site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu Göçmenler Dayanışma Gecesinde Buluştu

Selçuklu Göçmenler Dayanışma Gecesinde Buluştu
02.03.2015
A+
A-

selcuk-rumeli-gocmenleri-dernegi (3)

elçuk Rumeli Göçmenleri Derneği, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği dayanışma ve kaynaşma gecesinde büyük bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. Hitit Otel’de gerçekleşen yemeğe Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Levent Görür ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hasan Uysal ve yönetim kurulu üyeleri ayrıca CHP Milletvekili aday adayı Ercan Çınarlı, Makedonya Heyeti ve çok sayıda misafir katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuk Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Ali Akyüz, “Geçtiğimiz günlerde ülkemizde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Özgecan Aslan, Fırat Çakıroğlu ve daha nice kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ise sabırlar diliyorum. Bu vahşetlerin yaşanmadığı sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin ve barışın hakim olduğu bir yaşam istiyoruz. Bizler Selçuk Rumeli Derneği olarak insan hayatına yapılan her müdahaleyi vahşet olarak kabul ediyor ve yaşanan bu katliamları esefle kınıyoruz. Değerli dostlar takdir edersiniz ki Sivil Toplum Kuruluşları demokratik toplumların olmazsa olmazları arasında yer alan en önemli yapılardandır. Halka inmek, onları aydınlatmak, birlikteliği sağlamak için kurulan bu kuruluşlara bu gün her zamankinden daha fazla görev ve sorumluluk düşmektedir. İşte bizler bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek sizlerin de desteği ile Balkanlardan göç etmiş vatandaşlarımızı bir araya getirerek yok olmaya yüz tutmuş değerlerimize sahip çıkmak, onları yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla 27 Nisan 2011 tarihinde derneğimizi kurduk. Aradan geçen bu 4 yıl zaman zarfı içerisinde aramıza yeni katılan üyelerimizle birlikte çeşitli faaliyetler göstererek bu günlere ulaştık. Emeği geçen ve bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı konuşmalarında birlik ve beraberliğe değinerek şunları belirtti. Bakıcı, “Bu güzel geceyi düzenleyen, birlik ve beraberliğin bir kez daha altını çizen Rumeli Göçmenleri Derneğimize teşekkür ediyorum. Bizler elimizden gelen tüm destekleri vermeye hazırız. Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi yaşatmak, başlıca görevlerimizdendir” dedi.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise, yapılan bu etkinliklerin devamının sağlanması gerektiğini, insanların bir arada gelenek ve göreneklerini en iyi şekilde yaşatmasının mutluluk verdiğini belirterek, geceyi tertipleyen Dernek Başkanı Ali Akyüz başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından sahne alan Halk Oyunları ekibi büyük ilgi gördü. Yoğun kalabalığın beğenisini toplayan ekip, salondan tebrikler ile ayrıldı. Akabinde sahne alan Balkan sanatçısı Sevim Kahya, sevilen şarkıları ile kalabalığı coşturdu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar doyasıya eğlenen misafirler, Sevim Kahya’nın şarkılarına eşlik ederek halay çektiler.

HABER: SEDA KONUKSELÇUK HABER

selcuk-rumeli-gocmenleri-dernegi (1)

selcuk-rumeli-gocmenleri-dernegi (4)

selcuk-rumeli-gocmenleri-dernegi (5)

selcuk-rumeli-gocmenleri-dernegi (6)

selcuk-rumeli-gocmenleri-dernegi (7)

selcuk-rumeli-gocmenleri-dernegi (8)

selcuk-rumeli-gocmenleri-dernegi (14)

selcuk-rumeli-gocmenleri-dernegi (15)

YORUMLAR
  1. bir dakika bakar mısınız? dedi ki:

    Şu dernek adı altında bir araya gelen arkadaşlara bir sorum var. Tek vizyonunuz yemek organizasyonu yapmak mı. Siz bunun dışında Rumeli kültürünü tanıtmak ve yaymak adına ne faaliyet yürüttünüz. Uyduruktan bir dil kursu açtınız onun da akibeti belli olmadı. Bir tane sergimi açtınız,bir tane panel-söyleşi mi düzenlediniz. Topla yönetim kurulunu onlara rumeli ile ilgili bir kaç soru sorayım. bakalım. sonuç ne olacak. Hep para getirecek işler gezi-yemek…Yemek-gezi…..Özgecan diyorlar,cinayet diyorlar ardından boşverin bunları haydi halaya….Çağırın siyasileri, dumanlı havada gelsin paralar..haydeee halaya……..ben sizin ipliğinizi tek tek -hepinizin- pazara dökmesini bilirim de işlerim çok yoğun…Ama 2015 programına aldım….:)

  2. anonim dedi ki:

    Göçmenler derneği değil, ZEYNEL i Belediye başkanı yapma derneği. Yalnız bir değişiklik yapmak gerekli. Bu derneğin başına İbrahim ADIGÜZEL daha çok yakışır. Zira Ali AKYÜZ Sema ablası üzerinden iş bağlayana kadar; İbrahim ADIGÜZEL direk Zeynel BAKICI ile bağlar. Bu gücünün farkında baksanıza ne kadar mutlu gülüyor.

  3. Anonim dedi ki:

    ne yazık ki bu iş artık ticarete dökülmüş. üzülerek görüyorum ki ver siyasi biletleri ver esnaflara biletleri, git topla bedavaya her dükkandan hediyeleri sonra çekiliş.
    işin özeti artık bu dernek işleri yemek işleri tek para olmuş güzel selçuğum be

  4. Ferda Yürekli dedi ki:

    Sosyal etkinlik, buluşma çok güzel. Ama ana fikir eksik. Sadece Ye- İç Hoş Geç olmasa!

  5. Anonim dedi ki:

    Kuaförde gece için harcanan paralarla 3-5 ihtiyacı olan göçmen çocuğuna burs verilse ne güzel olur

  6. Hüsmen dedi ki:

    Breh!breh ne kadar güçmen varmış Selçuk’ta.