site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’un Neye İhtiyacı Var?

Selçuk’un Neye İhtiyacı Var?
26.11.2013
A+
A-

koray-yolcu

Geçtiğimiz günlerde geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik. Selçuk’ta faaliyet gösteren bütün iş kollarının temsilcileri olan Meslek komitelerimizin değerli üyeleriyle bir araya geldik. Orada hem yaşadığımız ortak sıkıntıları hem de sektörel sorunları masaya yatırdık. Toplantıya katılan bütün komite üyelerimiz söz alarak fikirlerini paylaştı. Kısacası bu toplantıda ilçemizin sorunları konuşularak çözüm önerilerine ilişkin beyin fırtınası yapıldı.
 
Bildiğiniz gibi meslek komitelerimiz ilçemizin ekonomisine yön veren iş kollarını temsil ediyor. İlçe ekonomisini yaratan bu değerli insanların ortak görüşü  Selçuk’un kontrollü bir şekilde büyümesi ve  gelişmesiydi. Eğitiminde, ekonomisinde, turizminde, tarımında,   sosyal ve kültürel alanlarda büyüme ve değişimin çoktan zamanının geldiği hatta geçtiğini, bu kentin hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorlardı.

Peki eksik olan neydi? Toplantıda birbirinden değerli fikirler ve projeler ortaya çıktı. Ancak bu fikir ve projeleri  hayata geçirebilmek için, her şeyden önce siyasi çekişmelerden kurtulmuş, önündeki engellerin nedeni üzerinde değil, nasıl aşılacağı konusunda istekli bir sinerji yaratmaya ihtiyaç var. Bunun için Oda olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. İlçemizde tüm kişi ve kurumlara kapımız açık. Herkesle bir araya gelerek Selçuk’un hak ettiğini alması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Kimin kapısını çalmamız gerekiyorsa çalarız.

Şu kişi A partisinden bu kurum B partili gibi cılız bakış açılarını bir kenara bırakıp küresel dünyada var olabilme mücadelesine girmemiz gerektiğini, artık Selçuk’ta kaybedecek zamanımız olmadığını düşünüyorum.

Önümüzde Selçuk için kritik bir süreç bulunuyor. Bilindiği gibi yerel yönetim seçimleri için geri sayım başladı. Pek çok belediye başkanı aday adayımız var. Unutulmamalıdır ki Belediye Başkanlığı  kendi hayatınızdan fedakarlık ederek yürütmek zorunda oldugunuz  bir hizmet yarışıdır. Bu nedenle gösterdikleri medeni cesaretten dolayı tüm siyasi partilerin aday adaylarını kutlamak istiyorum. Her birinin mutlaka değerli projeleri bulunuyor. Bu projeler önümüzdeki günlerde daha net ortaya çıkacaktır.

Siyasi çizgisi dışında adaylar arasından, birlik ve beraberlik mesajları öne çıkan, ben değil biz demeyi bilen, Selçuk kentinin kültürel olgularıyla kontrollü bir şekilde gelişmesine öncü olabilen, ilçemizin önünü açacak projeler üretebilen ve bu projeleri hayata geçirebilen, vizyon sahibi bir belediye başkanı seçeceğimizi düşünüyorum.

Dedikodu kültürüne değil diyalog kültürüne, kavgaya değil uzlaşmaya, ayrılmaya değil birleşmeye ihtiyacımız var. Bu yüzden önümüzdeki süreci iyi okumamız, gerçekçi bir yaklaşımla önceliklerimizi ortaya koymamız önemli. Bence Selçuk bunu fazlasıyla hak eden bir ilçe.

Bu duygu ve düşüncelerle hizmet yarışı içine girmiş tüm adaylarımızı kutluyor, birlikte olmanın gücüne ihtiyacımız olduğunu vurgulamak istiyorum. 

