site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Kültür Merkezinin Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Selçuk Kültür Merkezinin Temel Atma Töreni Gerçekleşti
08.12.2013
A+
A-

SELCUK-KULTUR-MERKEZI (5)

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuk’ta yapımına başlanan kültür merkezinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin,  Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda kişi katıldı.

Başkan Kocaoğlu, konuşmasında her cumartesi olduğu gibi haftanın önemli konularını değerlendirdi.  İl Özel İdaresi’nin paylaşılamayan malları ve valilikte kurulan komisyon üzerinden Vali Mustafa Toprak’a yüklenen Kocaoğlu çok sert konuştu. Kocaoğlu, toplantıya önce davet eden, sonra da ‘iptal edildi’ diyerek gizlice buluşan komisyon üyelerini hatırlattı. Bunun sorumlusunun Vali Toprak olduğunu anlatan Kocaoğlu, “Valilikten Perşembe günü bir yazı geldi. Bize ‘Bayındır’da küçük bir arazi tahsis edilecek’ dediler. Bizi de çağırmışlar, komisyona çağırıldık. Sonra kendi kendimize ‘O kadar bağırdık, çağırdık, konuştuk her halde toplantılara katılacağız’ dedik. Gitmeye hazırlanıyoruz. Dediler ki iptal edildi. Bir baktık toplantı iptal edilmiş. Sonra öğreniyoruz toplantı yapılmış. Bizi toplantıya çağırmamak için iptal etiklerini söylemişler. Aradığımızda, niye çağrılmadığımızı sorduğumuzda  ‘Belediye başkanının gelmesine gerek yok’ dediler. Arkadaşlar, devlet memurluğu yaptım, özelde de çalıştım. Devlet usulünü, erkanını, kime ne kadar saygı gösterilmesini iyi bilirim. Bugün belli görevlerde olanlardan 50 misli daha fazla bilirim. Bunun açıklamasını o toplantıya çağıran kişi, İzmir’in en büyük mülki amiri, yani İzmir Valisi yapmak zorundadır. Kaç defe söyledim. Ben kararnameler, imzalar ile bu göreve gelmedim. İzmirlinin yüzde 56.7’sinin, 1 milyon 120 bin seçmenin oyu ile geldim. Mademki demokrasi, özgürlük bana da demokrasi, bana da özgürlük. Madem ki hukuk… Ankara’ya, kendine göre değil bana da hukuk. Hukuk devleti, adalet istiyoruz. Sayın vali bunun hesabını verecek, bunun açıklamasını yapacak. Yapmazsa bunun hesabını halk soracak. Özel idarenin malının da hesabını, TOKİ’nin Mavişehir’deki planları,  Karayolları arsalarının gece satılması, Örnekköy’deki arazinin nasıl planlandığını bu millet bunlara soracak. Malını ve canını koruyacak. Öyle şey yok” dedi.

Kocaoğlu ayrıca, “Biz çıkıp ‘mal yerelin malıdır’ dedik.  Aydın ili bize ses veriyor. Yakında Ege’nin tüm belediyeleri ses vermeye başlayacak. Ne derseniz deyin mal yerelindir. Büyükşehir Belediyesi 800 milyon TL’lik kamulaştırma yaptı. Biz mal satmayacağız. Yedieminiz. Malı koruruz. Satıp da malı ham yapmayız, sağa sola peşkeş çekmeyiz” ifadelerini kullandı.

