site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Belediyesi’nde KUDEB kuruluşuna “pastalı kutlama”

Selçuk Belediyesi’nde KUDEB kuruluşuna “pastalı kutlama”
06.04.2016
A+
A-

Kısa adı KUDEB olan Koruma Uygulama ve Denetleme Bürolarından bir tanesi de Selçuk Belediyesi bünyesinde açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 21 Mart 2016 tarihli yazısı ile kurulan KUDEB, Selçuk Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek. Çalışma alanı genel olarak kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve üzerinde yapılacak bazı işlemlerin denetlenmesi olan KUDEB bünyesinde iki mimar, bir şehir plancısı, bir sanat tarihçisi, bir arkeolog, bir inşaat mühendisi görev yapacak.

Belediyemiz için büyük bir sorumluluk

KUDEB’in açılışında konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü belediyemiz bünyesinde KUDEB’in açılmasına onay vermiştir. Bugünden itibaren 1 Nolu Koruma Kurulu’na gidecek birçok basit tadilat projeleri Selçuk Belediyesi bünyesi içerisinde oluşturulan KUDEB yardımıyla çözümlenecektir. Vatandaşlarımız İzmir’e gitme uğraşından kurtulacak ve kısa zamanda Selçuk Belediyesi’nin kendi elemanları tarafından çözüme kavuşturulacaktır” dedi.

İzmir’de sadece iki belediyede

Daha önce Selçuk Belediye Meclisi’nde alınan bir karara ilişkin olarak kurulan KUDEB’in açılışı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tarafından yapıldı. İzmir’de Konak Belediyesi’nden sonra sadece Selçuk Belediyesi’nde faaliyet gösterecek olan KUDEB’in görev alanı genel olarak kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili vatandaşın yaptıracağı işlemlerde rehberlik ederek, gerekli durumlarda destek sağlamak olacak.

Eğitim 3 Ay sürdü

Koruma altına alınan taşınmaz kültür varlıklarında ve bunların koruma alanların ile sit alanlarındaki basit onarım kapsamına giren uygulamaları gerçekleştirmede büyük kolaylık sağlayacağını ifade eden Başkan Bakıcı; “KUDEB’in kuruluş amacı da vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaktır. Üç ay süreyle koruma kurulunda eğitim alan altı arkadaşımız burada görev yapacak. Ben kendilerini kutluyorum. Artık bu konuda çalışma yapmaya yetkililer. Kendilerine görevlerinde başarılar diliyorum. Bu görev büyük bir sorumluluktur. Dolayısıyla arkadaşlarımız bu sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getireceklerdir. Birlik içerisinde görev yapacaklara başarılar diliyorum. Bu oluşuma belediye başkan yardımcılığı döneminde de katkı sunan Atilla Aksoy’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.