site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

SESO Türkiye’ye Örnek Oldu

SESO Türkiye’ye Örnek Oldu
02.04.2014
A+
A-

SAMSUNG CSC

Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası genel kurul sonrası engelli esnafa elektrikli motor alarak herkese etik, birlik ve yardımlaşma konusunda güzel bir ders verdi.

Esnaf teşkilatının birlik ve yardımlaşmasına güzel bir örnek İzmir’in Selçuk ilçesinde yaşandı. Şehabettin Dede caddesinde açık alanda kuruyemiş satışı yaparak yaşamını kazanan engelli esnaf Turgut Dilsizmen’e SESO (Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası) yönetim kurulu kararı ile üç tekerlekli elektrikli bir araç alındı. Her gün sattığı ürünleri evden Şehabettin Dede Caddesi’ndeki satış noktasına, akşam da tekrar eve büyük zorluklarla taşıyan, özellikle soğuk havalarda açık alanda satış yapmanın sıkıntısını yaşayan Turgut Dilsizmen için Selçuk Belediyesi kısa süre önce ahşap bir satış büfesi temin etmişti. Engelli esnafa bir iyi haberde SESO’dan geldi. Çektiği sıkıntılar son bulan Turgut Dilsizmen aracını Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller’in elinden teslim aldı. Yurttaşların ve esnafların alkışları arasında teslim edilen elektrikli araç ile deneme turu atan Dilsizmen’e ilk eğitimini Selçuk sanayisinde motosiklet servisliği yapan Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Halil Bayar verdi.

SESO’dan etik dersi
Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası 2. Başkanı Özgür Aydoğan Şubat ayında gerçekleşen genel kurul öncesi bu kararı aldıklarını fakat esnaf odası genel kurulu öncesi teslimin duygu sömürüsü olacağından aracın engelli esnafa teslimini ötelediklerini söyledi. Yönetim kurulu ile birlikte aracı engelli esnafa teslim eden Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller ise ‘genel kurulumuzda hoşgörü ve barış içinde geçmiş ve bu yönüyle büyük takdir toplamıştı’ dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Üçüncü dönemim fakat yorgunluk ve rehavet içinde değiliz. Dört senede bir çıkıp sonra ortadan kaybolanlardan olmadık olmayacağız. Genç ve çalışkan yönetim kurulum ile birlikte Selçuk esnafına ve Selçuk’a yakışır işler yapmaya devam edeceğiz. Vaat ettiklerimiz bir yana dursun vaat etmediklerimizi de yapmak için canla başla çalışacağız. Bize çalışmalarımızda destek veren esnaf ve sanatkarımıza teşekkür ederiz, onlara yakışır işler yapmaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR
  1. vatandaş dedi ki:

    Seçimlerin galibi on beş senedir soğuk yiyen Turgut oldu.Her iki senede bir bu ülkede seçim olsun.

  2. halk dedi ki:

    gerçekten helal olsun. bu abimize yapılan iyiliğe.böyle şeylerin herzaman yapılması gerekir.seçimde yada herhangi belli zamanda değil herzamn.umarız böyle iyilikler her zaman ve her daim yapılır

  3. eski selcuklu dedi ki:

    Cok sevindim super olmus allah hepinizden razi olsun.bu abimizin ihtiyaci vardi

  4. selçuklu dedi ki:

    Tamam da kardeşim bu vatandaşımız açısında çok iyi oldu buna kimsenin itirazı yok.Ama adama sormazları be kardeşim sende de ne göz varmış veya başka bir deyişle siz 15 senedir selçuk’u uykudamı yönettiniz bu vatandaş 12 senedir bu şekilde yeni mi farkettiniz.

  5. ttttttt dedi ki:

    günaydın hayri başkan yenimi fark eddin.3 dönemdir oda başkanısın uyanda balıga gidelim