site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

SEGEM-DER Gazetecileri Unutmadı

SEGEM-DER Gazetecileri Unutmadı
10.01.2015
A+
A-

IMG_1641

Selçuk Sürekli Eğitimi ve Kişisel Gelişimi Destekleme Derneği “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısı ile Selçuk’ta görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi. Şirince Artemis Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıda samimi ve keyifli bir ortam vardı.

Basın özgürlüğü vurgusunun yapıldığı kahvaltıda konuşan SEGEM-DER Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Gerçekten gerçek olanı ifade edebilen bir basının hakim olacağı günleri temenni ediyoruz. Kanunlarda bir şekilde yazıyor, basın özgürlüğünden bahsediliyor ama ne yazık ki bunu kullandıramıyoruz. Çalışan gazetecilerin durumlarının iyileştirilmesi adına 10 Ocak 1961 yılında yapılmış olan 212 sayılı yasa tasarısı sonucudur bugün yaşadığımız. Biz bunu bir gün önceden kutluyoruz, çünkü düşündük ki yarın sizin programınız çok yoğun olur. O yüzden sizlerle bir araya gelmemiz de güçleşir. Özgürlük dolu günler dahilinde, gerçek fikirlerinizi ortaya koyabileceğiniz yereliymiş, geneliymiş, hükümetiymiş vs baskısını taşımadan, gerçekten insanların haberleşme özgürlüklerine bir şekilde artı koyabileceğiniz günler dileğiyle. ” dedi.

Selçuk Sürekli Eğitimi ve Kişisel Gelişimi Destekleme Derneği (SEGEM-DER) Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hakkındaki konuşmasından sonra Selçuk’un ilk gazetesini çıkarmış olan Yılmaz Tuncer’i hatırlatarak kahvaltıda bulunan ailesine Yılmaz Tuncer anısına “Teşekkür Plaketi” sundu. Yılmaz Tuncer’in anısına ailesine SEGEM-DER adına teşekkür plaketi veren Sengel; “Aramızda Yılmaz Tuncer’in çok değerli çocukları, Gürol bey, Gürsu hanım ve torunu Yılmaz Tuncer bulunuyor. Yılmaz Tuncer, Selçuk’ta ilk gazeteyi, Efes Gazetesi’ni çıkaran kişidir. Saygı değer Sümer Büyüktosun’ndan aldığım bilgilere göre 30 yıl birlikte çalıştığı Yılmaz Tuncer’in Selçuk’un ve Efes’in tanıtımına büyük katkıları bulunmuş. Sizleri burada ağırlıyor olabilmek ne büyük bir şereftir. Yılmaz Tuncer’i rahmet ve şükranla anıyoruz. O özgür bir basındı herkesin özgür olması dileğiyle” şeklinde konuştu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Selçuk’ta görev yapan basın çalışanları ile Artemis Restaurant’taki kahvaltıda buluşan SEGEM-DER yönetimi derneğin gelecek planlarından da bahsetti. Samimi ve keyifli bir ortamda devam eden kahvaltının sonunda basın çalışanları ve SEGEM-DER yöneticileri günün anısına toplu bir fotoğraf çektirdi.

IMG_1635

IMG_1655

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.