site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tasarrufta Millet Olarak 5 Puan Geriledik

Tasarrufta Millet Olarak 5 Puan Geriledik
14.04.2015
A+
A-

senem-kilic

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı, ekonomi uzmanı Senem Kılıç, sürekli yükseliş gösteren enflasyon rakamlarının ülke olarak tasarrufumuzu yüzde 5 oranında indirdiğini açıkladı.

Adaylık çalışmalarında sosyal medyayı da en etkin kullanan isimler arasında yer alan MHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, Twitter’dan yayımladığı 18 maddelik enflasyon açıklaması ile dikkat çekti.

Attığı ‘tweet’lerde Türkiye’de enflasyonun son dört yılda sürekli hedeflerin üstünde seyrettiğine vurgu yapan Kılıç, “Bugün bütün ülkede yükselen enflasyon konuşuluyor. Konuşulmaya da devam edecek. Enflasyonun nedenlerinden biri de hızla artan tüketimi karşılayacak üretimin yapılmamasıdır. Tüketiyoruz ama üretemiyoruz. Tüketim sürekli körüklenerek milli tasarruf oranı yüzde 18’den, yüzde 336x280_px_Banner_113’e indi. Bu oranlar büyüme hedefimizin gerçekleşemeyeceğini bize net biçimde gösteriyor” dedi.

“İşsizlik daha da artabilir”

Enflasyon yüksek olan ülkede ne olur sorusunu soran ve yanıtlayan MHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, açıklamasını sosyal medyadan şu şekilde duyurdu: “İş gücü piyasasında istikrarsızlık olur. Böyle bir ortamda da vatandaşımızın işini kaybetme olasılığı yüksektir. Fiyatlar dengesiz biçimde artacağı için neyin pahalı neyin ucuz olduğu anlaşılmaz hale gelir. Enflasyon sonucunda belirsizlik ortamı oluşur. Dış piyasalar açısından bakıldığında ise ülkedeki belirsizlik durumu dış piyasalardan gelecek yatırımların kısa vadeli ve az olmasına nedendir. Bunun sonucunda ülkenin dış ticaret dengesi bozularak diğer ülkelerle rekabet edebilme gücü azalır.”

“İş dünyası açısından tahmin edilebilir ve düşük enflasyon dolayısıyla istikrarlı bir ekonomi beklentisi vardır” diyen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz sosyal huzur, eğitimde kalite, güven ortamı ve istikrarlı bir ekonomi için, MHP iktidarında ‘Bizimle yürü Türkiye’ diyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.