site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta ki Engelli Vatandaşlar İçin Önemli Adım

Selçuk’ta ki Engelli Vatandaşlar İçin Önemli Adım
02.12.2013
A+
A-

engelli-toplanti

Özel eğitime ihtiyacı olan engelli ailelerinin başvurusu üzerine Selçuk Belediyesi engellilerin özel eğitimi için destek sağlama kararı aldı.

Selçuk Belediyesi Encümen Salonu’nda düzenlenen ve Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Veli Keskin’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya çok sayıda engelli yakını katıldı.

Çocuklarının özel eğitim kurumlarından aldığı eğitimle topluma uyum sürecinin hızlandığını, kendilerini ifade etme becerilerinin arttığını söyleyen engelli aileleri ancak maddi olanaklarının yetersiz kaldığını dile getirdi.

Özel eğitim konusunda kimi devletten yetersiz destek alan kimisi ise hiç destek alamayan aileler çocuklarının özel eğitimden yararlanarak gelişebilmesi için gerekli desteği Selçuk Belediyesi’nden alabileceklerini duyunca büyük mutluluk yaşadı.

Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Veli Keskin “Belediye olarak engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yanında olmaya çalışıyoruz. Bu hamlemiz de onlardan biri. Özel eğitimin engelli vatandaşlarımız ve aileleri için büyük anlam taşıdığını görüyoruz. Bu anlamda kimi ailelerimiz maddi desteğe ihtiyaçları olduğu gerekçesi ile belediyemize başvurdu. Yaptığımız değerlendirme sonucu ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiğimiz ailelerimize ekonomik anlamda destek olarak çocuklarının kesintisiz ve yeterli miktarda özel eğitim almasına katkıda bulunmak istedik” dedi.

Çalışmaların sadece ekonomik destekle sınırlı kalmayacağını belirten Keskin, “Belediyemiz sosyologları aracılığı ile engelli vatandaşlarımız ve aileleri ile sürekli iletişim halinde olacağız ve özel eğitim dışında biz de onların gelişim sürecine destek olmaya çalışacağız. Belediyemiz olanakları ile sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetler yapmalarını, hobiler edinmelerini, yaşamla daha iç içe olmalarını sağlamaya çalışacağız. Bu sayede inanıyoruz ki hem onlar, hem aileleri hem de biz ço daha mutlu olacağız” diye konuştu.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. ... dedi ki:

    iyi ki çok sayıda.birde az sayıda olsaydı kaç kişi olurlardı tahmin bile edemiyorum.demek ki bu çokluk kişiden kişiye değişiyor…