site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ticaret Odası Selçuk’ta Bisiklet Hareketi Başlattı

Ticaret Odası Selçuk’ta Bisiklet Hareketi Başlattı
18.06.2017
A+
A-

Kent içi trafik ve otopark sorununa alternatif çözüm olarak bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını amaçlayan Selçuk Ticaret Odası ilçede bisiklet hareketi başlattı.

Sağlıklı Yaşam, Temiz Çevre, Sorunsuz Ulaşım için Haydi Selçuk! Bas Pedala! diyen Oda Yönetimi ve çalışanları kent içi ulaşımda bisiklet kullanıyor. Oda yönetimi, hem Oda üyelerinden hem Selçuklulardan bisiklet hareketine katılmalarını istiyor.

Önce Otoparkta Yer Bulamayan Çalışanlar Bisiklet Kullanmaya Başladı. Sonra Yöneticiler Şehir İçinde Pedallara Bastı. Sırada Üyeler ve Selçuk Halkı Var.

Kent merkezinde otopark sorunu yaşayan Oda çalışanları işe gidip gelmek için bisiklet kullanmaya başladı. Trafik sorunundan yakınan ve kent içi trafikten bunalanların gün geçtikçe artmasıyla Oda meclisi ve yönetiminde de bisiklet kullanımı yaygınlaştı. Kent içi ulaşımda otomobil ve motosiklet dışında pedallı ulaşımın avantajlı olduğunu vurgulamak için bir kampanya başlatan Ticaret Odası Selçuk’ta bisiklet kullanımını özendirmeyi amaçlıyor.

Sağlıklı yaşam, temiz çevre ve sorunsuz ulaşım için bisiklet kullanmanın önemine dikkat çeken STO yönetimi ve çalışanları kent içi ulaşımda bisiklet kullanmak için örnek oluyor. Kampanyaya ilişkin açıklama yapan Oda Başkanı Koray Yolcu, uzun zamandır devam eden altyapı çalışmaları ve buna bağlı olarak bazı yolların kapanması nedeniyle trafik sorunu yaşadıklarını belirtti. Otopark sıkıntısı nedeniyle araç kalabalığının da soruna eklendiğini belirten Oda Başkanı Yolcu “turizm kenti olmamız sebebiyle dolaylı olarak bütün bunlardan konuklarımız da etkileniyor. Oda olarak altyapı çalışmaları sona erene ve ihtiyacımızı karşılayacak bir otopark yapılana kadar bisiklet kullanmanın alternatif bir çözüm sağlayacağını düşünüyoruz. Bugün burada bir bisiklet hareketi başlatıyoruz. Başlattığımız bu hareketin benimsenmesini ve kent içinde bisiklet kullanımının artmasını umuyoruz. Sağlıklı yaşam, temiz çevre ve sorunsuz ulaşım için Haydi Selçuk! Bas Pedala! diyoruz…” dedi. STO Başkanı Yolcu bisiklet kullanmanın Selçuk gibi küçük ilçeler için ideal olduğunu belirterek dünyada bisiklet kullanımın çok yaygın olduğunu söyledi. Şehir içinde bazı düzenlemeler yapılarak bisiklet kullanımın artırılmasının gerekliliğini vurgulayan Başkan Yolcu “trafikte bisikletçilere saygı göstermeyi de unutmamak gerekir. Bu bir kültür. Başlattığımız “bas pedala! hareketiyle” bu konuya da dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak istiyoruz.”dedi.

Oda Meclis Başkanı Yusuf Dereli ise bisiklet sporunun sağlıklı yaşam için önemine dikkat çekti. Dereli “ sağlıklı yaşam, sağlıklı toplum için bisiklet kullanmak çok önemli. Oda Meclisi olarak esnafımız, işadamlarımız ve bütün Selçuk halkının başlattığımız harekete destek vermelerini bekliyoruz.” dedi.

Pamucak’ta yaşayıp Selçuk’a her gün bisikletle gidip gelmeye başlayan Odanın Meclis Üyesi İsmail Karahan ise “Hali hazırda otopark olarak kullanılan tek yer pazar yeri. Pazarın kurulduğu Cumartesi günleri dışında bu alan otopark olarak kullanılıyor. Ama o da çok yetersiz. Her geçen gün araç sayısı artıyor. Yer bulmak mümkün olamıyor. Çocukluktan beri lüks araba hayalim vardı. Aldım ama evimin garajında duruyor. Hergün Pamucak’tan işime bisikletle gidip geliyorum. Kendime bir bisiklet ve kask aldım. Bisiklet yakıt yakmıyor kalori yakıyor. Artık kendimi daha sağlıklı hissediyorum. Herkese tavsiye ederim” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.