site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Savaşan: Vatandaşın Haber Alma Özgürlüğü Engelleniyor

Savaşan: Vatandaşın Haber Alma Özgürlüğü Engelleniyor
30.10.2015
A+
A-

aslansavasan-milletvekili

Koza Basın Grubuna Kayyum atanması ve yayınlarının kesilmesine MHP İzmir Milletvekili Aslan Savaşan’dan tepki geldi. MHP’li Savaşan Bugün TV ve KanalTürk Ege temsilciliğini ziyaret etti. Savaşan yaptığı açıklamada “Anayasamızın 28 ve 29. maddelerinde Basın Hürriyeti güvence altına alınmış durumda ve Anayasa herkesi bağlayıcıdır, Koza Basın Grubuna kayyum atanması ve atanan kayyumların bir siyasi partiye yakınlığı ve iktidar yanlısı yayın yapan basın grubunda görevli kişiler arasından seçilmesi tüm vatandaşlarımızın kafasında soru işareti yaratmaktadır. Basın özgürlüğü demokrasi için olmazsa olmazdır. Özellikte Ülkeyi yönetme sorumluluğuna sahip kişiler basın özgürlüğü konusunda dikkatli olmalıdır. Basına yapılan baskı ve sansür toplumu geriyor, vatandaşlarımızın adalete olan güvenini azaltıyor, bugünler gelir geçer ama demokrasinin aldığı yarayı gidermek zor olabilir. Son günlerde gazeteler belirli gruplar tarafından basılıyor, camları kırılıyor, Hürriyet ve Yeni Asır Gazetelerine yapılan saldırılar demokrasiyi yaralıyor, Koza Grubuna yapılan kayyum ataması insanların adalete ve demokrasiye olan güvenini azaltıyor. Buna dur demeliyiz.” dedi.

SAVAŞAN: “HERKES BENİM GİBİ DÜŞÜNSÜN DEMEK DOĞRU DEĞİL”
Savaşan açıklamasının devamında “Herkes benim gibi düşünsün demek demokrasi ile bağdaşmaz. Herkes benim istediğim gibi haber yapsın demek basın özgürlüğüne karşı olmaktır. Türk Toplumu demokrasiyi benimsemiştir bu tu topraklar baskıcı düşüncenin ülkeyi yönetmesine izin vermez. Tarihte örnekleri çoktur, darbe dönemlerinde de bu tarz girişimler olmuştur ama toplum o günleri ve baskıları kötü günler olarak hatırlamaktadır. Uyarımızı belirli grupları savunmak için değil demokrasiyi ve özgürlüğü savunmak için yapıyoruz ” diyerek açıklamasını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.