site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk yeni yılda son üç buçuk yılı katlayacak

Selçuk yeni yılda son üç buçuk yılı katlayacak
20.12.2017
A+
A-

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı geçen hafta Deppo Efes’te basın mensuplarıyla bir araya gelerek devam eden ve hayata geçecek projeler hakkında bilgi verdi. Kültür ve Gençlik Merkezi, Dutlu Yol Düzenleme Projesi, TOKİ gibi yeni projelerle ilgili önemli müjdeler veren Başkan Bakıcı; “ 2018 yılında yapılacak hizmetler son üç buçuk yılı katlayacak” dedi.

İzmir’in yatırım yıldızı olduk

Selçuk için yapılan ve devam eden projelerin makro ve mikro olarak ikiye ayrıldığını belirten Başkan Bakıcı; “ Hem Selçuk Belediyesi’nin, hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hem de İzmir Valiliği’nin kaynaklarından yararlanarak Selçuk’a yatırımlar ve hizmetler gelmeye devam edecektir. Şu an İzmir Valiliği’ne bağlı Yatırım İzleme Koordinasyon Birimi (YİKOB) ile arazi yolları yapmaya devam ediyoruz. Yine YİKOB’dan alınan destekle Belevi Mahallesi’nde kültür merkezi, çok amaçlı sosyal tesis, Zeytinköy Mahallesi’ne meydan düzenlemesi yapılacaktır. Ayrıca Küçük Menderes’e bir köprü yapılacaktır.”  dedi.

2014 – 2017 Selçuk için yapılan toplam yatırımların değerinin 14 Milyon, yapılması planlananların da 20 Milyon olduğunu belirten Başkan Bakıcı bunların İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen içme suyu ve otogar projesinin bu rakamın dışında kaldığını söyledi

Makro projeler Başbakanımızın güvencesinde

İZBAN, TOKİ, Antik Kanal, Teleferik, Hükümet Konağı gibi makro projelerin Başbakan Binali Yıldırım’ın güvencesi ve denetiminde yer alan projeler olduğunu belirten Başkan Bakıcı; “Makro projelerimiz  içerisinde yer alan Kent Meydan Projesi’nde önceliğimiz Selçuk’un otopark sorununu çözmek olacak. 300 araçlık bir otopark yapılacak. Bir makro proje olan Antik Kanal Projesi’nde denizle köprü arasındaki kısım ihale edildi, ÇED raporu alındı. Jeolojik haritaları ve yerin planlaması yapılıyor. Bu proje de  2018 yılında başlayacak. Adliye sarayının yerini de tespit ettik. Bu yerin Adalet Bakanlığı’na kamulaştırılmasıyla belediye kasasına 2 Milyon 323 bin TL bir kazanım elde ettik.  Bildiğiniz gibi hükümet konağının yapımı da  devam ediyor” dedi.

Selçuk’a özel projeyle Bayrakçıkule’de yeni bir yaşam alanı doğuyor

Başkan Bakıcı Selçuk kamuoyunun beklediği TOKİ ile ilgili 2018 yılı Mart ayı içerisinde temel atılacağının müjdesini verdi.  TOKİ için şu ana kadar belediyeye 1400 konut talebi geldiğini belirten Başkan Bakıcı; İlk etapta 1000 civarında konut yapımı planlanıyor. Üç katlı, ayrık nizam, Selçuk’un yapısına uygun, sosyal donatısı yüksek “özel bir proje” olacak. Bu proje ile yeni bir Selçuk doğacak. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Yeni Selçuk kavramı hayata geçecektir. Devlet hastanemiz de bu bölgede yapılacaktır. Planlamada hastane için bir alan ayrıldı. Bayrakçıkule Selçuk için iki müjdeyi birden barındırıyor. Bu projeye yeni Selçuk dememizin nedeni de sosyal donatı olarak cami, okul, hastane, yeşil alan gibi tüm unsurların projenin içerisinde yer almasıdır” dedi.

Yaklaşık fiyatlar

Basın mensuplarının soruları üzerine TOKİ Projesi içerisinde yer alan evlerin fiyatları hakkında da bilgi veren Başkan Bakıcı;  “ Elimizde şuan için Kınık ilçemizde gerçekleştirilen çalışma var. Bu konuda net ve detaylı açıklama daha sonra vekillerimiz aracılığıyla yapılacak zaten. Sorunuza cevap olarak şunları söyleyebilirim; 2 + 1 evlerde Selçuk’ta ikamet etme şartı aranacak. Bu evler 80 metrekare olup 240 ay gibi faklı taksit seçenekli, yaklaşık fiyatı ise 110 bin – 120 bin TL civarında olacak. Bu evler için 4 ile 6 Bin TL peşinat ödenmesi öngörülüyor. Bu konutlara sadece evi olmayan vatandaşlarımız başvurabilecek.   3 +1 konutlar ise 117 metrekare olup fiyatı 160 – 170 bin TL civarında olacak. 3 +1 konutlara evi olan vatandaşlarımız da başvurabilecek. Peşinat olarak ise 8 – 10 Bin TL arası bir ödeme öngörülüyor ” şeklinde bilgi verdi.

Kültür ve Gençlik Merkezi cazibe alanı olacak

“ Gençlik ve Kültür Merkezi bizim vizyon projelerimizden biridir” diyen Başkan Bakıcı “Selçuk’un cazibe merkezi olacak bu projeyi 2018 yılı sonu itibariyle bitirme arzusu içerisindeyiz. Şu anda ihale hazırlığındayız. 2018 Temmuz’da müştemilatı belediyeye ait olan SEGAŞ’ın sözleşmesi de bitiyor. Ben SEGAŞ’ı yönetseydim orayı çoktan boşaltmıştım. Çünkü orada çocuklarımıza, gençlerimize ve halka hizmet edilecek bir proje yapılıyor” diyerek Gençlik ve Kültür Merkezi’nin önemini vurguladı.

Doğal Gaz ve IZSU çalışmaları Selçuk’un yarınlarının yatırımıdır

Selçuk’ta zaman zaman tartışmalara da neden olan İZSU çalışmalarıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Bakıcı; “ İZSU’nun yaptığı çalışmalar sonucu Selçuk’un içme suyu şebekesi yenilenecek. Gelecek suyun niteliği çok yüksek. Selçuk 100 yıllık su ihtiyacı gerek şebeke, gerekse su kalitesi açısından garanti altına alındı. İZSU ile ilgili sıkıntılar söylenen sözlere ve kurumlara itibar edilmesi nedeniyle ortaya çıktığını belirtti. 126 km’nin 104 km’lik kısmı bitti. 100 Yıllık nimet için doğrudur bir yıl külfet çekiyoruz. 2018 yılının ortalarında inşallah var olan sıkıntılar da bitecek” dedi.  Başkan Bakıcı, Su şebekesinin yenilenmesinin yanı sıra doğal gazın da Selçuk’un refah düzeyini ve yaşam kalitesini yükselteceğini belirtti.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”138″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.