site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sevan Nişanyan ve Dahi Zekası!…

Sevan Nişanyan ve Dahi Zekası!…
18.10.2012
A+
A-

Bütün kutsal dinlerde ve eskilerin bütün yüce lisanlarında, inananların inanç ve mabetlerine dil uzatılmaması emredilir.

Şayet ete, kemiğe bürünmüş bir şeytan değilseniz, bulunduğunuz semte ar, haya, namus, edep ve adap gibi kıymetli değerler bir kez bile uğramışsa, karşınızdakinin mukaddesine böylesi inanılmaz bir zalimlikle saldırmazsınız.

Farkında mısınız?

Son dönemlerde bir akım başladı…

Gündemden düşen sefiller, adından bahsettirmek isteyen sünepeler, Ebu Cehil ile, Firavun ile yarışmak isteyen acizler, balataları sıyırmış ucube tipliler ilk iş olarak İslam Dini’ne ve Allah Resulü’ne saldırıyor.

Fazıl Say, İlyas Salman derken, bunlara bir de Sevan Nişanyan katıldı.

Nişanyan, “Bundan yüzlerce yıl önce Allah’la kontak kurduğunu iddia edip bundan siyasi, mali ve cinsel menfaat temin etmiş bir Arap lideriyle dalga geçmek nefret suçu değildir. “İfade özgürlüğü” denilen şeyin, adeta anaokulu seviyesindeki bir test örneğidir” diyor.

Aslına bakacak olursanız, bu sözler twitter’da gözüme iliştiğinde hiç aldırış etmedim. Sonra baktım ki o konuşuyor, Müslümanlar celalleniyor. Ateş püskürenlere, “Siz şu an, o meczubun ekmeğine yağ sürüyorsunuz. O’nun istediği şey, tam da bu” diye uyarıda bulundum.

Dinleyen olmadı haliyle…

Görünen o ki Sevan Nişanyan’ın istediği oldu! Bir süre öncesine kadar, boşandığı eşinin yüzüne, kavanozda biriktirdiği dışkısını atması ve üç beş zırvası dışında esamesi okunmayan biriydi.

Şimdi en tanınmış suretlerden biri…

Meczup dediğimiz adamın söyleşi yapmadığı gazete, dergi ve TV kalmadı. Bu köşeyi böylesi pespaye bir isimle kirletme gibi düşüncem yoktu ama…

Madem ki bu meczup ekran ekran dolaştırılarak inananların inancına küfrettiriliyor. Madem ki her sözüyle inançlı kesimin yüzündeki çizgileri titretiyor, gönüllerinde fırtınalar koparıyor. O vakit bizim de söyleyeceklerimiz olmalı.

Bizzat onun üslubunda, bizzat anlayacağı dilden hem de… “İfade özgürlüğünün” bu ülkede sadece alçaklara, namussuzlara ve inançsızlara mahsus olmadığını göstermek adına verilmeli bu cevap!

***

Sevan Nişanyan bir “ateist” olduğunu söylüyor. İman ettiği Darwin’in “Maymundan insana dönüşme tezini” çürüten, insandan maymuna dönüştüğünü alemlere gösteren biri anlayacağınız.

Dün gece CNN Türk’te Enver Aysever’in programında izledim. “Bütün Ateistler dahidir. Haliyle ben de bir dahiyim” diyordu.

Allah’tan Darwin duymuyor bu sözleri!

Duymuşsa da mezarda takla atıyordur zannımca!

Haksız da sayılmaz!

Bula bula kıçına göre bir kavanoz bulup, o kavanozda biriktirdiği dışkısını çocuklarının annesinin suratına fırlatan birinin her tarafı “dahi” olsa kaç yazar? Şayet dahilik bu ise, ucu delik çoraplarına dışkısını doldurup, onu sallayarak duvarlara yapıştıran tımarhane delileri Nişanyan’dan bin kat daha dahidir!.

Lütfen dikkat buyurunuz!

Yeryüzünde belki de ilk kez kendisine “Ben dahiyim” diyen, zaatına makam ve rütbe tahsis eden bir şahsiyetten bahsediyoruz. Konuştuğunda çukurun, seviyenin dibi olduğunu avaz avaz bağıran bir “dahi”den bahsediyoruz! İnsanın izledikçe, “Dinime küfreden insan olsa bari” diyesi geliyor.

O derece yani!..

Öyle bir dahi ki…

Hem inananlara “gerizekalı” diyor, hem de “gerizekalı” dediği insanların, kokuşmuş fikirlerine saygı duymasını bekliyor!

Heheyt yavrum beee!

Dahiye bak!

Keşke imkan bulsanız da izleseniz.

Bizim dahinin, Enver Aysever’in soruları karşısındaki ezikliğini, sefilliğini, acizliğini bir görseniz. Bir insan sorulan soru karşısında yutkunmayı nasıl unutur, soruya cevap bulamayınca yerdeki laminelerin derzlerine nasıl çaresizlik içinde bakar, bir görseydiniz keşke!

