site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Son Zamanların En Popüler Akıllı Telefonları iPhone 6s ve LG G4

Son Zamanların En Popüler Akıllı Telefonları iPhone 6s ve LG G4
05.12.2015
A+
A-

Günlük yaşamımızın vazgeçilmezi haline gelen akıllı telefonlar, gelişmiş özellikleri, her an internete bağlanabilme kolaylığı, pratik uygulamaları ve daha birçok özelliğiyle hayatımızı kolaylaştırıyor. Piyasada bu işlevi gören çok sayıda akıllı telefon modeli bulunuyor. Bir süredir oldukça popüler olan bu iki modelin özelliklerine bir bakalım.

iPhone 6s

Son zamanların gözde akıllı telefon modellerinden biri olan iPhone 6s, gelişmiş özellikleri ile kullanıcılarına öncekilerden çok daha iyi bir iPhone deneyimi yaşatıyor. 3D Touch özelliği, 12 MP arka kamerası, 4K video kaydı, iki kat hızlı Wi-Fi bağlantısı ve daha birçok cezbedici yönüyle rakiplerini geride bırakıyor.

Donanım ve performans

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus gücünü 64 bit mimariye sahip A9 işlemciden alıyor. Bu işlemci grafikler, oyun ve uygulamalarda iPhone 6’lara göre yüzde 70 daha yüksek CPU, yüzde 90 daha yüksek GPU performansı sunuyor. Ayrıca A9 ile entegre M9 yardımcı hareket işlemcisi de daha verimli çalışıyor.

iPhone 6s’ler bugüne kadarki en akıllı işletim sistemi olan iOS 9’u destekliyor. İyileştirilmiş donanım özellikleri ile iPhone 6s, genel anlamda hızlı bir performansa sahip. Ana ekran sayfaları arasında daha hızlı geçiş yaparken, ekrana iki kez art arda bastırarak çoklu görev ekranına anında ulaşabiliyorsunuz.

Tasarım

iPhone 6s, iPhone 6’ya göre çok az farkla daha kalın bir tasarıma sahip. 138.1x67x7.1 mm boyutlarında olan cihaz, 7000 serisi alüminyum alaşımından üretilmiş. Böylece önceki modellere göre daha sağlam ve dayanıklı olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca güçlü camıyla çizilmelere karşı da son derece dayanıklı.

iPhone 6s 4.7 inçlik, iPhone 6s Plus 5.5 inçlik Retina HD ekrana sahip. 3D Touch teknolojisi ve Ion-X ekran koruması nedeniyle bir önceki modele göre biraz daha ağır olduğunu belirtelim.

iPhone 6s’de klasik uzay grisi, gümüş ve altın renk seçeneklerine Rose Gold eklenmiş. Pudra pembe tonlarında olan bu yeni renk seçeneği özellikle bayanların hoşuna gidiyor.

Gelişmiş kamera

Daha önceki iPhone modellerinde görmeye alışkın olduğumuz 8 megapiksellik kamera, iPhone 6s ile tarihe karışıyor. Yeni iPhone modelinde 12 megapiksel çözünürlüğünde arka kamera bulunuyor. Bu kamera ile 4K video kaydı yapabilmek de mümkün. Yeni Retina True Tone Flash ise iPhone 6s’in en büyük yeniliklerinden.

iPhone 6s’in ön kamerasında da değişiklikler var. Bu yeni modelde 5 megapiksel çözünürlüğünde bir ön kamera bulunuyor. iPhone 6s ön kamerası, yazılımsal flaş ve Full HD video kaydı da yapabiliyor. Böylece daha net ve parlak selfie’ler çekebiliyorsunuz.

3D Touch teknolojisi

iPhone 6s, 3D Touch teknolojisi ile dokunma şiddetine göre farklı işlemler yapabilmeye olanak tanıyor.

Daha önce MacBook ve Apple Watch modellerinde görülen Force Touch teknolojisi, iPhone 6s ile daha ileri bir boyuta geçmiş.

