site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk CHP Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin Destek İstedi

Selçuk CHP Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin Destek İstedi
22.07.2014
A+
A-

chpselcuk

CHP Selçuk İlçe Başkanı Özge Yıldırım Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili basın açıklaması yaptı. Yıldırım açıklamasında şunları söyledi;

”10 Ağustos Pazar günü Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa sadece Cumhurbaşkanı seçimi için halk oylaması gerçekleştirilecektir.

Başlangıcı adil olmayan bir seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Adaylardan RTE devletin bütün imkânlarını seferber ederken Ekmeleddin İhsanoğlu ve S. Demirtaş kendi imkânları ve halkın finansmanı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bu nedenle cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturacak kişiyi seçerken vicdanımızın sesinden uzaklaşmamız gerekmektedir.

Cumhurbaşkanlığı makamı siyaset üstü, partiler üstü bir makam olup; o koltuğa oturacak kişinin, her siyasi görüşten vatandaşa saygı duyması, kendisinden önce devletin ve milletin refahı için çalışması, nefretle yoğrulmuş ayrıştırıcı bir dil değil birleştirici bir dil kullanması gerekmektedir.

En önemlisi de tarafsızlığı kamuoyunca benimsenmiş, hukuk üstünlüğünü, adalet anlayışını, kuvvetler ayrılığını, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu ilkesini kendisine şiar edinmiş bir Cumhurbaşkanına ihtiyacımız vardır.

Bu nitelikleri taşıyan bir Cumhurbaşkanı örselenmiş olan hukuk üstünlüğü ve demokrasi anlayışımızı bir nebze de olsa onaracaktır.

Demokrasi; salt fikir birliği değil toplumsal uzlaşının, karşılıklı fedakârlıkların bir sonucudur. Toplumsal uzlaşının yolu ise; geniş kitleleri ve farklı çevreleri kapsayan Sivil Toplum Örgütlerinden geçmektedir.

Sivil toplum Örgütlerinin varlığı ve özgürce çalışabilmesi ülke yönetimi açısından bir iç denetim mekanizması gibidir. Ancak günümüzde AKP hükümetinin Sivil Toplum Örgütlerine ve dolaylı olarak Türkiye Cumhuriyetine verdiği zarar açıkça ortadır. Farklı çıkan, hükümet icraatlarındaki hataları eleştiren her ses Recep Tayip Erdoğan ve iktidar gücünün öfkesinden nasibini almaktadır.

AKP gibi düşünmeyen, AKP li olmayan her Sivil Toplum Örgütü maddi ve manevi baskılarla işlevsiz bırakılmaktadır. Yerelde ve genelde AKP zihniyetinin klasik tutumu haline gelen Sivil toplum örgütlerine değer vermeme, itibarsızlaştırma ve baskı altına almanın örnekleri ile karşılaşıyoruz. Söylem sevgi icraat intikam şeklinde yönetim anlayışı toplumsal sınırlarımızı keskinleştirmekte ve bizi birbirimizden uzaklaştırmaktadır.

Bu nedenle Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini ülke olarak fırsata çevirmek zorundayız. Toplumsal barışı sağlamak için, birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edebilmek için uzlaşı temelinden doğan bir Cumhurbaşkanına ihtiyacımız var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Genel Başkanımızın da dediği gibi “adayımızı belirlerken parti gözlüğümüzü çıkarıp belirledik.”Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu siyaset üstü bir aday. Çünkü Toplumun her kesimini kucaklayabilecek sevgi ve hoşgörüye sahip, Çünkü Mecliste temsil edilen ve edilmeyen birçok siyasi partinin ortak aklı,Çünkü Ülke genelinde Sivil Toplum Örgütlerinin ortak paydası,Çünkü nefreti yok, ayrıştırmaya değil birleştirmeye çalışıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler toplumsal uzlaşıyı sağlayabilecek demokrasi ekmek için, birlik ekmek için, özgürlük ekmek için aday olan Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çalışmalarına öncülük etmeyi tarihi bir görev olarak görüyoruz. Çünkü bizim gelecek nesillere sorumluluğumuz var. Son olarak siyasal rejimimizin tartışıldığı bu seçimde hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının sandığa gitmeme gibi bir lüksü bulunmamaktadır. Geleceğimiz için, çocuklarımız için vatandaşlık görevimizi yerine getirmek ve geleceğimizi baskı, şiddet, adaletsizlik, ötekileştirme, Sayın İhsanoğlu’nun deyimi ile “sivil padişaha” mı yoksa barış, adalet, milli dayanışma, milli egemenlik ve hukuk üstünlüğüne mi teslim edeceğiz karar vermemiz gerekiyor” dedi.

YORUMLAR
  1. sessizin sesi dedi ki:

    vefa belediyenin imkanlarını kullanmamışmıydı. ne oldu gücünüzemi gitti. evet doğrusu hiç kullanılmaması ama söyleyenlerede dikkat etmek lazım. daha düne kadar belediye hizmetinizdeydi

  2. Anonim dedi ki:

    Aziz kcaoglunun universite insaati icin gonderdigi parayi.. vefa secimlrr icn kullanmadimii…Yani belediyenin gucunu kullanrak her alti yemedimi….. ikiyuzlusunuz birakin bunlarii

  3. anonim dedi ki:

    ANONİM ünüverste inşaatı bitti ama 2014 2015 öğretim yılı proğramına aldıramadınız onun için inşaat iki çamurcu bir usta bir tekniker bir mimar bir mühendis tarafından kaplumba hızıyla yer karoları döşeniyor