DIŞARIDAN DEĞİL İÇERİDEN YAPILIYOR
Kocaoğlu, kendisine yönelik parti içinden ve dışından gelen eleştirilere de yanıt verdi. Kocaoğlu, “Geçen gün bir yazı yazdı eski bakan. Cevap vermek gereğini duymadım. Sonra birisi daha konuştu. Ardından birçok kişi konuştu, yorumlar yaptılar cevap vermedim. Geçen gün de bir köşe yazarı bunları toplamış ve yazmış.  Çıkıp birisi de ‘Aziz Kocaoğlu’nun kafasında yargı süreci var, aday olmaması lazım’ diyor. Benim aday olmamakla ilgili bir derdimin olmadığını herkes biliyor. Korkmadığımızı da herkes buluyor. Beklediğimiz şeyler var. Süreci izliyoruz. Belediye başkanlığını kimlerin yaptığını, yapması gerektiğini atadan, dededen biliyoruz. Bunu söylemek acizliktir. Bu şekilde bunu itham etmek, başkalarına mesaj etmek acizliktir. Kalkarsın ‘aday olmasın’ dersin. Hukuk sürecini gerekçe göstererek konuşmak doğru değil. Bunlar karşıdan yapılırsa cevabı rahat verilir. İçeriden yapılırsa cevabı zor verilir. Olmaz böyle şey. Hiçbirimizin, hiçbir siyasetçinin gücü yoktur. Herkes gücünü halktan alır. En büyük güç halktır. Biz gücümüzü halkımızdan aldığımız müddetçe yolumuza devam ederiz. Halk ‘yeter’ derse evimize gitmesini biliriz. Bizim koltuk hırsımız değil görev aşkımız var. Hep birlikte çalışacağız. Üreteceğiz, rant ekonomisinden üretim ekonomisine bu ülke geçmediği müddetçe hem kaynaklarımızı israf etmemeye, sömürtmemeye mahkumuz. Onurlu bir millet ve devlet olarak yaşayacağız” dedi.

Kocaoğlu, konuşmasında cezaevinde bulunan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ı da hatırlattı. Kocaoğlu, “Anayasa Mahkemesi ‘bu adamı bırakın’ diyor. Mahkeme ‘bunu millet seçti. İnsana saygınız yoksa millete saygınız olsun’ diyor. Balbay’a buradan özgürlük diliyorum” açıklaması yaptı.

10 SENEDİR NE YAPTIYSANIZ ONU YAPARSINIZ!
Kocaoğlu konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi’nin görevi olmamasına rağmen neden okul açtıklarını, kooperatiflere destek olduklarını, organize bölgeleri kurduklarını anlattı. Gerekçe olarak ‘yerelde kalkınma’ vurgusunu yapan Kocaoğlu, “Biz istesek de istemesek de yerel yönetimlerin öncülük ettiği iller, havzalar, bölgeler kalkınacak. Dünya’da hak ettiği payı alacaktır.  Yerel yönetimlerin öncülük etmediği bölgeler geri sayacak ya da durağanlaşacaktır. Yerel yönetimler kalkınmanın lokomotifi olacaktır. Büyükşehir de bu konuda her türlü altyapı gereksinimlerini gerçekleştiriyor. İzmir’e turist gelecek. Turist 5 yıldızlı otel için gelmiyor Efes, Agora, Bergama, Pamukkale için gelecek. Birçok yeri gezecek. Agora’yı ayağa kaldırmak, İkiçeşmelik’te kamulaştırma yapmak, para aktarmak, kazı yapmak kimin görevi? Roma Antik Tiyatrosu’nu ortaya çıkartmak için gecekondu kamulaştırmak, Kadifekale’yi restore etmek kimin görevidir? Foça’yı ayağa kaldırmak, yel değirmenlerini ayağa kaldırmak, kazılara 75 bin TL para takviyesi yapmak, Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi’ni yapmak kimin görevidir. Anadolu Coğrafyası’nın temelini atıp ihaleye çıkmak kimin görevidir. Bu saydıklarım Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görevidir. Bunları kim yapıyor? Bunların hepsini bu kentin kalkınması için ayağa kalkmış Büyükşehir, ilçe belediyeler ile birlikte yapıyor. Ve bunlar için merkezi hükümetten bir kuruş para verilmedi. Ondan sonra ‘şunu yapacağız’ diyorlar. Lafla olmuyor. 11 senedir ne yaptıysan bundan sonra onu yapacaksın. Ben de 10 senedir ne yaptıysam 10 senedir onu yapacağım ve o istikamette yürüyeceğim” diye konuştu.
 
