site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Belediyesi eski Başkanı Ülgür: New York valisi gibi…

Selçuk Belediyesi eski Başkanı Ülgür: New York valisi gibi…
14.12.2017
A+
A-

Ülgür, yeni seçilen ilçe yönetim kurulunda yer alması hakkında, “New York valisi gibi ortalıkta dolanıp ‘ben 3 dönem belediye başkanlığı yaptım. Yönetim kurulu üyeliği yapmam’ demek iş değil. Oryantasyon oluşsun. Önemli olan çözüm üretmektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. Mahalle delege seçimlerinin ardından sürecin ikinci etabı olan ilçe kongreleri İzmir’de tek eksikle tamamlandı.

Selçuk’ta İlçe Başkanı Hasan Uysal’a karşı seçimden bir akşam önce rakip çıkan Merve Çalışkan’ın zaferi sürecin en dikkat çeken ayrıntıları arasına girdi.

Delege seçimlerinden güçlü çıkan Selçuk Belediyesi eski Başkanı Vefa Ülgür tarafından desteklenen Çalışkan 27 yaşında başkanlık koltuğuna oturdu.

Çalışkan’ın listesindeki detay gözden kaçmadı. İl delege listesinde yer alması doğal karşılanan Ülgür’ün ilçe yönetim kurulunda da bulunması şaşkınlık yarattı.

Ülgür’ün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘yerel seçimlerde adaylık düşünenler kongrelerde aday olmasın’ talimatı çerçevesinde hareket ettiği ve 2019 yılında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlerde belediye başkan adayı olmak için böyle bir hamle yaptığı iddia edildi.

YASAK OLACAĞINA PEK İHTİMAL VERMİYORUM
Egedesonsöz’e konuşan Ülgür kararına açıklık getirdi. Hakkındaki iddiaya ilişkin konuşan Ülgür, “Talimat düşünülerek yapılmış bir iş değil. O konuda yasak olacağına da pek ihtimal vermiyorum” dedi.

NEW YORK VALİSİ GİBİ…
Ülgür ilçe yönetiminde yer alması hakkında ise, “Uzun süredir ilçe yönetiminin hem büyükşehir belediyesiyle hem ilçedeki meclisle bağları çok kopuk. İlçe yönetimi oralardan 3-4 yıllık sürede güç alamadı. Yeni yönetimde de yeni yüzleri buluşturayım ve bir oryantasyon (eğitme) oluşsun istedim. Herkes lafta gençlere yer ve önem veriyor ya biz gerçekten önem verdik. Gencecik bir arkadaşımız görevi kabul etmiş. Ona bir yol arkadaşlığı yaparız. Sonra biz de yavaş yavaş bu işlerden elimizi ayağımızı çekeceğiz. New York valisi gibi ortalıkta dolanıp ‘ben 3 dönem belediye başkanlığı yaptım. Yönetim kurulu üyeliği yapmam’ demek iş değil. Bunlar benim kalemim değil. Siyasi unvan ne olursa olsun önemli olan çözüm üretmektir. Yönetimde hem diğer partilerle cephe oluşturmak konusunda rol alırım hem büyükşehir ve genel merkezle ilçe yönetiminin bağlarını kurarım. İlçedeki sorunların çözümüne katkı koyarız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Haber: Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Evet çalışıyor SELÇUK için arkadaşlar ben İzmirden bile izliyorum yolu açık olsun Başkanın…