Koray Yolcu
Selçuk Ticaret Odası
Yönetim Kurulu Başkanı

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. kamil subaşi dedi ki:

    Sayin baskan seni tum kalbimle kutluyorum.
    Sadece birlestirici olarak bir sen kaldin ve çizgini devamli yukseltiyorsun. Dedigin gibi artik birlesme zamani.
    Artik herkesi dinleme zamani.
    Kendisi ile barisik kentlisi ile barisik deyip hitleri mussoliniyi hortlatan tavirlar takinmak devrinin bitmesi gerek. Proje cok laf cok ama icraat yok.
    Tek icraat ifladin esiginde baskan olup 15 sene icinde siralamada derece almak degil bence. Her soz lafta kalmamali.
    Selcuklunun bu secimlerde en iyisini yapacagini biraz da selcuku dusunup siyasi davranacagini söylemek istiyorum.
    Böyle devam et. Kolay gelsin..
    Bak kusadasi ticaret odasi ile turizm projesi hazirlamak durumunda kaldim . Ama severek hazirlayacagim da.. kendi belediyeme giremedigim icin boyle oldu herhalde.. sevgimle kalin..

    1. erkan dedi ki:

      Sayın Subaşı;
      1995 ya da 1996 yılına gidelim dilerseniz:Richmond Otel’in roof katında proje sunumu yapmıştınız kalabalık bir heyete. Ben de dinleyiciler arasındaydım. Selçukla ilgili projeleri sıralamış ve anlatmıştınız. Ogün anlattıklarınızdan birini bile icraatınız döneminde yapmamış-burada Sezar’ın hakkını Sezar’a verelim-şimdiki Sn Ülgür yönetimindeki belediye bir kaç projeyi bitirmişti. Yani,çuvaldız iğne meselesi anlayacağınız. Sadece proje üretmekle olmuyor. Şu an Selçuk’un kişisel çekişmeleri bir kenara bırakıp şahsen değilse de siyaseten uyuşan,önde gelen etkin kişilerinin-biri de sizsiniz-işbirliği yaparak sinerji oluşturup,aday kim olursa olsun destekleyerek,sosyal demokrat eksenden kaymadan mücadele etmesi gerekir. Yoksa meydan haramilere kalacak.

      1. Anonim dedi ki:

        bu sinerji kelimesi ne çok kullanılıyor. oysa ki ortak bir bilinç bile yok.

        1. erkan dedi ki:

          “Sinerji” kelimesini çok kullanmak değil,yerinde kullanmak önemli. Yersiz kullanırsanız haliyle göze batar.

  2. Erdoğan Arna dedi ki:

    İzmir haliyle Selçuk yıllardır iktidar partileri tarafından mağdur edildi edilmekte bu bir sonuç beki bu kısır döndü böyle devam edeçeğe benziyor malum iktidarın yani AKP politikaları Ortada işte kırılma CHP kolayçılığı tabiki her geçen gün gerileyen Selçuk halkı kendi kadari ile haliyle belediye kendi dümen suyu peşinde mevcut başkan hali ortada inşallah bir çıkış bulur benim güzel memleketim herkeze başarılar

  3. iş güvenlikçi dedi ki:

    Selçuğun neye ihtiyacı olduğu açık aslında. her zaman soylediğim gibi uretmeden tuketmeye endekslenen toplumlar tukenmeye mahkumdur. bakıyoruz selçukta biz ne uretiyoruz ? Cevap basit hiç endustrileşilmediği sadece tarım ve turizme bel bağlandığı surece selçuk köyleşmeye mahkumdur.

  4. Cüneyt dedi ki:

    Koray Yolcu, kafasından geçenleri açıkyüreklilikle söyleyebilen, halka yakın oldugu mesajını kısa sürede vermiş bir kişilik. İcraat yapmak için Selçukta iş kollarının temsilcilerini biraraya getirip beyin fırtınası yapıldıgını belirtiyor. Ben halkın içinden biri olarak neden 3 dönemdir Başkan Vefadan böyle samimi bir açıklama, halka inme girişimi hissetmedim. Sadece ben değil Selçukun büyük çoğunluğu hissetmedi bunu. Selçuka kaybettirdiklerinden dolayı adaylıktan çekilmeli ve Koray Yolcu gibi vizyonu geniş bir adayın CHP den aday olması dileğiyle.