DAHA ZAMAN ÇOK, KONUŞACAĞIZ!
Kocaoğlu, birçok konuda eleştiri ve konuşma yaparken konuyu belediyenin yaptıklarına da getirdi. Kocaoğlu, “İzmir Körfezi’ni kurtaracak projeyi İZSU’daki arkadaşlarla çalışmalar yaptık. Aziz Kocaoğlu’nun imza attığı tek projedir. Mütevazi olmayacağım. Fikirden uygulamasına kadar her şeyi… İzmir Limanı bırakın kurvaziyer yapmak, AVM yapmak liman konteynır limanı en az 3-4 misli büyüyecek projeyi bakanlığın önüne koydum. Karşılığında onlar yatırım yaparak misli misli para kazanacak. Büyükşehir ne yapacak? Liman için yapılan yatırımın daha fazlasını Körfez’in dışında büyük kanal açarak limanı büyütecek. Suyu temizleyecek, sirkülasyonu sağlayacak. Dünya’ya parmak ısırtacak çevre projesini hayata geçireceğiz. Biz hazırız. TCDD ile ihaleye çıktık. ÇED süreci devam ediyor. Bittiği an hızlı bir şekilde çalışacağız. Bu kenti kalkındırmak isterseniz kentin kalkınması için projeler üretir, altyapı sistemini kurarsınız. Ulu önderimiz ‘fuarlar yapın’ demiş. Biz de yeni fuar alanının inşaatını sürdürüyoruz. Ahmet Piriştina kullandığımız fuarları yapmasaydı 10 sene rahat nefes alamazdık. Allah gani gani rahmet eylesin. Büyükşehir Belediyesi olarak 400 milyon TL kaynak aktararak en büyük fuarını tek başına yapıyor. Görevi olmadığı halde, kentin kalkınmasını önünü hedef koyduğu için yapıyor.  Eserimiz yakında ortaya çıkacak” dedi.
Kocaoğlu, metro ve altyapı konusunda konuşma yapmadı ama mesaj da verdi. Vatandaşların zaman zaman slogan atması ve konuşmaya katılması üzerine, “Daha zamanımız çok, metroyu, Ankara ve İstanbul’un metrolarını söyleriz.  Konuşacağız. Hepsinin sırası ve zamanı var. Biz mezarlık yerini kamulaştıran belediyeyiz” ifadelerini kullandı.

CAMİ NE KADAR HAKSA CEMEVİ DE O KADAR HAKTIR
Kocaoğlu, mevzuat olarak cemevlerinin yapılamadığı dönemde kültür merkezleri yaparak zinciri kurduklarını söyledi. Kocaoğlu, “Önemli olan amaç, niyet önemlidir. Kime hizmet ettiğimiz, kimin geleneğini, göreneğini hayata geçirmek için çalıştığımız herkes tarafından biliniyor. İzmir’de Çiğli, Bornova ve Altındağ’da kültür merkezi yaptık. Gültepe’de, Aliağa’da, Urla’da, Seferihisar’da çalışmalar sürüyor. Ayrıca yeni bağlanan yerlerde de seve seve cemevi yapmaya, alevi kültür evi yapmaya çabalıyoruz. Alevi vatandaşlarımızın cenaze, kültür işleri için çabalıyoruz. Buna başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. İlçe belediye başkanlarını da yapmaya devam ediyor. Cami ne kadar haksa cemevi de o kadar haktır. Büyükşehir kiliseyi de havrayı da onarıyor. Bu kentlerde yaşayan tüm kültürlerin gelenek ve göreneklerinin yaşaması için altyapısını 10 senedir icra ediyor. İşin özü inanmak ve çalışmaktan geçiyor. Eskiden belediye başkanları sadece yol, kanal su yapıyordu. Arıtma zaten yapamıyordu.  Tüm Dünya’da olduğu gibi bizde geç de olsa ki 2004’te bunu biz başlattık belediyeler,  yerel yönetimler olarak yatırımlar yaptık” dedi.

ÖZÜR DİLEDİ!
Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür de törende yaptığı konuşmada ilçenin tarihi önemi ne vurgu yaptı. İlçenin eski bir liman kenti olduğunu anlatan Ülgür, “Dünya’da hırsızların, parasını emanet bıraktığı Artemis tapınağı burada. Önemli bir din merkezi. Türklerin Anadolu’ya gelmesiyle birlikte daha da zengin hale gelen kültürümüz var. Osmanlı döneminde mezhep kavgalarından boşaltılan ve yerleşime kapatılan bir bölge oldu. Bu coğrafyada inançlar harmanlandı. İlçede Alevi vatandaşlarımızın cenaze törenlerinizi bile gerçekleştirdiğimiz için sizlerden özür diliyorum. Ülkede üstü örtülü bir faşizm yaşanıyor. Türkiye’de adalete, hukuka, demokrasiye sahip çıkmak zorundayız” dedi.

