site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Tarihin Kucağında İftar Sofrası

Tarihin Kucağında İftar Sofrası
19.06.2017
A+
A-

Selçuk Belediyesi Kadir Gecesi dolayısıyla ilçede her mahallede düzenlediği iftar sofralarını Çarşamba günü Kadir Gecesi münasebetiyle İsabey Mahallesindeki tarihi cami önünde kuruyor.

1375 yılında ibadete açılan Beylikler döneminin şaheserlerinden İsabey Camii girişine kurulacak olan iftar sofrasında Selçuklular bir kez daha “birlik sofrasında” bir araya gelecek. Kuzeyinde St. John kilisesi ile güneybatısında Artemis Tapınağının ortasında yer alan İsabey Camii avlusunda gerçekleştirilecek iftar programında ney dinletisi ve semazen gösterisi de geceye ayrı bir anlam katacak.

Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nde İsabey Cami’nde buluşacak olan Selçuklular’ı İftar yemeğinin ardından Kur’an- Kerim Tilaveti ve semazen gösterisi bekliyor. Kadir Gecesi sebebiyle ayrıca Selçuk Belediyesi tarafından lokma ve mevlit şekeri de dağıtılacak.

Kadir Gecesi İsabey Cami’nin tarihi atmosferinde…

Kadir Gecesi sebebiyle İsabey Cami’nde düzenlenecek olan programa tüm Selçuklular’ı davet eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Bu mübarek ay sebebiyle iftar sofralarında hemşehrilerimizle birlikte olmayı her zaman önemsiyoruz. Bu sefer de birlik ve beraberlik soframızı mübarek Kadir Gecesi münasebetiyle İsabey Camii önüne taşıyoruz. Düzenlenen programa tüm Selçuklu hemşehrilerimi davet ediyorum. İftar yemeğinin ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Semazen gösterisiyle devam edecek olan programda bu mübarek geceyi İsabey Cami’nin tarihi atmosferi içerisinde geçireceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.