site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Kent Yenilemesinde Yeni Hamle

Selçuk’ta Kent Yenilemesinde Yeni Hamle
20.08.2013
A+
A-

balik-hali

Gezi Park’ın düzenleme çalışmalarının ardından Şahabettin Dede Caddesi üzerinde bulunan diğer alanların da yenilenmesi çalışmalarına hız verildi. Yeni balık pazarının yapımı için de bir ay içerisinde çalışmalar başlatılacak.

Kent yenileme çalışmaları kapsamında önemli projelere imza atan Selçuk Belediyesi Şahabettin Dede Caddesi’nde bulunan Gezi Park alanından sonra çevresinde ve Tansaş binasında da yeni düzenlemelere devam ediyor.

TANSAŞ’A YENİ YÜZ

Selçuk’a yeni bir sosyal alan kazandırmak amacıyla Gezi Park alanında oyun gruplarını yenileyen çevre düzenlemesini gerçekleştiren ve alanda kafeterya tesisi ile belediye restoran binasını tamamlamak üzere olan  Selçuk Belediyesi şimdi de Tansaş binasında yeni bir çarşı alanı yaratmak için çalışmalara başladı.
Tansaş binasının birinci katında et, balık, tavuk gibi ürünlerin satılacağı yerlerin yanı sıra, mandıra gibi satış noktalarının da yer alacağını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “ Şahabettin Dede Caddesi’nde yer alan bu önemli alanda çocuk parkını yeniledik. Restoran ve kafeterya tesisi inşaatlarımızın sonuna geldik. Yakın zamanda balik-hali2kafertayı hizmete sunacağız. Yine aynı güzergahta bulunan büfelerin ise cephe yenilemelerini yapacağız. Alanın komple çevre ve peyzaj düzenlemelerine devam ediyoruz. Birkaç ay içerisinde de Tansaş binasının alt katında bulunan eski Şanlı Pastanesi yerine yeni ve modern bir balık hali açma çalışmalarına başlıyoruz. Selçuk’a hem yeni bir çarşı alanı hem de yaşanılası sosyal donatı alanları  kazandıracağımız için mutluyuz” dedi.

BALIK PAZARI AÇILIYOR

Selçuk Belediyesi  Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kentin farklı yerlerinde ve sağlıksız koşullarda balık satışını gerçekleştiren esnaf için balık pazarını hizmete sunacak.
Proje çalışmalarını tamamlayan belediye, bir ay içerisinde  yeni balık pazarının yapımı için çalışmalara başlayarak balık satıcılarını bir araya toplayacak.
Kent içerisinde  Balıkçılar Çarşısı yaratmak amacı ile bu projeyi gerçekleştireceklerini dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Amacımız özel tezgahları ve tesisatı ile hijyenik bir balık pazarı  oluşturmak. Projenin yapımına bir ay içerisinde başlamayı planlıyoruz. Balık pazarında balıkçı tezgahı ve balık pişiricisi yer alacak. Sağlıklı koşullarda saklanan ve satışa sunulan tezgahlardan vatandaşlarımız gönül rahatlığı içinde alış verişlerini yapabilecekler. Kirlilik diye bir sorun yaşamayacağız. Ayrıca hal içinde yapacağımız düzenleme ile de isteyen vatandaşımız satın aldığı balıklarını hal içindeki balık pişiricide yaptırıp evlerine götürebilecek veya orada yiyebilecek” diye konuştu.

YORUMLAR
  1. AYYILDIZ dedi ki:

    siz istediğiniz kadar gezi park diyin.orası hep emlak park olarak kalacak.ağaçalı kesip adını gezi pak koymak nasıl bir zihniyettir

  2. eski selçuklu dedi ki:

    heeee görürsem sölerim hep yenilikler güsellikler yapıldıya selçuğa projeler zaten doldu taştı yer kalmadı selçukta yapılan işler sonunda..kendi kendinizi kandırın siz seçimde görüşeçes ATATÜRK MAHALLESİNDEN unutun siz chp ye OYYYYYYYY…:@

  3. şinasi çakan dedi ki:

    balık pazarında kaç kayıtlı balıkçı esnaf var isimleri nelerdir şu anda kaç kişi balık satıyor

  4. Anonim dedi ki:

    buranın havalandırmasını da belediyeninki gibi yapsınlarda çürümüş balık kokusu sarsın her yanı