3D Touch adı verilen bu teknoloji üç farklı dokunma şiddetine duyarlı bir şekilde çalışıyor. 3D Touch, ekrana ne kadar baskı uyguladığınızı algılarken, bastırma şiddetine göre farklı komutları çalıştırıyor. Örneğin maillerinizde herhangi bir iletiyi seçip ekrana hafifçe bastırdığınızda o iletinin ön izlemesini görürken, biraz daha sert bastırarak iletinin tamamını görüntüleyebiliyorsunuz.

Batarya gücü

iPhone 6s’in 1715 mAh kapasiteli bir bataryası var. Bu anlamda pil konusunda pek yol alamadığını söyleyebiliriz. Hatta pil kapasitesinin iPhone 6’ya göre biraz daha düşük olduğu bir gerçek. Bunda 3D Touch teknolojisinin payı olduğu belirtiliyor.

Touch ID

Parmak izinizle telefon kilidinizi açmanıza yarayan Touch ID şimdi daha hızlı. Gelişmiş Touch ID sensörü parmak izinizi çabucak tanıyarak ekran kilidini daha kısa sürede açmanızı sağlıyor.

Ayrıca App Store’dan yapacağınız alışverişlerde de büyük kolaylık sağlıyor. Uygulama ve oyun indirirken cihaza parmağınızı dokundurmanız yeterli.

LG G4

LG G4, 5.5 inçlik IPS Quantum ekranı, altı çekirdekli Qualcomm Snapdragon 808 işlemcisi, 16 Megapiksellik arka kamerası, güçlü bataryası ve daha birçok cazip özelliğiyle kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak için var.

Ekran

LG G4’ün IPS Quantum ekranı son derece canlı ve net görüntüler sunuyor. In-cell Touch Display teknolojisi ise her türlü ışıkta ekranı net görebilmenizi sağlıyor.

Donanım özellikleri

LG G4, altı çekirdekli Qualcomm Snapdragon 808 işlemcisi ile donanım anlamında kullanıcılarını memnun eden bir cihaz. Bünyesinde bulundurduğu Adreno 418 GPU sayesinde grafik ve uygulamalarda daha hızlı bir performans gösteriyor. Genel anlamda hızı yerinde olup takılma, kilitlenme gibi sorunlar yaşatmıyor.

Bataryası

LG G4, 3000 mAh kapasiteli değiştirilebilir pile sahip. Böylece normal kullanımda 1-2 gün arası şarjı dayanıyor.

Kamera

LG G4’ün16 mekapiksellik arka kamerası, 8 megapiksel çözünürlüğünde ön kamerası bulunuyor. F/1.8 diyafram açıklığı ve optik görüntü sabitleme özelliği ile dikkat çeken arka kamerasıyla son derece net fotoğraflar çekilebiliyor. Gelişmiş diyafram açıklığı ile loş ışıkta bile aydınlık ve net fotoğraflar elde edilebiliyor.

8 MP ön kamerası sayesinde ise daha iyi selfie’ler çekebiliyorsunuz. Ön kamerada Gesture Shot denilen bir özellik var. Bu özellikten yararlanmak için elinizi kameranın önüne koyup yumruk hareketi yapmanız yeterli. Arka arkaya dört farklı fotoğraf çekmek için yumruk hareketini iki defa tekrarlamalısınız.

Cep telefonunuzu yenilemeyi düşünüyorsanız, seçiminizi gelişmiş kamerası, güçlü donanım özellikleri ve hayat kolaylaştırıcı çözümleriyle öne çıkan iPhone 6s ve LG G4 modellerinden yana yapabilirsiniz. Bu iki modeli uygun fiyata bulmak için en doğru adres Kliksa olacaktır. kliksa.com adresinde iPhone 6s ve LG G4 modelleri başta olmak üzere aradığınız birçok akıllı telefon modelini bulabilirsiniz.

Tercihiniz bu iki modelden yanaysa, kliksa.com’un cazip avantajlarıyla hayalinizdeki telefona uygun fiyatlara kavuşabilirsiniz.

lg-g4

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.