site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Zafer, Sergi ve Konser ile kutlandı

Selçuk’ta Zafer, Sergi ve Konser ile kutlandı
19.03.2015
A+
A-

selcukta-18mart (3)

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı Selçuk’ta sabah saatlerinde yapılan resmi törenlerin yanı sıra gece de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Selçuk Efes Kent Belleğinde açılan “Dünden Bugüne Şehitler Sergisi beğeni görürken, TRT Türk Halk Müziği ses ve saz sanatçılarının sahne aldığı Efes Tiyatro Salonu’ndaki Çanakkale Zaferi Konseri de büyük beğeni topladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü çerçevesinde Emekli Öğretmen Musa İlhan tarafından derlenen ve çoğunluğu Çanakkale Zaferi’ni anlatan sergide birbirinden etkileyici fotoğraflar yer aldı.

Aydın’da gazetecilik ve program yapımcılığı da yapan emekli öğretmen Musa İlhan’ın “Dünden Bugüne Şehitler Sergisi”ni başta Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel olmak üzere, çok sayıda okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler gezdi.

Gençlere tarihimizi öğretmeliyiz

18 Mart Çanakkale Şehitleri ile birçok illerin kurtuluş gününü fotoğraflarla anlatan emekli öğretmen Musa İlhan, önemli günleri yine fotoğraflarla anlatıldığı“Dünden Bugüne Şehitler Sergisi”ni Selçuklularla buluşturmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Tamamı 150 resimden oluşan tabloların arasında Çanakkale ve Kıbrıs Savaşı gibi önemli savaşları anlatan fotoğrafların da yer aldığını hatırlatan İlhan, “Biz büyükler olarak gençlerimize bu coğrafyanın nasıl kurtarıldığını, nasıl mücadele edildiğini, ecdadımızın neden şehit ve gazi olduğunu anlatamazsak görevimizi yapmamış oluruz” dedi.

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada tarih boyunca pek çok savaş yaşandığına dikkat çeken İlhan, “ Bu coğrafyanın her karış toprağında şehit kanı var. Tabi Çanakkale’yi izah etmek mümkün değil. Benim de bir öğretmen olarak hedefim gençlerimize bu fotoğraflarla bu coğrafyanın nasıl elde edildiğini anlatmaktır. Şunu söylemek istiyorum; Biz bu toprakları kolay elde etmedik. Her şey gelip geçicidir. Fakat vatan, millet ruhunu kaybedersek bunun telafisi olmaz” dedi.

Bu zaferler kolay kazanılmadı

Dünden Bugüne Şehitler Sergisi’ni gezen ve sergiden çok etkilendiğini ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı,“Herkes tarafından görülmesi gerektiğine inandığım ve Çanakkale’yi iyi bir şekilde anlatan bir sergi gezdik. Bu zaferler kolay kazanılmıyor. Çocuklarımız, gençlerimiz bunların kıymetini bilmelidir. Biz dünyada savaşların olmasını istemiyoruz. Büyük Önderimizin “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesini hayata geçirmek zorundayız. Dünyanın neresinde olursa olsun savaş doğru değildir. Yüzlerce, binlerce insan bu savaşta şehit oldu. Onların mekanları cennet olsun. Mustafa Kemal’in askeri dehasının ortaya çıktığı bu savaşlarda başta Ulu Önder Mustafa Kemal Paşa ve tüm şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyorum” dedi.

Böyle bir serginin Selçuk’ta açılmasından dolayı büyük onur duyduğunu belirten Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel ise; “Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin onur yılı. Bu amaçla böyle bir serginin ilçemizde açılması bize onur vermiştir. Dolayısıyla bu sergide emeği geçen arkadaşlarıma en başta da Sayın Musa İlhan’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Zafer Konserle kutlandı

Çanakkale Zaferinin 100.Yılı kapsamında Efes Tiyatro Salonu’nda Ege Üniversitesi DTM Konservatuarı ve TRT Sanatçıları tarafından verilen konser Selçuklular’ın büyük beğenisini kazandı. Selçuklular, Ege Üniversitesi DTM Konservatuarı Öğretim Görevlisi Erdal Gürdal’ın solist olarak sahne aldığı konserde birbirinden güzel türkülere eşlik ettiler.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve Eşi Ayşen Bakıcı, Selçuk Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Bülent Cinel, Ali Karakurt, Atilla Aksoy ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konserde söylenen türkülerle seyirciler neşe ve hüznü bir arada yaşadılar.

Çanakkale’de bir Destan yazıldı

Türkülere eşi Ayşen Bakıcı ve Başkan Yardımcıları ile birlikte eşlik eden Başkan Bakıcı, sahne alan sanatçılara bu güzel performanslarından dolayı teşekkür ederek çiçek ve Artemis heykelciği hediye etti. Başkan Bakıcı, Çanakkale’de bir destan yazıldığını bir kez daha vurgulayarak “Ulu Önder Mustafa Kemal Paşa’nın askeri bir deha olduğunu tüm dünya biliyor. O yönüyle zaten önemli bir komutan. Ve yanında kahraman Türk Askeri vardı. 18 Mart Zaferi Türklerin Anadolu’da yazdığı en önemli destanlardan biridir” dedi.

Bağımsızlığı önemli kılan en önemli unsurun kahraman Türk şehitlerinin Anadolu’yu sulayan kanları olduğuna vurgu yapan Başkan Bakıcı; “Biz bu insanlara çok şey borçluyuz. Bugün bu topraklarda özgürce yaşıyorsak o günlerin eseridir. Ulu Önder aynı zamanda büyük bir devlet adamıydı. 1923’te yeni bir devlet kurdu. Askeri dehasıyla attığı temeli devlet adamlığıyla yükseltti. Bu anlamda Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz ve bize özgürlüklerimizi veren şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz” dedi.

Mustafa Kemal’in muasır medeniyetler seviyesine yükselmek için herkese düşen görevin kol kola yürümek, çalışmak ve üretmek olduğu hatırlatmasını yapan Başkan Bakıcı, birlik, beraberlik ve barış çağrısı yaptı.

selcukta-18mart (1)

selcukta-18mart (2)

selcukta-18mart (4)

selcukta-18mart (5)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.