site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Suriyeli Sığınmacılar Türkiye’de Seçmen Oldu!

Suriyeli Sığınmacılar Türkiye’de Seçmen Oldu!
27.04.2013
A+
A-

suriyeliler_turk_vatandasligina_geciriliyor

Suriye’den gelen sığınmacıdan bir bölümünün Türk vatandaşlığına geçip seçmen olduğu bildirildi.

Suriye’den gelen ve çadır kentlerde kalan 192 bin sığınmacı ile, farklı kentlerdeki evlere yerleşerek yaşayan 160 bin civarındaki sığınmacıdan bir bölümünün, Türk vatandaşlığına geçerek, seçmen de olduğu bildirildi. Bu durumda yerel ve genel seçimler ile, Cumhurbaşkanlığı seçiminde vatandaş olan Suriyeliler de oy kulanacak. CHP Hatay milletvekili Refik Eryılmaz, bir bölüm Suriyelinin vatandaş olduğunu, bir bölümü için de vatandaşlık işlemlerinin sürdüğünü belirterek, ’’ Vatandaşlık verilen Suriyeliler kaç kişidir ve bunlar seçmen kütüklerinie de kaydedilmiş midir?’’’ diye sordu. Eryılmaz, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergede, ‘’Vatandaşlık verilenler, önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde oy kullanacak mıdır ?’’ sorusunu da yöneltti. SAYILARI BİLİNMİYOR 12 Mart 2011 tarihinden bu yana iç çatışmadan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli sığınmacıların sayısı net olarak bilmiyor. Çadır kentlerde 192 bin sığınmacı bulunurken, evlerde kalanların ise 160 bine ulaştığı tahmin ediliyor.

Bölge valileri çadır kent dışında kalanların sayısı için 150 bin rakamın veriyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ‘’158 bin ‘’ diyor. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ise ‘’ Barınma merkezleri dışında, evlerde yaşayan Suriyelilerin sayısı ise en mütevazi tahminle 100 bin’’ demişti. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay ise ‘’ 350 bin Suriyeli ülkemizde barınıyor. Bunların 192 bini kamplarda’’ dedi. Bu durumda, kamp dışında 158 bin Suriyeli bulunuyor.Suriye’den gelenlerin bir bölümü Hatay, Gaziantep, Adana, Mersin, Urfa gibi kentlerde kiraladıkları evlerde kalıyor. İstanbul gibi büyük kentlere gidip sokaklarda dilencilik yapanlara da rastlanıyor.

Gazeteport

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    bu akepe den herşey beklenir yaparlar