site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta ilk defa proje yazma eğitimi düzenlendi

Selçuk’ta ilk defa proje yazma eğitimi düzenlendi
06.11.2018
A+
A-

Selçuk Ticaret Odası’nın İzmir Kalkınma Ajansı ile işbirliği yaparak Selçuk’ta ilk defa düzenlediği Uygulamalı Proje Hazırlama Eğitimi 15 kişinin katılımıyla hafta sonu gerçekleştirildi.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) teknik destek masası uzmanı Özlem Değerli tarafından verilen ve iki gün süren eğitimlere kamu kurumlarından, özel sektörden ve STK’lardan projeye ilgi duyan kişiler katıldı.

Eğitime katılanları ziyaret eden STO Başkanı Koray Yolcu proje yazmanın önemine değindi. Kentimizin ihtiyaçlarının bu tür programlardan hibe alarak karşılanabileceğini belirten Başkan Yolcu, “Kalkınma Ajansı, Avrupa Birliği, TÜBİTAK gibi bir çok kurum ve kuruluş mali destek programlarıyla başarılı projeleri fonluyor. Umarım ileriki programlara Selçuk’tan daha çok proje dosyası gönderir ve Selçuk olarak bu fonlardan daha fazla yararlanabiliriz. Eğitime katılanlara bu vizyona sahip oldukları için teşekkür ederim” dedi.

Eğitimde, temel proje kavramları, proje döngüsü, paydaş analizi, mantıksal çerçeve matrisi, faaliyet planlama, bütçe hazırlama gibi konular uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcıların gruplara ayrılarak taslak proje yazdıkları eğitimin sonunda hazırlanan projeler gruplar tarafından sunuldu. Kadınların tarımsal üretime katılımının artırılması, dutlu yolun yaya ve bisiklet yolu olarak rehabilite edilip Pamucak sahiline kadar uzatılması ve Anton Kallinger caddesinin sanat sokağına dönüştürülmesi gibi örnek projeler hazırlayan gruplar eğitim sonunda katılım belgesi almaya hak kazandılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.