Bir gülünç hal ki anlatamam!

Tarihler boyunca hiç bir “dahi” bu kadar zavallı olmamıştır.

“Bay dahi” bilmiyor ki, dahiler, kendisinin asla ulaşamayacağı bir erdeme sahipti. Tüm dahiler önce insandı. Sadece iki ayaklı ve insan görünümünde değillerdi yani. Ayrıca insani bir nezakete sahiptiler!

Bir defa bunları bay dahide bulmak mümkün değil.

Ayrıca yine tarihte yaşayan tüm dahiler hazır cevaptı.

Lafı anında “şrank” diye oturtur, karşısındaki neye uğradığını şaşırırdı. Öyle bir moderatörün karşısında dut yemiş bülbüle dönenlere “dahi” denmez, dense dense Sevan Nişanyan denir!

Şimdi bunları yazıyorum diye kafatasçı, ırkçı ilan edilirsem şaşırmam! Benim aslanı çakala boğduran ülkem son dönemlerde bu hale geldi maalesef! Herkes sana ve inancına küfreder, sen tepki koyunca ırkçı olursun, barbar olursun!

Oysa tek isteğim var.

Hiç de zor olmayan bir istek!

“Benim mercimek beyinli dahi arkadaşım. Bu din ne senin inanmanla yücelir, ne senin inanmamanla alçalır. Git ister kaşar peynirine, ister dereotuna, ister böğürtlene, istersen kavanozlarda biriktirip taşıdığın dışkına tap. Sadece çatallı dilini dişlerinin arkasında tut, inananların inancına saldırma!..” diyorum!

“İblislik yapmaya ne gerek var, toplumları birbirine kırdırtma çabalarına neden girişiyorsun a benim hain vatandaşım” diyorum.

Boşa bu çırpınış!

Beyhude…

Sevan Nişanlan’ın alev alev yanan gözlerinde, bu topraklara ihanetin kıvılcımları ayan beyan görülüyor. Asırlar boyudur Rabbim Allah, Resulü Muhammed’dir diye sövülenler, bu kirli oyununa gel-me-ye-cek.

O inanmadığı Allah öyle büyük bir Allah ki…

Bu gibi zavallıların günün birinde çıkacağını hesap etmiş, bunların edeceği laflara cevabı binlerce yıl öncesinden vermiş!

Tiyn Suresi’nde şeytanın hizmetkarları için şöyle buyurmuş:

“Biz insanı en mükemmel surette yarattık. Sonra onu aşağıların aşağısına döndürdük”

Sevan Nişanyan “dahi” olsa, “Aşağıların aşağısı” tanımlamasının tam da kendisi gibiler için yapıldığını bir çırpıda anlardı.

Sevan Nişanyan “dahi” olsa, kendisinden yıllar yıllar önce bu dünyadan göçen Peyami Safa’nın vakti zamanında dahilerle ilgili söylediği, “Dünyada dahiler arasında Allah’a inanan çoktur. Eşekler arasında ise hiç yoktur” sözünü okuduğunda hangi sınıfta olduğunu anlayıverirdi.

Anlamıyorsa, belleğin kapasitesi belli  demektir.

Anlamıyorsa, allemi cihan gelse Sevan Nişanyan’dan değil dahi, sürahi bile olmaz.

Bu kadar net!

Süleyman Özışık

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    bu serefsizin kaçak yapılarının yıkımını durdurup bu derece kudurmasına sebep akp li bakan değilmi..birde sorum var ?bu dışkı imalatçısı müptezelin selçukta bir pertide kayıtlı üye oldugu hatta şirince de o partiye oy topladıgı söyleniyor varmı bir bilginiz?

  2. ccc dedi ki:

    valla ben başkasının particiğini bilemem ama bizim partide böyle adilere yer yok..sormuşunuz kendi partimizadına açıklama yaptık saygılar

  3. Katre dedi ki:

    İşte budur yani…Bu kadar açık,dürüstçe gerçekleri söylediği için Süleyman beye helal olsun.Bu yazının her harfi Nişanyan bozuntusuna kapak niteliğinde…Ama onda anlayacak kapasite yok.Yazıyı kağıda yazıp Kavanoza koyup diktiği kulenin önünemi koysak ne yapsak olur ya düştüğü çamura bakarsa belki görür…

  4. Anonim dedi ki:

    bu şrfszn facebook sayfası var hepbirlikte şikayet edelim.kendisi gibi adi fikirlerini yayınlayamasın

    1. Katre dedi ki:

      Keşke bu çözüm olsa kardeşim ama bu adam ve benzerleri her türlü şekilde hakarette devam eder insanın moralinide bozar.Aslında yorum yaparak onu değerli kılmak istemiyorum ama adamın damarına damarına basıyor.

