site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Gözönünde: Selçuk’ta Hukuksuzluk Dizboyu

Gözönünde: Selçuk’ta Hukuksuzluk Dizboyu
17.03.2015
A+
A-

omer-gozonunde

Ömer Gözönünde: Selçuk’ta her gün yeni bir hukuksuzlukla ve saçmalıkla karşılaşıyoruz.

Ömer Gözönünde’den Kent konseyi’nin yeni oluşturulan gençlik meclisi eleştirisi…

Geçtiğimiz hafta Kent konseyi bünyesinde kurulan gençlik meclisindeki hukuksuzlukları görmezden gelmemek için gençlik meclisinde, kent konseyini ağır şekilde eleştirdim.

Ancak eleştirilerime cevap almazken saygısızlığın hukuksuzluğunu ve de yandaşlığı gördük.

Buradan tüm Selçuk halkını ve ‘’Gençleri’’ bilgilendireceğim. Bildiğiniz üzere gençlik meclisi adlı oluşum kent konseyine bağlı oluşmaktadır. Ancak kurulmadan önce kendi çalışma yönergesini hazırlamaları gerekmektedir. Gençlik Meclisine de temsil hakkı bulunan kişilerin bağlı olduğu kurumdan onay alınması ve o kurumlara bağlılığını gösteren üyelik belgesi olmak zorundadır. Gençlik Meclisi oluşturulmadan önce örgütlü ve örgütsüz bütün gençlere çağrı yapılarak önce bir sunum toplantısı yapılması gerekmektedir. Tüm bu ve saymadığım birçok şey yapıldıktan sonra Gençlik Meclisi başkanı ve yönetim kurulu seçilir.

Bunların hiçbiri yapılmadı. Gidin araştırın sorun birer arzuhâl yazın belediyeye kent konseyine, ilgili kişilere, Gençlik Meclisi başkanına ve üyelerine. Yazın dilekçelerinizi ve cevaplarını isteyin. Alamayacaksınız o cevapları. Yapılmadığından dolayı…

Şimdi gelelim 12.03.2015 tarihinde yapılan gençlik meclisine. Gençlik Meclisinde öneride bulunmak için söz aldım ve eleştirilerde bulundum. Söylediklerimi şiddetle eleştiren bir kent konseyi başkanı vardı. Ömer Gözönünde ResimOrada ne amaçla toplanıldığını unutarak benim yapıcı eleştirilerime karşı geliyordu.