  5. Selçuklu dedi ki:

    Alış veriş merkezleri artması kipa vb

  6. Anonim dedi ki:

    Cüneyt Beye tamamen katılıyorum. Ne yazık ki halktan kopuk,halkın görüşlerini,dertlerini dinlemeden siyaset yapılmaz ve belediye yönetimi tam da böyle bir siyaset yürütüyor. Her ulusal günde laiklik,Atatürkçülük,Cumhuriyet gibi ortak değerlerin arkasına sığınıp,icraat yerine bahane üretmeye,sadece iktidar partisi üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Oysa ki şu anda yerelde de olsa güç onlarda, buyrun 15 senedir yapsaydınız. Demem o ki, Selçuk artık vizyonu olan,değişime ve gelişime açık bir başkanı hakediyor. Bana göre hangi partiden olduğu önemli değil, yeter ki iş bilen,halktan kopuk olmayan bir aday olsun.

  7. Anonim dedi ki:

    Alış veriş merkezlerinin artmasını isteyen arkadaş, bakkal, kasap küçük esnafa düşmanlığın var sanırım. Ya da çok zenginsin. Çok zenginsen zaten büyük yerlere gidersin. Ama Vefa Ülgür küçük esnaf ve Selçuk halkının yanında.

    1. Anonim dedi ki:

      Sayın yorumcu şuan yeni hal binasının yanında yapılan otel v,hediyelik eşya ve alış veriş merkezinin ruhsatını kim verdi büyükşehir mi? ve orda ne gibi dükkanlar açılacak bir açıklar mısın? Alan olarak büyüklüğü ne kadardır?inşaat ortakları kimlerdir? Son olarak ta yeni otel ve alışveriş merkezi kimlere hizmet edecek biliyorsan açıklarmısın?

  8. Anonim dedi ki:

    kendisinin selçuk belediyesiyle daha önceleri yaptığı iş varmıydı ve o süreçte bu şekilde muhalifmiydi..şu sıralar selçuk belediyesiyle iş yapıyormu.küçük esnafla ilgili proje varmı..(kastım efes esnafı ve selçukta iş yapan bakkal manav kasap nalburıye vs.)avm ler hakkındaki düşünceler..sanayi bölgesine açılan selçuğun dibine dinamit koyacak olan bilintur magazaları hakkındaki görüşler..önemli bir soru daha…EFESE AÇILAN BİLİNTUR MAĞAZALARI ESNAFIN ANASINI AĞLATIRKEN TİCARET ODASI NE GİBİ BİR GİRİŞİMDE BULUNDU….Saygılarımla

  9. eski selcuklu dedi ki:

    Bu sefer baskan %100 degisir gelen kisinin selcuk icin yapacaklari cok onemli bnm tek istegim degisip bitmeyen kaldirim taslarinin onarimina artik SON yesermis cimlerin sokulup ayni onarim gerceklesmesine SON yapboz yaptilar bu 2seyi dusgun bisekilde gusel gelisimler icin umarim istenilenler olur sozler geride kalmamali yoksa asagi cekmek cok kolay

  10. Anonim dedi ki:

    Sayın Yolcu toplantı yapmakla çenesuyu çorbadan öteye geçemessin icraat yap.Bak arkadaşın birisi Bilinturdan Efesten bahsediyor neyapacan onu söyle.Kaç dönem Ticaret odasında yöneticilik yaptında ne yaptın onu söyle.Selçugun çöp ihalesini alamayıncamı Vefa başkan kötü oldu.??Kamil başkan iki dönem belediye başkanlıgı yaptında ne yaptın Efes gelirleri %15 ken para yagarken partin iktidar ortagıyken..LAF LAF LAF

    1. Anonim dedi ki:

      vefa başkan zaten kötü. daha fazla birşey yapmasına gerek bile yok. daha başka birşey olmasına da hiiiiiç gerek yok. kendi de farkında da…. peeehhh…

  11. Anonim dedi ki:

    Bu yazıda herhangi bir muhalefetlik ya da kötülemeden bahsedilmediği gibi bir arzu dile getirilmiş. Diyalog, uzlaşma ve birleşmeden bahsedilen bir yazıya anlamsız bölücülük yorumları yapıp, insanların arasını bozmaya çalışan saçma yorumlar yapacağınıza, önce kendinize ben ne yaptım diye sorup sonra başkasından hesap sorunuz.

