site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Son 5 Yıldaki Projeler Selçuk’un Kaderini Değiştirecek

Son 5 Yıldaki Projeler Selçuk’un Kaderini Değiştirecek
04.02.2014
A+
A-

selcuk-belediye-meclisi (1)

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür  Şubat ayı meclisinde önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk Belediyesi’nin kurulduğu tarihten itibaren en büyük yatırımlarını son 5 yılda yaptığını dile getiren Başkan Ülgür Selçuk’un kaderini değiştirecek  Tarımsal Sanayi, Üniversite , Efes’in Unesco yolculuğu ve  Ayasuluk Kalesi projelerinden söz ederek yürütme organında görev alan meclis üyelerine ve belediye çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Selçuk Belediyesi, Başkan Hüseyin Vefa Ülgür’ün döneminde özellikle son 5 yılda büyük projeler ile kentin  kaderini değiştiriyor.Tarımsal Sanayi Alanı ile çiftçinin yüzü gülerken, kentin ekonomisi ve istihdam gücü de artıyor. Öte yandan üniversite sayesinde kentteki genç nüfus yükselirken, Efes UNESCO ile birlikte kendi gücüne kavuşuyor. Kale, Efes’e alternatif bir turizm destinasyon merkezi haline geliyor. Tüm bu büyük projeler sayesine Selçuk büyüyor, ekonomisi gelişiyor.

Tarımsal sanayi üreticinin güvenli limanı olacak

Dünyaya açılan ticaret limanı olacak Tarımsal Sanayi  alanı bölgeye kazandıracağı ekonomik ve prestij güç ile  Selçuk Belediyesisayesinde  geliyor.  Sadece bu sene Meyve Paketleme Tesisi’ne 18 milyon lira harcadıklarını dile getiren Başkan Ülgür,“Şubat ayının sonunda  veya Mart ayının  ilk haftasında soğuk hava deposu bölümünün açılışını yapacağız. Bir taraftan da meyve paketleme makinalarının ihalelerine çıkıyoruz. Temmuz ayı sonuna kadar da Meyve Paketleme Bölümü de tamamlanacak.Kendi konusunda tek kompleks. Yanında hal binaları, uluslararası akreditasyonalmış laboratuvar ve tır parklarıyla gümrükleme sahasıyla içinde pazar olma özelliği ile Türkiye’nin tek tesisi olacak. Ege’nin en büyük tesisi olarak da bölge çiftçisine hitap edecek. Amacımız kentimizin ve bölgemizdeki ürünlerin katma değerini yükseltmek.  Bu alanda çalışmalarımız sürüyor. Sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız toplantılar sonucunda  Soğuk Hava Depoları’nın adının Depo–Efes  olmasına karar verdik. Bununla ilgili kurumsal kimlik çalışmalarımızı yürütüyoruz.  Bu önemli tesisi meyve paketleme fabrikası olmanın yanında  aslında çiftçinin sığınacağı bir liman olarak görüyoruz. Çiftçimiz  fırtınaya yakalandığı yıllarda piyasanın bozuk olduğu yıllarda bu tesise sığınabilecek. Bu tesis ihracat üssü olacak”  dedi.

Efes üniversite oluyor

Selçuk’a üniversite getirmek için 15 yıldır konuyla ilgilendiklerini dile getiren Başkan Ülgür, “Türkiye’de fakülte açan tek ilçe belediye olacağız. Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin fakülte binasını hazırladık . Yüksekokulların yanında birde fakülte açılacak.  Dokuz Eylül Üniversitesi ile yapmış olduğumuzçalışmalar da sonlandı. Nisan ayında binamızı teslim edeceğiz . Sivil toplum örgütleri ile yaptığımız toplantılar sonucunda turizm kolunda bir yüksekokul açılmasını istedik, arkeoloji ile ilgili yapı restorasyon ustalığı, yapı elemanları, güzel sanatlar fakültesinin bir bölümünün heykel ahşap gibi bölümlerin açılmasında talepte bulunduk. Önümüzdeki günlerde YÖK iki konuda karar alacak. Bunlardan bir tanesi  açılacak olan yüksekokulunun isminin belirlenmesi Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu  olması konusunda talepte bulunduk. Aynı zamanda hangi bölüm yüksekokulların açılacağı le ilgilide YÖK karar verecek. 2014-2015 yılında 3 veya 4 branşta yüksekokulu açılacak” dedi

