site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu Kadınlar Eşitlik İçin Yürüdü

Selçuklu Kadınlar Eşitlik İçin Yürüdü
10.03.2014
A+
A-

TJ3A3895

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çerçevesinde Selçuk Belediyesi ve Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi işbirliği ile Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törenden önce Selçuk Belediyesi tarafından hazırlanan “Adım Kadın” adlı fotoğraf sergisi İstasyon Meydanı’nda vatandaşlar ile buluştu. Kadınlar Günü nedeniyle bir araya gelen topluluk ilk olarak İstasyon Meydanı’nda toplandı. Atatürk Anıtı’na kadar yürüyen topluluk alkışlar eşliğinde (Sesimizi duyan var mı?, Dünyadaki her şey kadının eseridir, Şiddetle barışmayacağız, Yaşasın kadın dayanışması) yazılı pankartlarla slogan attı. Ardından İstasyon Meydanı’nda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşma yapan SEGEM Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel “ Son zamanlarda çeşitli siyasi kimlikleri yaptığı Kadın başlıklı açıklamaların her birinde olduğu gibi KADIN öznesini yerli yersiz ağzına dolayan kimselere karşı durmak için sokaklara döküldük. Kadının direniş ve mücadele günü olan bugün; “öldürülen, çocuk yaşta gelin edilen, her türlü şiddete maruz kalan, eğitim hakkından yoksun bırakılan, çalışma hayatında güçlüklerle karşılaşan, namus simgesi haline dönüştürülmeye çalışılan, eve hapsetmek için çeşitli yasal stratejiler geliştiren, her türlü alanda haksızlığa uğrayan veya her ne nam altında olursa olsun yaşama hakkı dahil her türlü haktan mahrum bırakılan kadınlar için yürüdük. Türkiye’de şimdiye kadar kadının adı yoktu şimdi de cismi yok ediliyor. Son yıllardaki ister töre cinayet deyin, ister namus cinayeti kadın cinayetlerinin 2002 yılından bu yana oranı yüzde 1500 oranında artmış durumda. Sözde (!) demokrasi arttıkça töre cinayetleri; namus kavramı ağızlara daha çok alındıkça namus cinayetleri ve kadına yönelik şiddet arttı” dedi.

Konuşmasında kadının mağduriyetleri ile ilgili alınan yasal kararlardan örnekler veren Sengel, “2002’de 13 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden 26 kişinin davası ancak 2010 yılında sonuçlanabildi. Tecavüzcülere iffetli davrandıkları gerekçesiyle iyi halden en alt sınırdan ceza verilirken; tecavüzcülerden biri “işini bitiremediği için” mahkeme heyeti “eylem teşebbüs aşamasında kalmıştır” yorumunu yaparak, eksik teşebbüsten cezayı 3’te 2 indirmiş, birde üstüne iyi hal indirimi yapmıştır. Bu sadece küçük bir örnekti” dedi.

Erkek egemen sistemin kuklası olmayan kadınlarız diyen Sengel, “Kadının (bendevarım) diyebilmesi için, dayanışması, yalnızlaşmaması gerekiyor. Bunun için Selçuklu kadınlar olarak tek bir ağızdan şunları söylüyoruz; her türlü şiddeti kınıyoruz. Şiddete uğrayan kadınlar için başvuru ve sığınma evlerinin sayısının arttırılması, ücretsiz danışmanlık, psikolojik ve tıbbi destek ve yasal yardımların yapılması, Cinsiyet ayrımcı politikalar, yasalar ve uygulamaların kaldırılması, kadının ekonomik özgürlüğü için çalışmasının önündeki engellerinin kaldırılması, kadına yönelikşiddetin sorumlularının yargılanması, kadının siyasi hayattaki rolünün arttırılması, kadının nüfus artışı için bir makine olarak kullanılmamasını istiyoruz. Gün; dünya kadın hareketinin onurlu mirası olan 8 Martları bayram edebilmek için güçlerimizi birleştirme günüdür. Bütün kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.
TJ3A3998

TJ3A4042

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    ya bi yürüyün gidin. emekçi kadın acaba bu yönetim için ne anlama geliyor. bi kadın olarak merak ediyorum doğrusu.

  2. selcuklu dedi ki:

    Anonim bırak artık belediyeye laf atmayı.emekci kadınmış bırakın bunları siz sadee yan gelip yatın dedikodu yapın .başka bildiğiniz yok .

  3. Anonim dedi ki:

    sen de burdan yapılan yorumlara cevap ver. çok farklısın sanki.

  4. Anonim dedi ki:

    cehaletinizi yüzünüze vuran olunca nasıl zorunuza gidiyor da hemen savunup, saldırıyorsunuz.

  5. arkadaş dedi ki:

    gereksiz tartışmalara girmeyin.Emek nedir bilen var mı ki emekçi kadına saygı duyulsun.Cehalet zor nitekim.Kimin peşine takılıyorsunuz?Belediye kreşinde öğretmenler günde 5 öğün hakaret işitiyor.Veliler şikayetçi,üstünü örtmeyin.Ne yaptınız sizin en güzel vitrininiz olacak kreşe.Olmadı diyorum…..