  12. anonim dedi ki:

    gerçekten seçime girerken koray yolcu bayagı vaadler ediyodu.ama şimdi yerel seçim geliyo belediyenin ihalesini alamayınca fırsat bu fırsat deyip alttan alttan vurmaya başladı.4 sene sonrası başkanlıgın garantimiki belediye başkanına sallıyon.ticaret odası başkanı selçugun ticaretini geliştirmek için kurulmuş bir kuruluştur lütfen bunu böyle bilin.

  13. Anonim dedi ki:

    İlk olarak cevabi 10 yil belediye baskanligi yapipta belediye binasina bile giremeyen girsede 10 yil calistigi kendi memurundan bile selam alamayan, selcukta yasamanin bir ayricalik oldugunu slogan olarak uretipte vefa ulgurun yonettigi selcukta 1999 secimlerinden sonra uzun bir muddet gezemeyen. Ve bu kentte vefa ulgur tarafindan yonetilen olmayi bir turlu sindiremeyen KAMİL SUBASİ . Adama sorarlar 10 yil boyunca belediye baskanligi doneminde, orenyerlerinin paylariyla ne yaptin. 4 tane havuz 1 tane sanayi bolgesinde utanc cukuru 1 tane hala ne ise yaradigini anlayamadigimiz sahabettin dede caddesindeki YALAKTAN baska ne yaptin. Cilgin paralar ile sadece 8 eylullerde 7 sanatci 45 dakika havai fisek gosterisi belediye binasindan alev selalesi baska. Selcugun ileriye donuk kalkinmasinda faydali olabilecek sokak isimlerinin degismesinden baska ne yaptin. Bu gun utanmadan dil uzattigin senin basindaki ( kaldiramiyorsun ama kusura bakma ) BASKAN gerek imar gerek egitim gerek ulasim gerek zirai urunlerin isletilmesi hususunda cok buyuk adimlar atmis ve senin doneminde oldugu gibi bol olmayan kisitli belediye butcesi ile sonlandirma noktasina gelmistir. Hatirlarsiniz ki siz o butce ile bile personel alacaklarini odeyememistiniz. Ve bu gun selcuk belediyesi calisanlarinin belediyeden bir ikramiye harici baska hic bir alacagi oktur. 200 personelin maasini o gunun dolgun butcesi ile odeyemeyen sayin subasi, bu gun selcuk belediyesinin kac personeli ac araci var biliyormusun. Ve bu belediyenin odeyemiyecek veya KENDİSİNDEN SONRA GELİCEK ADAMA 10 YİL BORC ODETECEK bir durumu da soz konusu degildir sayin subasi. Hani atip tutuyorsun ya klavye arkasindan, kalbin kaldirirsa bir tokati daha buyur sandik orda. Sen bilgisayar basinda vurdukca biz sana sandikta vurmaktan hic yorulmucaz. Bide bir laf seni akil danismani olarak dinlyenlere soylemek istiyorum. “Kelin ilaci olsa, once kendi kafasina surer” neyse daha fazla uzatmaya gerek yok. Selcuk adam gibi bir adam tarafindan yoneilmektedir. Burada vefa ulgure muhalefet yapanlar, bu kenti dusundukleri icin degil, sadece kendi menfaatlerine ters dusugu icin muhalefet yapmaktadirlar. Bunu zaten selcukta yasyanlar bilmektedir. Bu yuzdendir ki bu sahislara 3 donemdir gerken dersi vermektedirler. Gelecek donemde daha once izlemis oldugumuz filmin tekrari olacaktir.