Efes’in  üzerindeki politikaları değiştireceğiz

15 yıl önce Selçuk gündemine getirdiği ve hayalmiş gibi görünen Efes’in UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kabul ettirilmesi konusunda en büyük adımları attıklarını dile getiren Başkan Ülgür,“Unesco için yıllarca çalıştık. Bilim adamları, alanında uzman kişiler ve toplumun farklı grupları ile toplantılar yaptık. Çalışmalarımızın sonunda Efes Alan Yönetimi Planı oluşturduk. Kültür Bakanlığı’nın ilgili bütün kurumlarının onayını aldık. 2014 yılı temmuz ayında UNESCO’nun dünya miras listesine girersek, 2015 yılında EFES Alan Yönetimi için de neyi nasıl yapacağımız konusundaki kısa orta ve uzun vadedeki planlarımızın hepsini Unesco’ya verdik. Amacımız Efes’in üzerinde hergün değişen politikaları kaldırmak. Efes ‘in koruma kullanma onun üzerindeki ticari haklar gibi  bütün kararları hazırladığımız plan  dahilinde UNESCO verecek ve denetleyecek.  Biz görevimizi tamamladık. Hayli gerçeğe dönüştürdük.  Bundan sonraki görev Dışişleri Bakanlığı’nındır” dedi.

Yeni bir turizm destinasyonu geliyor

Proje maliyeti 594 bin 760 TL, uygulama maliyeti ise 5 milyon 617 bin lirayı bulan Ayasuluk Kalesi projesi kapsamında uygulama çalışmalarının sürdüğünü, toplam 172 bin 533 metrekarelik alanda yapılacak olan projenin 9 bin 500 metrekarelik bölümünün yapısal, bitkisel çevre düzenlemesi inşai uygulama ve sulama projelerinin yapıldığını da vurgulayan Başkan Ülgür, kalenin doğu kısmındaki çevre düzenleme çalışmalarının Şubat ayı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Proje kapsamında yeni yapılan Ayasuluk Kafe’nin güney kısmında  yer alan 40 metrekare boyutunda Selçuk’un tarihsel dönemlerine ait  semboller ve sanatsal seramiklerin  yer aldığı meydan çalışması tamamlandığını, medeniyetler tarihini anlatan rölyefin olduğu meydanda, kuzey duvarına da Efes in kuruluş efsanesini anlatan, rölyef çalışması da  uygulanacağını anlatan Ülgür, “Bizans sarnıcı kalıntıları ile su kemerlerinin anıtsal aydınlatma uygulamaları ile alanın tümünde çevre aydınlatması için çalışmalar ise tamamlandı. Alana giriş merdivenleri ile karşılama alanının zemin döşemeleri ise devam ediyor. Uygulamanın bitmesine takiben alandaki peyzaj düzenlemeleri de tamamlanacak. Şubat ayının sonuna kadar bahsi geçen bu çalışmalar sona erecek.

Aşama aşama tamamlanan proje sayesinde  Selçuk yeni bir turizm destinasyonuna sahip olacak. Bu büyük yatırımlı proje sayesinde Kalenin ve kentin değeri artacak. Proje ile birlikte ise İsabey Mahallesi’nde de cephe iyileştirmeleri, yol çalışmaları yaparak  kaleye yakışır bir mahalle yaratılacak.

Meclis toplantısındaKale Projesi ile ilgilide açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Şirince diye bir turizm markası yarattık biz bu konuda tecrübeliyiz.Şimdide kale bölgesinde  Efes’i destekleyecek yeni bir destinasyon oluşturuyoruz. Kale projemizi de böyle yapacağız. Bu proje sayesinde  biz Efes’i şehrin içine getiriyoruz.  2016 yılına kadar kalenin tüm çevresindeki çalışmalar bitecek. Amacımız bir  turizm destinasyonu oluşturmak.Efes’in ilk kurulduğu yer APASA yani kalenin olduğu yer. Biz Efes’in kardeşini yaratmaya çalışıyoruz buda meclis salonunda temelleri atılmış büyük bir projedir.  Son iki yılda en iyi en önemli çıktılarımız bu üç dört proje oldu. Amacımız kentin turizm, tarım ve hizmet sektöründe gelişmesi en yüksek noktaya çıkmasıdır. Bunu da layığı ile yaptığımızı düşünüyorum. Katkılarından dolayı tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: Selçuk Belediyesi Basın Bürosu
selcuk-belediye-meclisi (2)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    evet doğru başkan selçuğun kaderini değiştirdin selçuk turizmin göz bebeği iken bir anda selçuk işsizliğin başkenti oldu
    köyler dahi daha gelişmiş oldu.
    yine mi adaysın be vefa ülgür çekil artık istemiyor bu halk seni.
    zeynel desen olmaz ekibi tehlikeli. selçuğu alırlarsa Allah selçuğun sonunu hayra çıkarsın. işimiz zor