  5. Baron dedi ki:

    Dahilikle delilik arasında çoook ince bir çizgi vardır. Dahi IQ’su 150 den büyük olan insanlardır. Deli ise…. siz biliyorsunuz zaten….

  6. SEVİNÇ dedi ki:

    AĞZINIZA YÜREĞİNİZE SAĞLIK BÖYLE HADSİZLERİN ELBETTE HADDİNİ BİLDİRMEK LAZIM HANİ BİR DEYİM VARDIR YA YEDİĞİN ÇANAĞA PİSLEME DERLER BİZİM ÜLKEMİZDE YAŞAYIP BUKADAR PERVASIZ OLABİLMELERİNE ŞAŞIYORUM BUNLARIN CEZALARINI RABBİM İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA VERİR

  7. Kemal Küçükoğlu dedi ki:

    Fazıl Say’ı bu işin içine katmanız çok yanlış olmuş. Üçü de dava açabilirler bu yazıya. Zor günlere hazır olun.

    Ayrıca peygamber ve Allah kötü sözlere maruz kaldığında, özünü kaybediyor mu? Gerçek değerini kaybediyor mu? Hayır, hayır….

    Sırf birileri kötü söz söyledi diye insan öldürecek kadar canileşmek, saldırganlaşmak yani radikal islamcı olmak şeytanla eşleşmek olmaz mı? Evet olur.

    Yazınızda bir kızgınlık var ve radikal islama zemin hazırlayan bir kızgınlık. Güzel ve iyi niyetle yola çıkıyorsunuz ama saldırganlaşan, radikal islama zemin hazırlıyorsunuz.

    Hırıstiyanlar, Hz. İsayı ve Allahı çizgi filmlerinde, karikatürlerinde ve konuşma monoloklarında olmadık şekillere sokuyorlar.

    Ancak bu topluluk kalkıp ta radikalleşip, saldırgan bir tutum içerisine girmeyip kaideye bile almıyorlar. Gülüp geçiyorlar. Biliyorlar ki sen ne dersen de değeri kaybolmayacak.

    Peki radikal islam ne yapıyor. Vuruyor, kırıyor ateşe veriyor, asıyor, işkence yapıyor.

    İşte bu sebeple, yazınız iyi niyet hamuru ile yoğrulmaya çalışılmış ama radikal islama alet olmuş.

    Aynı şu an Türkiye’de iyi niyetle yapılmaya çalışılan ılımlı islamın ileride radikal islamı tetikleyeceği gibi.

    1. ben dedi ki:

      islamın radikalı yada ılımlısı olamaz.buu söyleyenler müslümanlıklarını sorgulamalıdır.sevan nişanyan eşşeğine gelince, eşşek semer misali.

    2. Kemal Küçükoğlu dedi ki:

      radikal islam vardır. istanbul fatih bölgesine gel radikal islamcıları görürsün. zamanı geldiğinde oralarına buralarına bomba bağlayıp patlatacaklardır.

      radikal islamcıların havaya uçurduğu istanbul maslaktaki gökdeleni ne zaman unuttunuz.

      islamın o su busu olmaz değip birbirinizi kandırmayın. olmasa da yaptırtıyorlar.

      Şimdi bile okullarda seçmeli derslerden dolayı öğrenciler; laik sınıf, dinci sınıf, binladen sınıfı diye geyik yapmaya başladılar.

      Birileri bu öğrencileri kullanarak radikal islam düşüncesine sahip tipler yetiştirecektir. Sen ne kadar istemesende,yok mok desende radikal islam vardır.

  8. selçuklu. dedi ki:

    adam istedigi gibi at kosturuyor bizimkiler ne is yapar orda Birakin kendi dongusunde donup dursun onu her ele alista kendini bi sey zannediyor beeeaaa

  9. Anonim dedi ki:

    ne yani şimdi süleyman bey allaha inanmmıyoruz diye eşek mi oluyoruz yani onu demek istiyorsunuz. eger ki öyle bir şey demek istiyorsanız inanmayanlara. o zaman sen kusura bakma EŞŞŞEK OĞLU EŞŞEKSİN. nasıl ki ben senin inancına ibadetine karışmıyor laf söylemiyor ve saygı gösteriyorsam. sende benim neye inanıp neye inanmayacagım konusunda beni yargılayamaz ve aşağılayamazsın. senin kıldıgın namazn bana faydası yok. benim inanmadıgım tanrına karşı eger günahsa ve işliyorsam sana zararı yok. bu yazınızda seven nişanyanı inananlara karşı saygsızlıgıyla yargılıyor ve hakaretler savuruyorsunuz. ancak benim ve benim gibi tanrı inancı olmayan insanları yargılayarak sevan nişanyandan daha aşağılık bir duruma düşüyorsunuz. hoş sizi adam yerine koyup yazınızı okuyanda zaten suç