site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’a Wi-Fi ağı müjdesi

Selçuk’a Wi-Fi ağı müjdesi
16.01.2015
A+
A-

izmir-selcuk

Selçuk’ta İZKA Destekli “Bilgi Toplumuna Dönüşüm Projesi” hayata geçiyor. Çok yakın zamanda Selçuk Kalesi, Meryemana, Belediye Havuzu ve Şirince’ye kablosuz internet ağının uygulamaya geçeceğini müjdeleyen Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel; “Bilgi çağında olduğumuz şu günlerde bu projeleri hayata geçirmek demek Selçuk’u ulusal ve uluslararası alanda tanıtmaya başlamanın ilk aşaması olduğunu düşünüyoruz” dedi.

İZKA Destekli ve toplam bir milyon TL harca yapılması planlanan “Bilgi Toplumuna Dönüşüm Projesi” kapsamında önemli noktalarına Wi-Fi ağı yerleştirilerek kablosuz internetin oluşumunu sağlayacaklarını müjdeleyen Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, bu projeyle ilçenin tarihi değerlerini mobil uygulamalara aktararak yurt dışında tanınırlığını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Yapılacak olan bu çalışmayla lobicilik faaliyetlere daha hızlı yürütebilmeyi amaçladıklarını kaydeden Başkan Yardımcısı Cinel, “Kablosuz internet ağımızı bölgemizdeki dört yerleşim biriminde oluşturacağız. Yaklaşık 10 km çapındaki alanlarda kablosuz interneti bölgedeki halkımızın ve turistlerimizin hizmetine vereceğiz. Selçuk Kalesi, Meryemana, Belediye Havuzu ve Şirince’den sonra Pamucak sahili bölgesini de Wi-Fi- ile buluşturmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kablosuz interneti kullanan vatandaşların yapacakları paylaşımların uzaktaki yakınlarını oldukça mutlu edeceğine dikkat çeken Cinel, ayrıca yabancı misafirlerin uzaktaki yakınlarının mobil hizmetler içerisinde olan bu uygulamalarda işaretle Selçuk’ta hangi noktada olduğunu görebileceklerini ifade etti. Mobil uygulamayı yüklediklerinde kişinin hangi restorana kaç km. uzaklıkta olduğunu, hangi tarihi eser ne kadar uzakta ve o tarihi eserin ana yapısı ile ilgili tüm bilgilerin yine bu uygulamanın içerisinde yer alacağını belirten Cinel, Selçuk halkının sabırla beklediği bu projenin çok yakın zamanda hayata geçeceğini müjdeledi.

Kent Belleği Sesli Müze haline dönüşüyor

Yine kısa zaman içerisinde hayata geçmesi planlanan projelerden bahseden Başkan Yardımcısı Cinel, Selçuk Belediyesi Kent Belleğinde sesli müzenin hayata geçirileceğini duyurdu. Bundan böyle Selçuk Efes Kent Belleğindeki resimlerin konuşularak misafirlere aktarılmasını sağlayacaklarını belirten Cine, bilgi ekranının yazılımını güncelleştireceklerini kaydetti. Selçuk’un tarihi ören yerlerini tanıtan ve ilçenin birçok noktasında bulunan Krosların şu anda atıl durumda olduğunu da hatırlatan Cinel, Selçuk Belediyesi ve Selçuk Ticaret Odası ile yapılan ortak proje çerçevesinde bu konuda çalışma başlattıklarını belirtti. Ticaret Odasının aktif olduğu bu projede Krosların yazılımlarını güncelleyerek tekrar Selçuk halkının ve Selçuk’a gelen turistlerin hizmetine sunmayı amaçladıklarını kaydetti. Başkan Yardımcısı Cinel; ” Bilgi çağında olduğumuz şu günlerde bu projeleri hayata geçirmek demek Selçuk’u ulusal ve uluslararası alanda tanıtmaya başlamanın ilk aşaması olduğunu düşünüyoruz” dedi.

bulent-cinel

YORUMLAR
  1. Ömer Çelik dedi ki:

    Açıkca soruyorum 1 milyon tl diyorsunuz lütfen bunu biraz açarmısınız bana 20 bin tl verin o listedekilerin hepsini yapayım size ne milyonu

  2. Anonim dedi ki:

    “Bilgi Toplumuna Dönüşüm Projesi” mi. İnsanlara bilgi verip aydınlatmaya çalısan pek çok muhalif gazetecinin Twitter hesabı kapatılmaya başlanmış. Temsilcisi olduğunuz parti, sadece benim verdiklerimi alın, bana muhalefet olmayın. Kral da benim, sultan da benim diyor. Sizde ”Bilgi çağı” diyorsunuz. interneti bile sansürleyen bir partinin temsilcissinizyormayın kendinizi..