  2. endüstri dedi ki:

    sorarlar adama bundan önceki 15 yılda ne yaptınız diye

  3. Anonim dedi ki:

    selçuğun kurtuluşu tek çaresi levent görür
    gerisi hikaye olur

  4. mehmet dedi ki:

    selçuk 2 solcu adaya teslim edilemez
    ne vefa ne de zeynel selçuka yakışan levent görür gibi birisi
    selçuklu ve selçuklu gençlerin adayı bu sefer gençlerin dediği olacak
    mhp kazanacak.

  5. anonim dedi ki:

    Geçen seçim sürecinde Pananos projesi adı altında Ankara’da bir mimarlık bürosuna yüklü şekilde ücret ödenerek proje hazırlandı ve Ahmet Taner Kışlalı salonunda sergilendi.O kağıttan ibaret olan projeler tekrar sergilensin ve meclis üyeleri ile birlikte basına tanıtılsın.

  6. xyy dedi ki:

    aklınız nerdeydi selçuğu köy yaptınız bidaha 5 sene istiyonuz utanmadan LEVENT GÖRÜR GELCEK HERŞEY DEĞİŞECEK DEĞİŞİM ZAMANI ARTIK

  7. tarık dedi ki:

    selçukta doğup büyüyen biri olarak vefa ülgür den bıktık artık.ben bu seçimde yıllardır vefa beye oy vermeme rağmen değişim için oyumu levent görür e mhp ye vereceğim.her zaman kendisi halk içinde gördüğüm kadarı ile.

  8. EMEKÇİ dedi ki:

    SİZ KENDİNİZİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ.LAF SALATASINI DA İYİ YAPIYORSUNUZ.VEFA BEY o MECLİS ÜYELERİN YEDİ SÜLALESİNİ BELEDİYEYE YERLEŞTİRDİ.4.DÖNEMİ(20 YIL DEMEK)8.SÜLALELERİNİ YERLEŞTİRMEK İÇİN Mİ ADAY OLUYORLAR.BELEDİYEDEN 2.EMEKLİLİĞİNİ OLACAK OLANLARA NE DEMELİ.HANGİ İSTİHDAMI GETİRDİN SELÇUK’A BİR TANE SÖYLE DE OY VERELİM.YAZIK ÇOK YAZIK.BIRAK 2 YIL İÇİNDE SELÇUK RAHATLASIN.SİYASETİ TEHDİT VE ŞANTAJ ÜZERİNDEN YAPIYORSUN.4000 E YAKIN OYU KAPTIRDIN HALA ADAY OLMAYA ÇALIŞIYORSUN.EĞER FİLZNCA ADAY OLURSA BİR GRUPLA PROTESTO EDERİM DİYORSUN.PARTİ DEN İNSANLAR İSTİFA EDER DİYORSUN.KORKU İMPARATORLUĞUNA DEVAM.BU NASIL BİR SOLCULUK?BENİN AKLIM DURDU….

  9. Anonim dedi ki:

    gecen bir ortamda yeni kisilerle tanistim. bir tanesinin adi vefaydi ,bu ismi duyar duymaz buz gibi sogdum .vefa ismi bilinc altıma nekadar negativ olarak yerleşmiş..

  10. bu nasıl ukelalık dedi ki:

    ya kardeşim sen 15 yıldır selçuğun kaderini küçülterek yaptın zaten sen neyin m uhabbetini yapıyorsun ya git selçuğumuzdan git anladın mı istemiyoruz seni

  11. güneş dedi ki:

    Başkanım yatırımlarının ve senin arkandayız. Selçuk’u HAM YAPTIRMICAZ……

    1. Selcuklu dedi ki:

      Son 15 yılın ilk 10 yılı yattım diyor kısacası. Siz ise yatırımların arkasindayiz ve sizi ham yaptırmayacağız diyorsunuz. Bak arkadas sayın baskanın gelir durumuna göre yatırımda en başarısız belediye başkanlarından biri. Bunu git parti genel merkezinden öğren. İlk 5 sene hic birsey yapamadı. İkinci bes senede eski baskanın eserlerini ya yıktı ya tamir etti. 3. Donem sadece hal ve soğuk hava olayı. Yasınız kac bilmiyorum ama bir duşunun selcugun son 30 yılında kimler ne yaptı sonra yazdıklarınızı tekrar okuyun. Bu secim agzinla kuş tutsa kimse inanmaz sayın baskana.

