılan talepte, buranın sinyalizasyonlu hale getirilmesi istendi.

SANAYİ İÇİN KÖPRÜLÜ KAVŞAK

En önemli taleplerden diğeri ise yaklaşık iki yıl önce binlerce lira yatırım yapılarak faaliyete açılan Kemalpaşa Kavşağı için yapıldı. Hizmete açıldıktan sonra Atatürk Sanayi Sitesi’ne giriş ve çıkışların iptaline yol açan bu kavşağında değiştirilmesi talep ediliyor. Kaymakam Memük, hazırladığı dosyada, bu kavşağın köprülü yapılmasını istedi. Projenin kabul görmesi durumunda sanayinin giriş ve çıkışlarının yeniden açılması veya yeraltı veya yer üstünden sanayiye giriş ve çıkışın yapılması sağlanacak. Esnafları mağdur eden bu kavşakta düzenlemenin yapılması için birçok kez eylemler yapılmış ve sanayi esnaflarının büyük çoğunluğu kepenk kapatmıştı. Kaymakam Memük, her iki projenin de takipçisi olduğunu ve gerek Ertuğrul Kavşağı gerekse Kemalpaşa Kavşağı’nın acilen düzeltilmesi ile bu çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.