YİNE, YENİDEN KOCAOĞLU
Ülgür, konuşmasında İzmir’in duruşuna vurgu yaptı. Ülgür, “Üç dönemdir belediye başkanıyım. Bir lokma daha fazla ekmek için vatandaşımızın yanındayız. İller Bankası’ndan çıkan 10 milyon TL’lik kredimiz iptal edildi. Ziraat Bankası’ndan 5 milyon TL alacağımızı da İzmir’li önemli siyasetçinin telkin ve talimatı ile o da iptal etti. Ben de Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na gittim. Meyve paketleme tesisi için, yüksek okul için yardım istedim. Başkanım ’40 milyon TL’lik paket veriyorum, dilediğin gibi kullan’ dedi. Birileri ‘iktidarın gücünü getireceğiz’ diyorlar. Gelip Selçuk’u ham yapacaklar. Selçuklular olarak herkes şahittir ki ‘yine yeniden Aziz Kocaoğlu’ diyoruz”  ifadelerini kullandı.

CAMİ-CEMEVİ ELEŞTİRİSİ
Selçuk Alevi Kültür Derneği Başkanı Düzgün Çelik, konuşmasında barış ve birliktelik vurgusu yaptı. Çelik, “Farklı düşünce inanç ve kültürler bir arada yaşamalıdır. Cemevlerimiz bizim kutsal yerlerimizdir. Asimilasyon insanlık suçudur. Aleviler tüm dinlere ve inançlara saygı duyarken aynı tutumu beklemek hakkı değil midir? Zulme diren alevi asimilasyona biat etmeyecektir” dedi.  Çelik, Alevi Bektaşi inancının topluma yayılmasına katkı sağlayan kültür merkezlerinin çoğalmasını istedi.   Alevi Kültür Derneği Genel Başkanı Doğan Demir de törende kısa bir konuşma yaptı. Demir, belediye başkanlarının yapılan kültür merkezlerine ‘cemevi’ tabelası asmasını istedi. Demir, cami-cemevi projesine karşı çıkarken asıl amacın Alevileri camilere sokmak olduğunu ifade etti.

KAYMAKAM’DAN ‘YABANCI ZİYARETÇİ’ GEREKÇESİ
Öte yandan temel atma töreni gerçekleşmeden önce İlçe Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın mesajı okundu. Mesajda törene gelemeyeceğini ifade eden Boyacı gerekçe olarak da “ilçeye yabancı ziyaretçilerin gelmesini” gerekçe gösterdi. Aynı saatlerde başka bir programının bulunduğunu belirten kaymakam kültür merkezinin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

SELCUK-KULTUR-MERKEZI (1)

SELCUK-KULTUR-MERKEZI (2)

SELCUK-KULTUR-MERKEZI (3)

SELCUK-KULTUR-MERKEZI (4)

 

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Düne kadar Aziz Kocaoğlu’na küfreden sayın Vefa Ülgür ne oldu da her şey süt liman oldu? Her yerde cem evini biz yaparız diyordun sana engel mi oldular. Ne kadar eğilip bükülüyorsun öyle bir yerlerin mi ağrıyordu. Büyük şehirden bu kadar yardım alabiliyordun da neden düne kadar kavga edip Selçuk un hizmet almasını geciktirdin. Seçim yaklaştı, şirin gözükmenin klasik siyasetçi davranışları. Bu halkın on beş yılını aldın şimdi bir beş yılına daha göz diktin.

  2. Anonim dedi ki:

    Sayın Kocaoğlu ve Vefa Ülgür, madem ki kendinize bu kadar güveniyorsunuz, üstünüzdeki CHP etiketini çıkarıp da aday olun bakalım toplamda kaç oy alabileceksiniz. İkiniz de aldığınız oyların hepsinin şahsınıza değil,partinize verildiğini çok iyi biliyorsunuz. Bu yüzden o %56 benim için hiç bir anlam ifade etmiyor. Şişli belediye başkanı gibi zamanında bağımsız girip,o kadar oy alabiliyorsanız, sizi ayakta alkışlarım.

