site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Kurbanlıklar Pazarda Alıcı Bekliyor

Selçuk’ta Kurbanlıklar Pazarda Alıcı Bekliyor
28.09.2014
A+
A-

selcuk-kurban-pazari-satis (2)

Kurban bayramına kısa bir süre kala satışa sunulan kurbanlıklar ve kurbanlık almak isteyen vatandaşlar Selçuk’ta kurban pazarında buluştu.

Bu sene dışarıdan Selçuk kurban pazarına gecen seneye oranla daha az kurbanlık geldi. Satışlar normal şartlarda devam ederken kurban pazarında alıcı ve satıcılarla yapılan pazarlıklar göz önüne alındığında her iki tarafında yapılan pazarlıklardan memnun olmadığı görülüyor. Hem satıcılar hem de alıcılar arefe günü kurban pazarının hareketleneceğini tahmin ediyorlar.

Hayvan sahipleri maliyetlerin fazla olmasından şikayet ederken, kurbanlık almaya gelen vatandaşların da fiyatların yüksekliğinden şikayetçi olduğu gözleniyor.

Geçen yıl uygulanan resmi baskül fiyatı on dört tl olarak işlem görmüş ve bu seneki kurbanlık fiyatları ise Selçuk Belediyesinin resmi rakamları üzerinden kilo başına on yedi tl olarak belirlenmiştir.

Belirlenen fiyatlara göre canlı hayvan ortalama kg. satış fiyatı:
Kuzu (Kuyruksuz) 17.00 TL
Kuzu (Kuyruklu) 15.00 TL
Koyun (Kuyruksuz) 14.00 TL
Koyun (Kuyruklu) 13.00 TL
Erkeç 15.00 TL
Keçi 11.00 TL
Dana 13.00 TL
Düve 12. 00 TL
İnek 10. 00 TL

Haber: Mehmet Uyaroğlu

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

selcuk-kurban-pazari-satis (1)

selcuk-kurban-pazari-satis (7)

YORUMLAR
  1. Apasel dedi ki:

    Kurbanlıklar ve satıcıları bu fiyatlarla daha çok alıcı beklerler

  2. efesli dedi ki:

    belediye piyasayı bilmeden nasıl fiyat açıklar nerede satılıyor kilo 17 girmesin bu işlere alıcıların aleyine bunlar