site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sağlıkçılar Basın Toplantısı İle SABİM’e Tepki Gösterdi

Sağlıkçılar Basın Toplantısı İle SABİM’e Tepki Gösterdi
04.12.2012
A+
A-

İstanbul da Ölen Doktor Melike Erdem İçin Selçuk’ta Sağlıkçılar Basın Toplantısı Düzenlediler.

İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapan Asistan Doktor, Melike Erdem’in ölümü ile ilgili Selçuk’ta görev yapan sağlıkçılar basın toplantısı yaptılar. Basın toplantısında Türk Sağlık İş Selçuk Şube başkanı Labaront Şerafettin FALAY şu açıklamayı yaptı.

“Önceki gün Melike Erdem çalıştığı hastanede hayatına son verdi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Dr. Melikenin böyle bir şekilde hayata veda etmesinin sebebi, SABİM’e şikâyet edilmesidir. Sağlık Bakanlığı İletişim merkezi olarak bilinen SABİM Farklı kullanım nedeni ile sağlık çalışanlarının ihbar edildiği kurum haline gelmiştir. Alo 184 bir ihbar hattı olmuştur. Hastaların haklarını korumak için kurulan bu sistem ne yazık ki sağlık çalışanlarının korkulu rüyası olmuştur. Hasta hakkı denilirken, mesnetsiz,  gerçekle ilgisi olmayan ihbarlar nedeni ile sağlık çalışanlarının ifadeleri alınmış, cezalar verilmiş. Psikolojik baskılar uygulanmıştır. Tüm bu haksızlıklar onlarca yüzlerce sağlık çalışanlarının psikolojisini bozmuştur. Hasta hakkı,  vatandaş memnuniyeti derken,  çalışanların hakları darmadağın edilmiştir. Kaş yapalım derken göz çıkarılmıştır. Her hastanede hasta hakları birimi vardır. Vatandaş neden imzasını atarak şikâyetlerini buraya yapmıyor. Neden sabim’i kullanıyor. Sabime çoğu isimsiz gerçeklerle alakası olmayan şikâyetler gidiyor. Bakanlıkta bu şikâyetleri kuruma bildiriyor.  Bu durum bir disiplin soruşturması gibi algılanarak araştırma yapılmadan çalışanlardan savunma isteniyor. Çalışanlar bu yöntemle baskı altına alınıyor. SABİM adeta bir psikolojik şiddet mekanizması gibi kullanılıyor. Sağlık çalışanları SABİM den yılmışlardır. İşte bir doktorumuzu hayatına kıyabilecek duruma SABİM getirmiştir.

Bu nedenlerle sabim de bir an evvel düzenlemeye ve filtreden geçirmeye ihtiyaç vardır. SABİME gelen şikâyetlerde araştırma yapılmadan şikâyet edilenlere suçlu muamelesi yapılmaktan vazgeçilmelidir.

İhbar ve cezalandırma aygıtına dönüşen SABİM konusuna Bakanlık bir çözüm bulmalıdır. Bakanlıktan hasta hakları kadar çalışanlarında haklarına önem verilmesini istiyoruz.

Çalışan hakları ve güvenliği birimlerinin aktif hale getirilerek faaliyete başlaması sağlık çalışanlarının talebidir. bu yapı sağlıklı bir şekilde oluşturularak çalışanlara hizmet etmelidir’’ dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

YORUMLAR
  1. Çabuk İnanmayan dedi ki:

    Doktorlarımıza sahip çıkalım hepsinden Allah razı olsun…