site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Alt yapı çalışmaları devam ediyor

Selçuk’ta Alt yapı çalışmaları devam ediyor
12.01.2018
A+
A-

İçme suyu şebekesinin yenilenmesi sebebiyle meydana gelen vatandaş mağduriyetine Selçuk Belediyesi çözüm üretiyor. İZSU’nun yanı sıra doğal gaz ve elektrik hatlarının döşenmesi nedeniyle kentin büyük bir bölümünde kazılan yerler Selçuk Belediyesi ekipleri tarafından kapatılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “AYKOME başta olmak üzere tüm kurumlarla sürekli irtibat halinde olmamıza rağmen çalışmalar sonucunda yaşanan sorunlar sebebiyle vatandaşların mağdur olmaması adına çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor

Bir yılı aşkın süredir Selçuk’ta devam eden 126 kilometrelik içme suyu isale hattı döşeme çalışmalarının yanı sıra Gediz Elektrik ve İzmir Gaz’ın çalışmalarıyla kentin alt yapısında hızlı bir değişim yaşanıyor. Çalışmaların hız kazanması sebebiyle kazılan yerler kış aylarında yağışların etkisiyle de birçok yerde sıkıntıya sebep oluyor. Bunun yanı sıra kazılan yerlerin kapatılmaması da vatandaşları mağdur ediyor. Devam eden alt yapı çalışmalarından oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler büyük bir titizlikle çalışıyor. Acil durumlar için çözüm üreten Selçuk Belediyesi daha kapsamlı çalışmalar konusunda mağduriyetlerin giderilmesi için İZSU, Gediz Elektrik ve İZGAZ başta olmak üzere AYKOME ile iletişime geçiliyor. Bu konularda kurumlarla görüşülüp çözüm üretilmeye çalışılıyor.

Vatandaş mağdur olmasın diye

Selçuk’ta bir yılı aşkın süredir devam eden İZSU çalışmaları gereği testlerin yapılması sebebiyle açılan yerlerin kapanması gecikebiliyor. İZBETON ekiplerinin belirli periyotlarla yol onarım çalışmaları yapması da bu süreyi uzatıyor. Üzerine eklenen kış şartları da vatandaşın mağduriyetini arttırıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Kentimiz büyük ve önemli bir yapılanma sürecinden geçiyor. İZSU VE Gediz Elektrik’in yanı sıra İzmir Gaz ekipleri de çalışmalarına başladı. Aslında bu çalışmaların hepsinin bir arada yapılması bizim için bir avantaj. Belki sıkıntı yaşayacağız; ama bu tek sefere mahsus bir sıkıntı olacak. İZSU ilçemiz adına gerçekten çok önemli bir hizmet yürütüyor. Çalışma alanının geniş olması ve İZBETON’UN tamiratlarını belirli bir takvimle yapması sebebiyle vatandaşın mağdur olmaması için biz sorumluluğumuz alanı dışında olmasına rağmen çözüm üretiyoruz” dedi.

Çarşı hassasiyeti

Yapılan çalışmaların kurumlar arası işbirliği ile gerçekleşmesine rağmen sorunların çözüm mercii olarak vatandaşların ilk olarak Selçuk Belediyesi’ne yöneldiğini belirten Başkan Bakıcı; “ Yapılan her çalışmanın sorumluluğu o kuruma aittir. Ama bu böyle diye biz üzerimize sorumluluk almaktan kaçınmadık, kaçınmayacağız da. Çünkü vatandaşın talebi esastır. Şunu da rahatlıkla ifade edebilir ki; biz bu mağduriyeti en düşük seviyeye indirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm alt yapı işlerini yürüten AYKOME’den (Altyapı Koordinasyon Merkezi) bir talebimiz oldu. Dedik ki Selçuk’un mahallelerinde su, doğal gaz ve elektrik adına bütün çalışmalar tamamıyla bitmeden çarşı içerisine girmeyeceksiniz. Bu yüzden çarşı içerisinde çalışma yapmaları en sona bırakıldı” dedi.

Bayındırlıkta özel ekip

Hiçbir kurumla asla karşı karşıya gelmeden sadece vatandaşın mağduriyetini ortadan kaldırmanın ana amaçları olduğunu belirten Başkan Bakıcı; “ İZSU’ya yaptığı onarım çalışmalarında malzeme ve eleman desteği veriyoruz. Taş döşemeleri yaptırıyoruz. Acil kapatılması gereken yerleri kapatıyoruz. Bayındırlık İşleri içerisinde sırf bu işler için kontrol ekipleri kuruldu. Bu ekip sürekli çalışmalardan kaynaklanan arızaları denetliyor” dedi.

Selçuk Belediyesi’ne bağlı ekipler son olarak Selçuk Belediyesi Düğün Salonu önünde TCDD, Gediz Elektrik, İZSU ve İZGAZ tarafından yapılan çalışmalar sonrasında güzergah üzerinde gerekli kapatma işlemelerini yaparak taş döşemesine devam ediyor. Selçuk’taki tüm kurumlara yapılan çalışmaların sonuçlarının belediye tarafından takip edildiğini belirten Başkan Bakıcı; “ Gerekli istişareler yapılarak ve yaptırımlar uygulanmakta ve gerektiğinde birimlerimiz kendi ekipleriyle onarımları doğrudan yapmaktadır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.