  3. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    selçugumuzun kulturune ne kadar sahip çiktigini bu gibi hizmetler ile goruyoruz… bu konuda hizmet edenlerimizi bir kez daha kutluyoruz.

  4. Anonim dedi ki:

    50 senedir selçukta yaşıyorum ama fotoğraflarda gördüğüm selçuklulardan bir tanesini bile tanımıyorum.

  5. Anonim dedi ki:

    HAK YARDIMCINIZ OLSUN SAYIN KOCAOĞLU VE SAYIN ÜLGÜR GERÇEKTEN ÇOK İYİ BİR YATIRIMIN TEMELİNİ ATTINIZ. TÜM KÜLTÜRLERİN VE MEDENİYETLERİN OLDUGU SELÇUGUMUZA BÖYLESİNE GÜZEL BİR CEM EVİ GEREKLİYDİ. ERENLER YARDIMCINIZ VE YOLDAŞINIZ OLSUN

  6. Anonim dedi ki:

    1999 yerel seçimlerinde CHP barajın altında kaldı.selçukta 4 cü parti oldu Buna rağmen Ülgür seçimi kazandı. ama senin derdin başka

  7. Anonim dedi ki:

    selçuk için hayırlı olsun.

  8. ismail çetin dedi ki:

    Alevi toplumu öyle,zulüm,katliamlar, acılar yaşadıki kimliğini gizlemek zorunda bırakıldı.bu zülümü her
    dönem yaşadık.Bizim varlığımız yobaz gerici zihniheti rahatsız ediyordu.Alevilik kadın erkek ayrımını
    red eder derki kadın erkek yoktur ibadetin özünde eksiklik senin düşüncelerinde,yani Cem evinin kapı
    sından adımını içeri attığı anda ayrımı yok sayar kişidir.Kadını yaratıcı olarak kabul eder.Hz. Fatma ana
    mızı temsilen cemdedir.Annelerimizdir. Hz.Zeynep anamızı temsilen cemdedir.Bacıdır.Buda kırklar mec
    lisinin yani Hz.Peygamber efendimizinde Mihraçtan dönerken katıldığı kırklar cemin 27 si ana bacıdır.
    Gericiliğin ve yobazlığın amacına ulaşmasının tek engeli kadındır.Bunuda Aleviliği asimle etmektir.Bunu
    da İnancını İbadetini inkar ederek iftirara atarak yatırmamaktır.İşte Cem evlerimize zornlu ihtyaçtır.
    hayırlı olsun.Hayırlara vesile olsun.

  9. serpil koçak dedi ki:

    sayın başkan her ne kadar hep yanınızdayız desenizde sizi bir gün bile yanımızda görmedik varlığınızı bile farkettirmediniz dediğiniz gibi değil yani

  10. v.k dedi ki:

    hayırlı olsun. demokrasi özgürlükler gelişsin, laiklik hepimiz için önemli ve gerekli barışda ancak böyle sağlanır

  11. Anonim dedi ki:

    en başta yorum yapan arkadaşım vefa ülgür ün aziz kocaoğlu ile olan kavgası selçuk kavgasıydı. selçugun degerleri için kavga etti. bizler için kavga etti kendi babasının tarlası için değil. şimdi ise birlik olma zamanıdır. biz türkiyede birliği saglamış. tüm sol partileri bir araya geitrmeye başarmak üzereyiz. sen iki tane aynı partili başkandan bahsediyorsun. uzaydanmı bakıyorsun sen bu ülkeye be adam.

  12. ismail yıldırım dedi ki:

    Kaymakamın gerekçesi inandırıcı değil. Büyüklerinden gerekli izin ve onayı alamadığı anlaşılıyor. AKP hükümetinin aleviler ve cemevlerine bakışı malum. Sayın kaymakam İç Anadolu’daki saf köylülerle Selçuklu’ları birbirine karıştırmış anlaşılan. O yalana her yerde inanmazlar.