1- “Gençlik Meclisi oluşmadan önce nasıl olur da birisine Gençlik Meclisinin başkanlığı teklifi edilir. Bu hukuksuzluk değimlidir. Bu Kent konseyi başkanının Gençlik Meclisinin kendi düşüncesine göre düzenlemesi değimlidir.’’ Dedim ve verilen cevap; “ biz evet böyle bir teklifte bulunduk ama o kişinin buraya yakışacağınızı düşündüğümüz ve bilgisinden tecrübesinden yararlanmak için’’ Yani dediğimiz gibi hukuksuzca teklifler edilmiş.
2- “Gençlik Meclisini Çalışma yönergesinin “Kopyala – Yapıştır’’ şeklinde alınıp kullanılması ne kadar doğrudur.’’ Dedim cevaplarında “bunun doğruluğu yanlışlığı olmaz, a şehrinden b şehrinden almamız bunun yasal olmadığı anlamına gelmez’’ Biz yasal olup olmadığını değil bu durumun etikliğini ve Kent Konseyinin bir meclis çalışma yönergesi bile hazırlayamamasını dile getirdik.
3- Gençlik Meclisinin Çalışma yönergesinin gençler tarafından hazırlanması gerekirken kent konseyi tarafından hazırlanması yine bu meclisin ne amaçla kurulduğunu belirmemiş midir? Diye sordum iki kere önce verilen cevap “ hayır öyle değil’’ Belediye başkanı salona girdiğinde ve sonrasında tekrar sordum bunun üzerine bir genç kalkıp Ömer’in dediği doğrumudur diyince Belediye Başkanının orada olmasından dolayı Zorunlu olarak ilk söylediğinin aksini söyleyerek “ Evet Ömer beyin söyledikleri doğrudur’’ dedi.
4- Gençlik Meclisinde üye olan kişilerin yönetmeliğe aykırı bir şekilde oy kullanmasının söz konusu olduğunu belirttim. Verilen cevap “O bizim sorunumuz değil. Biz buraya adını yazanlara güveniyoruz’’ dedi. Soruyorum şimdi Peki, Kimin sorunu? Bundan sorumlu değil misiniz? Neden oturuyorsunuz o koltukta.
5- Gençlik Meclisine katılan gençlerin bilgilendirilmediğini ve herkesin burada yönetmeliği okuması için kâğıtların dağıtıldığını belirttim. Cevap veremediler.
6-Bunun böyle olmaması gerektiğini belirttim. Cevap veremediler.
7- Gençlik Meclisinde örgütsüz gençlerin seçme ve seçilme hakkının olması gerektiğini savundum. Bunun böyle olup olmadığını sordum. Verilen cevap; ‘’hayır öyle olamaz yönetmelik dışına çıkmış oluruz. Yasal değildir bu söyledikleriniz’’ Oysaki en yakından başlayarak Ödemiş Gençlik Meclisinde bile benim dediğim gibi ve buna benzer 6 tane mecliste örgütsüz gençlerin katılımı seçme ve seçilme hakkının olduğu yazıyor iken emsalleri varken tarafıma sizin söylediğiniz yasal değildir demek saçmalıktan başka bir şey değildir.
8-Oy kullananların yönetmelikte belirtildiği üzere belirli kurumlardan kurum onayı alınarak temsilciliği belirtilerek orada bulunması ve temsil ettiği kurum adına oy kullanması gerekmekte iken bunun tam tersi bir durum söz konusu oldu. Kişiler temsil ettikleri kurumun/Derneğin üyesi bile değildi. Bu yönetmeliğe aykırı bir durumdu. Cevap veremediler.
9-Burada bulunan birçok temsilcinin gerçek temsilci olmadığını belirttim. Bizim sorunumuz değil biz o kurumlara/Derneklerin isimin yanına ismini yazdıranlara güveniyoruz diyor sayın ‘’kent konseyi “Başkanı” ‘’.

Evet, yukarıda 9 madde sıraladım bizzat onlarca kişinin önünde oldu bu olaylar ve en kötüsü de ne biliyor musunuz? Orada bulunan herkesin yanıma gelip “Ömer kesinlikle her söylediğin doğru, senin dediklerini haklarımızı şimdi öğreniyoruz.’’ Ben kimseye bir şey öğretmeye gelmedim bu benim haddime bile değil. Sadece olması gerekenleri sorguladım.

Belediyenin Gençlik Konseyine vermiş olduğu kişi genç bir zabıta memuru. Ancak o gün orada oy kullanması gereken zabıta memurunun izinde olmasından dolayı yerine başka bir memurun oy kullanması hukuksuzluk değimli. (Bu olaya seçim sırasında şahit olduk.)

Kent konseyi başkanının eleştirilerimi söylerken görevli memura el işareti yaparak mikrofonumu kapatması terbiyesizliktir. Ancak tam o esnada Belediye Başkanın meclise teşrif etmesiyle söz hakkı verildi. Belediye başkanı yokken orada benim mikrofonumu kapatıyor belediye başkanı gelince açtırıyorsunuz. Ne oldu neden öyle yaptınız. Nerede sizin sözde ‘’demokrasi’’ anlayışınız.

Yukarıda sıraladığım maddeler hem orada söylediğim eleştiriler hem de olan olaylardır.
Gençlik Meclisinde gençlerin nasıl uyutulduğunu haklarının çalındığını gördüm. Bir kere daha bu meclisin bu saçmalığın bu yanlışın içinde olmadığım için gurur duydum.

Haftanın İsyanı ve değerlendirmesi
“Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük fizikçilerinden sayılan Pauli, netameli bir formülle karşılaştığında, kendi gibi ünlü bir fizikçi olan Bohr’un, ‘Bu formül doğru değil’ sözüne şu cevabı vermiş: ‘Doğru değil de ne demek, bu yanlış bile değil.’’ Diyerek formülün saçmalıktan başka bir şey olmadığını belirtmişti. Şimdi aynı ölçüde aynı şiddetle söylüyorum. Sizin bu Meclisiniz yanlış bile değil, Sizin bu konseyiniz yanlış bile değil. Sadece ve sadece Saçmalık abidesidir.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    sevgili kardeşim ben kent konseyi üyesiyim..sakın üzülme çünkü kent konseyide gençlik meclisi, kadın mecliside yok mu denildiği zaman olmaz mı var demek için kurulan şeylerdir..hiçbir etkinliği ve yetkinliği yoktur..zaten dediğin gibi hep kendilerine yakın isimlerden oluşuyor başkan , yürütme kurulları vs..üzülme olsunlar koltuk doldursunlar..gün olur devran döner nasılsa..