  12. canan dedi ki:

    Yorumlardan anlaşıldığı gibi ilçede en büyük sorun işsizlik. bunu çözmek başbakanın görevi ayrıca belediyenin bu sorunun kısmen çözümü için yukarıdaki açıklamaları doğru buluyorum.Başka birinide belediye başkanı seçsek bu politikalar devam etmeli kurtuluş hep beraber çalışmakta sadece başkan seçerek kurtulmak hayal.

  13. Anonim dedi ki:

    siyasi terbiyesizlik örneği olarak insanların ekmekleri ile oynamak hangi vicdana hangi insanlığa sığıyor bırakın bu çirkin siyasi oyunları akp de sizde aynı zihniyete sahipsiniz allahınızdan bulun allah sizi bildiği gibi yapsın

  14. Selcuklu dedi ki:

    Arkadaslar CHP genel baskanı sayın vefa ulgur un dosyasını bir daha incelenmek üzere izmire geri yollamış. Umarım İzmir’deki arkadaslar bu sefer daha sağlıklı bir karar verirler.

  15. Anonim dedi ki:

    1 nisanda biz yine 15 yilda oldugu gibi ayni yerlerimizde olucaz. Selcuk belediyesinde. Bu atip tutanlar nerede olucak onu cok merak ediyorum.

    1. Anonim dedi ki:

      1 nisanda orda olucaksınız evet. daha sonraki günlerde de muhtemelen orda olcaksınız. ancak o tarihten sonra gerçekten çalışmanız gerekecek. öyle yan gel osman devri kapanacak. aylarca hizmet bekleyen, evrak bekleyen vatandaşı bakalım bugün git yarın gel le oyalayıp, alkışçılık oynayabilecek misiniz? vefanın saltanatı bitince yerinizden olmayacaksınız belki ama kendiniz kaçacak yer arayacaksınız. şimdiden söylemesi….

  16. anonim dedi ki:

    Kader değiştirme nasıl olur?Başkanın eski bir deyişi vardır.O unutmuştur hatırlarsa son kullanma tarihi geçti bunların demişti.Demek ki insan kendi kullanma tarihini bilemiyor.Sandığın içinden çıkacak galiba.

  17. Anonim dedi ki:

    Başkanlık bir yetenektir.Herkes bu yeteneğe sahip olmayabilir.Vefa başkanda bu yetenek yeterince var,seçmene yaklaşıyor.Ama yanına aldığı meclis üyelerinin şimdiye kadar yakınlarını işe yerleştirme dışında hiç bir katkılarını görmedik.Bunlar başkan için en büyük takoz.Şansını zorlamak istemiyorsan başkan bu dönem o meclis üyelerinin hiç birini alma yenilerle çık 1999 yılı oylarını alırsın.

  18. Anonim dedi ki:

    arkadaşlar buradan hepinize bir teklifim var. ben vefa ülgürün seçimi kaybetmesinde 30 binlira degerindeki arabamı kaybetmeye hazırım. içinizde varmı öyle arabasını evini ortaya yatıracak partisinin adayına güvenen delikanlılar. varsa lütfen hemen iletişime geçelim yazsın telefon numarasını hemen arayım. vefa ülgür kaybederse arabamı hemen kazan arkadaşa vereyim. vermezsem şerefsizim. madem çok güveniyorsunuz adaylarınıza. hodri meydan delikanlılar bekleniyor.

  19. cimi dedi ki:

    GÜNEŞ misin aymısın,,selçuğu ham yaptırmıcaz diyorsun sizden iyi ham yapanmı var,,,he demekki seninde cebin başkanının sayesinde doluyor ,,,,BIKTI ARTIK BU SELÇUK,VE SELÇUKLU BU ÜLGÜRDEN,,,

  20. ALİ BEYDAĞ dedi ki:

    30 marta ne VEFA nede AKP kalacak kendisi için değil sevgi dağarcığı geniş olan başkansa al sana MHP nin BAŞKANI LEVENT GÖRÜR dostum arabana yazık olur bu seçimde para değil dürüstlük vede dostluk kazanacak boş vaatlere karnımız tok yaptıkları yapacağının teminatı yalanı dolanı olmayan LEVENT GÖRÜR e oylar