    1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

      anonim rumuzlu arkadas yazdiginiz bu yorumda ki her kelimenin hepsine aynen katiliyor ve yurekten destekliyoruz… ticaretr odasinin efeste ki esnafimiza bi çare bulmasini bekliyoruz… BASARILAR…

    2. Anonim dedi ki:

      bu üslup, bu ifadeler çok çirkin arkadaşım. kalbin kaldırıyorsa … bunlar insani olarak kurulan cümleler değil. cidden artık herkes bi haddini bilmeli. seçilmiş yürütememiş. proje demiş olmuş ve ya olmamış hiç farketmez… seçen de biziz sonuçta….vefa da bu dönem seçilemeyecek ki bir chp li olarak bunu düşünüyorum. vefanın arkasından da mı böyle sallayacaksın. nasıl olsa giderayak bi kaç kişiyi de kendiyle birlikte aşağı çekecek. ki sallayanlar o vakit çıkacak o da ayrı bi konu. lütfen önce insan olduğumuzu hatırlayalım keze karşınızdaki de öyle… kimsenin kimseyi bu kadar yaralayıcı konuşmaya ve onurunu kırmaya hakkı yok. çıkın artık o sığ kafalardan.

  14. Anonim dedi ki:

    ya kamil sen konuşma bari. senin dönemini de biliyoruz. sana ulaşmak için 2 sekreter geçmek gerekiyordu. Selçukta solcular akpli olduysa sen ve vefa arasındaki çekişmedendir. madem birleşmek istiyosun parti orda hadi git kaydını ol bizde senin ne kadar samimi olduğunu görelim. öyle seçim dönemlerinde ortaya çıkıp gaz vermekle olmaz.

  15. Anonim dedi ki:

    Asıl çenesuyuna çorba burada çıkan haberlerin altına isimsiz yorum yapıp, hiçbir gerçeği bilmeden sadece birilerine yaranmak için buradan sallamaktır. Koray Yolcu nun selçuk belediyesine iş yapmaya hiç ihtiyacı olmadığını alemi cihan biliyor. Keşke yapsa. kendisi işleri bıraktığından beri işçiler ay başında maaş almayı unuttu, hepsi kan ağlıyor. keşke her patron, her işveren onun gibi olsa. Tabii belediye başkanının tüm muhalefetine rağmen, aslanlar gibi aday oldu, başkanın karşı tarafı desteklemesine rağmen seçildi ya herhalde bu zor geliyor.

  16. Cüneyt dedi ki:

    Ülkede nasıl Tayyip rakip istemiyorsa Selçukta da Vefa rakibi olmasından hoşlanmıyor.İstiyorki insanlar kuzu kuzu küçük yaşamaya devam etsinler. Turizm gelişmesin spor alanları olmasın , köyümüze kimse dokunmasın anlayışını benimsedi şimdiyekadar. Bunu kabullenip kendini CHP den geri çekmesi gerekiyor. Ben ve çocuklarım daha iyi yaşamayı hakediyor, Selçuk daha eğitimli vizyonu geniş birisi tarafından yönetilmeli diyenler için CHP farklı bir aday çıkarmalıdır.

  17. Anonim dedi ki:

    Cüneyt beye aynen katılıyorum. Ama korkarım ki ikili ilişkilerinden dolayı Vefa Bey,tekrar kendini aday göstertecektir ve eğer ki sol görüşlü seçmen hala etikete oy verirse, tekrar seçilecektir. Bence ilçenin değişim ve gelişimine destek olabilecek biri aday gösterilmelidir ama ne yazık ki CHP’de çok fazla statükocu var. Zor iş yani.

  18. Anonim dedi ki:

    bu selçuk a kim belediye başk nı olursa olsun her zaman eleştiri söz konusudur. burda herkes çok biliyor. meydanlarda asılsız dedikodular atıp tutuluyor. kamilin antalyada ki oteli seçimi kaybedince birden yok oldu vefanınkilerde aynı olur. ama asıl burda kimse iyice gözlem yapmadan yorum yapıyor. turizm diyor herkes turizm nasıl ilerler bu ilçede belli. kimse golf alanlarının neden engellendeiğini sorgulamıyor. kıçı krık sözüm ona dernek yöneticisi bikaç kişi selçuk un kaderi ile oynadı kimseden tık yok. sorsan suçlusu belediye başkanı. efes satıldı belediye bşk nından başkja kavga eden yok ses çıkaran yok. sonra başk herkesle kavgalı oldu.