  2. vatandaş dedi ki:

    Kent konseyi bu gidişle kimseye yaranamayacak anlaşılan.Bir taraf bizden kimse yok öbür taraf ise hep kendi adamlarını getirmişler. Selçuk için bir şey yapılmaması herkes gayret gösteriyor.

  3. Anonim dedi ki:

    Ömer bey bende ordaydım,resmen yalan söylüyorsun.sana o kadar çok sabrettiler ama hala konuşuyorsun.Kamer AYDIN a gençlik konseyi başkanlını teklif ettinmi dedin irfan bey açık açık söyledi kamer aydınla çalışmak ayıp mı Kamer bu memleketin çocuğu değilmi diye.yazsana bunuda.Kamer aydına düşmanlığın nedir. işingücün insanları birbirine düşürmek ayıp ayıp.

    1. Kamer AYDIN dedi ki:

      Ömer kardeşimle herhangi bir sorunum yoktur, kendisi yaptığı konuşma hakkında da bana bilgi vermiştir. Kent konseyi ve gençlik meclisinde yaşanan bu durum üzücüdür. Konseyin kuruluşundan bu yana süregelen hukuksuzlukları ilçemiz adına endişe verici olduğunu düşünüyorum. Bir kent konseyinin kurulumunun internetten elde edilmiş bilgi ile “kafa göz yara yara yaparız” mantığıyla yapılamayacağı kanaatindeyim; ortaya çıkan bu gibi durumlar da düşüncemin doğruluğunu kanıtlamakta. Başından beri ADD Selçuk Şubesi olarak kent konseyinde yapılan hukuksuzluklar hakkındaki fikirlerimizi dile getirdik ve görünen o ki sorumluların durumu düzeltmek gibi bir gayelerinin olmadığını anlıyoruz.

  4. Konsey üyesi dedi ki:

    Selçuk’ta Kent Konseyi kurulalı 6 ay oldu.Bu sürede
    1.Konsey tarafından Selçuka doğal gazın gelmesi için meclise önerge verildi.Belediye meclisi beklemeye aldı.
    2.Küçük Menderes zehirli atık ve diğer ilçelerin foseptiğini Pamucak’a dökmesin,Çevre Bakanlığı ve Büyükşehir nezdinde harekete geçilsin diye önerge verildi.Selçuk Belediye meclisi beklemeye aldı.
    3.Aydın ve diğer illerdeki gibi ekmek 50 kuruştan satılsın ,belediyece ekmek fabrikası kurulsun diye önerge verildi.Mecliste beklemeye alındı.(Bu önerge sonucu Selçukta ekmek fiyatları düşürüldü)
    4.Mahalleye dönüşen köylerdeki çocuk ve gençlere spor olanakları ve tesisleri oluşturulsun önergesi verildi meclis tarafından beklemeye alındı.
    5.Şu an otopark olarak kullanılan Uğur Mumcu Sevgi yolu sanat ve sevgi yolu olarak yeniden düzenlensin,dükkanlar ve çevre dizaynı yapılsın,ilgi alanı olsun önerisi verildi meclisçe beklemeye alındı.
    6.Otopark,pazaryeri ve kent içi ulaşım planlaması önerisi verildi beklemeye alındı.
    Daha bunu gibi Selçuk halkının yaşamını kolaylaştıracak bir çok yaşamsal öneri maalesef gündemden uzaklaştırıldı.Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin şimdi Kent Konseyi daha ne yapsın?

  5. Aziz Boz dedi ki:

    Bu günlere şükret

  6. Anonim dedi ki:

    İş memleketimin Cumhuriyet rejimini değiştirip ülkeyi anonim şirket gibi yönetmeye kadar geldi.

  7. ateş dedi ki:

    Memllekette bütün işler bitti yapılacaklar yapıldı iş ekmek fiyat ını düşürmeye kaldı ekmek üzerinden siyaset yapmayın.

    1. Anonim dedi ki:

      Evet.. yapılacak işlerin en başında ekmek fiyatlarının düşürülmesi olmalı hemde acilen